Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Σούπερ Λίγκα: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Σούπερ Λίγκα: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Η τελευταία πράξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα παιχθεί απόψε στις 19:00, όταν και θα διεξαχθούν την ίδια ώρα όλα τα παιχνίδια για την Super League 1.

Λίγο πριν από τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας καλούνται να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή θέση για να παλέψουν για την επίτευξη των στόχων τους μέσα από τους αγώνες κατάταξης.

Φυσικά το ενδιαφέρον κεντρίζει το ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μία καθοριστική αναμέτρηση, η οποία μπορεί να αλλάξει ενδεχομένως τις ισορροπίες στη διεκδίκηση ενός από τα τρία εισιτήρια για το Europa Conference League της επόμενης σεζόν.

Με νίκη του «τριφυλλιού» το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, ενώ σε περίπτωση που κερδίσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» τότε θα δυσκολέψουν τα πράγματα για την ομάδα του Μπόλονι για την ευρωπαϊκή επιστροφή της.

Όσον αφορά την προϊστορία, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα έξι τελευταία επίσημα που επισκέφθηκε τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει πέντε νίκες στις προηγούμενες 70 επισκέψεις του! Οι τέσσερις αυτές νίκες είναι δύο στη Λεωφόρο και δύο στο «Σπύρος Λούης».

Από εκεί και πέρα, ανάλογο ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι της ΑΕΚ στον Βόλο, εκεί όπου πριν από δέκα περίπου μέρες η «Ένωση» εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν τη νίκη για να μείνει σταθεροί στην τετράδα, ενώ οι γηπεδούχοι να πάρουν μία άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους στον θεσμό.

Στα της προϊστορίας, το παιχνίδι του πρώτου γύρου σηματοδότησε για την ΑΕΚ το τέλος του προπονητή Μάσιμο Καρέρα, καθώς ο Βόλος απέσπασε ισοπαλία 2-2, παίρνοντας τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ.

Μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, για τη 2η θέση και την παραμονή έχει η συνάντηση του Άρη με τον ΟΦΗ. Οι «κίτρινοι» θέλουν να σημειώσουν την καλύτερη επίδοση των τελευταίων ετών, ενώ οι Κρητικοί θέλουν να ξεφύγουν από το φάντασμα του υποβιβασμού με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας.

Όσον αφορά την προϊστορία, ο Άρης πέρασε από το Ηράκλειο στον πρώτο γύρο με 3-0, νίκη που είναι η ευρύτερη επί του ΟΦΗ εκτός έδρας, η ευρύτερη από το 2009 ανεξάρτητα έδρας, αλλά και η 40ηστα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Άρης έχει κερδίσει τα τρία τελευταία και πέντε από επτά τελευταία, από το 2018, που βρέθηκαν και πάλι μαζί στη Super League. Κοντεύουν τα 18 χρόνια από τότε που ο ΟΦΗ πέτυχε νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη.

Την ανοδική της πορεία θέλει να επιβεβαιώσει η Λαμία, η οποία υποδέχεται στο γήπεδό της τον Ατρόμητο που έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στο β’ μισό της σεζόν. Οι γηπεδούχοι έχουν συγκεντρώσει 20 βαθμούς στα 15 τελευταία παιχνίδια, από τότε που ανέλαβε ο Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ είχαν μόλις δύο βαθμούς στα 10 πρώτα. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Ατρόμητος επικράτησε στον πρώτο γύρο με ανατροπή και την υποχρέωσε στην πέμπτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα της από την αρχή του πρωταθλήματος. Στη μικρή ιστορία του ζευγαριού κυριαρχούν οι ισοπαλίες.

Σημαντικό, βέβαια, είναι και το παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός. Η «ελαφρά ταξιαρχία» θέλει να ξεμπλέξει το συντομότερο δυνατόν με την παραμονή, ενώ οι Αγρινιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στη νίκη επί του Βόλου την προηγούμενη Κυριακή.

Ο Απόλλων κέρδισε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, κάνοντας δεύτερη νίκη στη σειρά εκτός έδρας τότε, μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ, και πετυχαίνοντας το πρώτο «διπλό» στο Αγρίνιο στη μεγάλη κατηγορία. Και τα οκτώ παιχνίδια στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία που είχαν νικητή, κρίθηκαν στο γκολ! Πέντε με 2-1 και τρία με 1-0! Ο Παναιτωλικός κέρδισε στην τελευταία επίσκεψή του στη Ριζούπολη, αφού δεν είχε νίκη στα τέσσερα προηγούμενα.

Αν και δείχνει… αδιάφορο το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα, όμως η πορεία των Αρκάδων δεν επιτρέπει τέτοιες σκέψεις. Πρώτον γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Τριπολιτσιώτες να ψάξουν κάτι παραπάνω στα πλέι οφ, με κορυφαίο στόχο το ευρωπαϊκό εισιτήριο, και από την άλλη οι Ηπειρώτες έχουν αποδείξει πως είναι «σκληρό καρύδι» τη φετινή σεζόν.

Από το 2009, όταν και οι δύο ομάδες βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στη μεγάλη κατηγορία, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε και τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της έδρας του. Από την πρεμιέρα όμως της περιόδου 2013-14, όταν ο ΠΑΣ έφυγε πρώτη φορά αήττητος από την Τρίπολη με ένα συναρπαστικό 3-3, ξεκίνησε ένα σερί πέντε επιτυχιών.

Τέλος, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του 46ου τίτλου της ιστορίας του απέναντι στην ΑΕΛ, η οποία τον υποδέχεται στο Αλκαζάρ, σε έναν αγώνα… επιβίωσης για την ίδια για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κυριαρχήσει στα τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο τους «βυσσινί», πετυχαίνοντας μάλιστα και αρκετά γκολ, ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια τους. Στο Αλκαζάρ, σε προηγούμενες δεκαετίες πάντως, η ομάδα του Πειραιά αντιμετώπιζε δυσκολίες.

Το πρόγραμμα με τις μεταδόσεις της τελευταίας αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*