Home / Άλλα Σπόρ / Σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ οι γυναίκες του Παναθηναϊκού

Σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ οι γυναίκες του Παναθηναϊκού

Η αγωνιστική περίοδος 2022-2023 είναι στην αφετηρία της και οι γυναίκες του Παναθηναϊκού ΑΟ θα κάνουν το ξεκίνημα με το επόμενο βήμα στα ευρωπαϊκά τους ταξίδια. Κινούνται στους ρυθμούς του Τσάμπιονς Λιγκ κι ετοιμάζονται για το στάδιο 1, την ερχόμενη βδομάδα στην Ισπανία.

Ετοιμάζονται μάλιστα, για μία ξεχωριστή στιγμή, αφού θα σηματοδοτήσουν την πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο κορυφαίο διασυλλογικό Κύπελλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μετά την κατάκτηση του Europe Trophy γυναικών τον περασμένο Ιούνιο, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στο Τσάμπιονς Λιγκ σε μία εξέλιξη γενικά θετική για το άθλημα στη χώρα.

Η ομάδα έχει κληρωθεί στο 3ο γκρουπ του σταδίου 1 και θ’ αγωνιστεί στο Λινάρες στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου με το τοπικό ομώνυμο κλαμπ, την ουγγρική Μπουντάορσι και την Όσιασερς Μπόντενστορφ από την Αυστρία. Αναχωρεί την Τρίτη 06/09 και θα παραταχθεί μόνο με Ελληνίδες αθλήτριες και συγκεκριμένα την Κατερίνα Τόλιου, την Κωνσταντίνα Παρίδη και τη Μαρία Αρτσέτου. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Λευτέρης Μάκρας.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί με την καλύτερη σύνθεση, αλλά φυσικά θα κοιτάξει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την πρόκριση στο στάδιο 2, ενώ είναι σημαντική και η εμπειρία. Από τις Ελληνίδες πρωταθλήτριές του δεν υπολογίζει στην Ελισάβετ Τέρπου, η οποία γύρισε από το Feeder της Βουλγαρίας με νέες ενοχλήσεις στον τραυματισμένο αγκώνα.

Από κει και πέρα δεν μπορεί να έχει στην αποστολή κάποια από τις ξένες αθλήτριές του, πρώτον γιατί κάποιες θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση με άλλα κλαμπ και δεν συμπεριλήφθηκαν καν στο δηλωμένο ρόστερ (η Ρουμάνα Ελιζαμπέτα Σαμάρα, η Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ) και δεύτερον γιατί άλλες ναι μεν έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη, όμως αυτές τις ημέρες θα βρίσκονται σε διαφορετικές αγωνιστικές υποχρεώσεις (η Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ, η Σλοβένα Άνα Τοφάντ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έχει ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), ο Παναθηναϊκός θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 07/09 στις 20:00 ώρα Ελλάδας με αντίπαλο την Μπουντάορσι.

Τη Πέμπτη 08/09 θα συναντήσει στις 11:00 την οικοδέσποινα Λινάρες και στις 20:00 την Όσιασερς Μπόντενστορφ. Στο στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών σχηματίστηκαν 3 γκρουπ των 3ων ομάδων και 1 των 4ων. Οι 4 όμιλοι θα γίνουν με το σύστημα πουλ και μόνο η κάθε νικήτρια ομάδα περνάει στο στάδιο 2.

Η Λιντς Φρόσμπεργκ από την Αυστρία, που είναι 2ο φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει εντάξει και τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο ευρωπαϊκό ρόστερ της, βρίσκεται απευθείας στο στάδιο 2.

Στις ίδιες ημερομηνίες γίνεται και το στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη όμως και η γαλλική Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου είναι απευθείας στο στάδιο 2 και θα περιμένουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης για τη συμπλήρωση των ομίλων τους.

Θυμίζουμε τέλος, ότι συμμετοχή στην Ευρώπη θα έχουν επίσης ο Ολυμπιακός στους άνδρες και οι Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες. Αμφότεροι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Europe Trophy, η ομάδα της Φλώρινας μάλιστα έχει αιτηθεί τη διοργάνωση ομίλου στην έδρα της.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*