Home / Άλλα Σπόρ / Πρώτο βήμα Μπογκόρια για πρόκριση στον τελικό της πολωνικής Λίγκας, αλλά με τραυματισμό Γκιώνη

Πρώτο βήμα Μπογκόρια για πρόκριση στον τελικό της πολωνικής Λίγκας, αλλά με τραυματισμό Γκιώνη

Το βράδυ της Παρασκευής, η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη έδωσε εκτός έδρας τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ της πολωνικής Λίγκας με αντίπαλο την Μπάλτα Γκντανσκ, επικράτησε ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση με 3-2 σετ και απέκτησε προβάδισμα για τον τελικό.

Η καθοριστική ρεβάνς γίνεται την Κυριακή κι, αν η Μπογκόρια κατακτήσει στην έδρα της την πρόκριση, τότε θα διεκδικήσει το τρόπαιο είτε απέναντι στη Ντζιάλντοβο, είτε απέναντι στην Μπιντγκόζ.

Ο Γκιώνης αγωνίστηκε σε ένα ματς, πήρε τη νίκη, αλλά το κακό είναι ότι αποκόμισε νέες ενοχλήσεις στον αχίλλειο. Θα λείψει από τον επαναληπτικό, θα γυρίσει στην Αθήνα και αρχές της εβδομάδας θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Στο Γκντανσκ, τα προγνωστικά ήθελαν ισορροπημένο ημιτελικό κι αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Σε ματς με διακυμάνσεις όλα κρίθηκαν στο διπλό στο τέλος και στα τρία σετ. Η Μπογκόρια επικράτησε με 3-2 και τα σετ ήταν 8-7 υπέρ της.

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 1 της Μπογκόρια και αγωνίστηκε στο δεύτερο στη σειρά ματς. Κατέβαλε τον Πολωνό Τόμας Τόμασουκ με 3-1 σετ, ισοφάρισε σε 1-1 το σκορ ομάδων και, στη συνέχεια, αντικαταστάθηκε από τον Κινέζο Σουν Σιγιού.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής ένιωσε ενοχλήσεις στο δεύτερο σετ, «έσφιξε τα δόντια» για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, αλλά δεν γινόταν να ρισκάρει με δεύτερο ατομικό παιχνίδι. Θα μείνει εκτός από την κυριακάτικη ρεβάνς και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα θα κάνει μαγνητική.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Μπάλτα-Μπογκόρια 2-3:

Βανγκ Ζενγκ Γι-Πάβελ Σίρουτσεκ 3-0 (15-13, 11-9, 11-5)

Τόμας Τόμασουκ-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (7-11, 8-11, 11-4, 3-11)

Σιμόν Μαλίτσκι-Μάρεκ Μπαντόφσκι 0-3 (9-11, 10-12, 7-11)

Βανγκ-Σουν Σιγιού 2-0 (11-9, 11-9)

Τόμασουκ/Μαλίτσκι-Σίρουτσεκ/Μπαντόφσκι 1-2 (8-11, 11-9, 5-11)

Αμφίρροπο ήταν και το άλλο πρώτο ματς της τετράδας, με την Μπιντγκόζ να επικρατεί 3-2 σετ εκτός έδρας της Ντζιάλντοβο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*