Home / Ποδόσφαιρο / Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα 1-5

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα 1-5

Με τον Μέσι να κάνει χατ τρικ, η Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει για 11η σερί φορά την Ράγιο (1-5) και να πάει ξανά στο +8 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πολύ χαλαρό βράδυ είχε κόντρα στην Ράγιο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, με τον οποίο έσπασε το φράγμα των 300 γκολ. Οι Μπλαουγκράνα έχτισαν πάνω στην πελατειακή σχέση και με το τελικό 1-5 αποκατέστησαν τη διαφορά από την Ατλέτικο που είχε νικήσει μια μέρα νωρίτερα. Για τους Καταλανούς, που είχαν δύο δοκάρια και χαμένο πέναλτι, το σκορ άνοιξε ο Ράκιτιτς, ο Μέσι έκανε χατ τρικ και ο Αρντά Τουράν πέτυχε το πρώτο του τέρμα ως Μπλαουγκράνα. Με 9 παίκτες έπαιζε από το 67′ η Βαγιεκάνο που είναι οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού. Η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 35 ματς αήττητη, ρεκόρ στην ιστορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου που κρατούσε από το 1989 η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ράγιο προσπάθησε να πιέσει στην αρχή και ο Εμπάρμπα είχε δύο καλά σουτ, όμως η Μπαρτσελόνα δεν άργησε να δείξει και τυπικά πως έχουν τα πράγματα. Αφού στο 21′ ο Μέσι προειδοποίησε με το σουτ μέσα από την περιοχή που έβγαλε ο Χουάν Κάρλος, σκόραρε στο επόμενο λεπτό. Υστερα από σέντρα από δεξιά ο Χουάν Κάρλος βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα όμως αμέσως μετά την έχασε μέσα από τα χέρια του και ο Ράκιτιτς πήρε το δώρο και έκανε το 0-1. Στο 24′ οι Μπλαουγκράνα καθάρισαν το ματς. Ο Νεϊμάρ με τον Μέσι έκρυψαν το τόπι και ο Αργεντινός μάγος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε εύκολα το 0-2. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε πιο χαλαρά με τον Κίνι να έχει στο 41′ κεφαλιά άουτ μετά τη σέντρα του Εμπάρμπα, όμως στο 42′ τα πάντα τελείωσαν οριστικά με την απευθείας κόκκινη του Ντιέγο Γιορέντε για σκληρό μαρκάρισμα στον Ράκιτιτς.

Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο υλικό. Στο 47′ Νεϊμάρ και Σουάρες συνδυάστηκαν υπέροχα αλλά το αριστερό του Βραζιλιάνου έφυγε έξω και στο 52′ ο Ουρουγουανός μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα έξω σε διαγώνιο τελείωμα. Το τρίτο γκολ ψηνόταν και ήρθε στο 53′ όταν μετά το σουτ του Σουάρες ο Μέσι νίκησε τον Χουάν Κάρλος για το 0-3. Στο 55′ ο Νεϊμάρ ξανά δεν βρήκε στόχο και στο 57′ η Ράγιο μείωσε όταν μετά τη σέντρα από δεξιά ο Μπεμπέ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μανούτσο με δεύτερη την έστειλε στα δίχτυα από κοντά (1-3). Το ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο και στο 67′ η Μπάρτσα είχε το δεύτερο δοκάρι σε ένα λεπτό που έγιναν όλα.

Ο Νεϊμάρ έστειλε την μπάλα με φάουλ στο σίδερο, ο Ιτούρα ‘καθάρισε’ από πίσω τον Μπουσκέτς για να δει απευθείας κόκκινη και να παραχωρήσει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Σουάρες αλλά ο Χουάν Κάρλος απέκρουσε! Αφού είχε χαρίσει ένα φάουλ και ένα πέναλτι ο Μέσι στο 72′ αποφάσισε να ολοκληρώσει το χατ τρικ του και πλάσαρε στο τετ-α-τετ τον πορτέρο της Ράγιο για το 1-4 φτάνοντας τις 35 τριπλέτες. Το τελικό 1-5 διαμόρφωσε ο Αρντά Τουράν με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ματιέ από αριστερά.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Πάκο Χέμεθ): Χουάν Κάρλος, Κρέσπο, Τίτο, Ντιέγο Γιορέντε, Ιτούρα, Τρασόρας, Πίτι (56′ Καμπαγιέρο), Κίνι, Εμπάρμπα, Μανούτσο (80′ Χάβι Γκέρα), Μπεμπέ (71′ Αμάγια).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ματιέ, Μασεράνο, Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο (72′ Αλέις Βιδάλ), Μπουσκέτς (77′ Βερμάελεν), Ράκιτιτς (66′ Ράκιτιτς), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Πηγή:Gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*