Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Προβάδισμα η Παρί, 2-1 την Τσέλσι, στο φινάλε η Μπενφίκα

Προβάδισμα η Παρί, 2-1 την Τσέλσι, στο φινάλε η Μπενφίκα

Στα πρώτα ματς των «16»

Aθήνα
Προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του Champions League απόκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν έναντι της Τσέλσι μετά το νικηφόρο 2-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16». Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 9 Μαρτίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με γκολ του Ζόνας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπενφίκα επικράτησε 1-0 της Ζενίτ στη Λισαβόνα και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της 9ης Μαρτίου στην Αγία Πετρούπολη. Κώστας Μήτρογλου και Ανδρέας Σάμαρης ήταν στο αρχικό σχήμα των «Αετών», με τον πρώτο να αντικαθίσταται στο 63΄ από τον Ραούλ Χιμένες. Ας δούμε αναλυτικά…

Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι 2-1

Η Τσέλσι παρότι δε ξεκίνησε καλά, είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 23΄ με τον Ντιέγκο Κόστα. Η κεφαλιά του Ισπανού στράικερ από κοντά ανάγκασε τον Τραπ σε μεγάλη επέμβαση και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Από το απευθείας φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς στο 39΄ η Παρί πήρε το προβάδισμα (η μπάλα βρήκε λίγο στο πόδι του Μίκελ κι άλλαξε πορεία), ωστόσο, οι Λονδρέζοι δεν το έβαλαν κάτω και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισαν με το βολέ του Μίκελ από τη μικρή περιοχή μετά το κόρνερ του Γουίλιαν.

Η Παρί ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Κουρτουά ήταν ανίκητος. Τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις ο Βέλγος γκολκίπερ έκανε σωτήριες επεμβάσεις, ενώ από την πλευρά της η Τσέλσι είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιέγκο Κόστα, τον οποίο σταμάτησε ο Τραπ (49΄). Τη λύση στους γηπεδούχους έδωσε ο Καβάνι με φοβερό σουτ από πλάγια θέση στο 78΄, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κίτρινες: Ιμπραΐμοβιτς, Λούκας Μόουρα, Λουίς – Μίκελ, Πέδρο

ΠΑΡΙ ΣΖ (Μπλαν): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Νταβίντ Λουίς, Βεράτι (80΄ Ραμπιότ), Λούκας Μόουρα (74΄ Καβάνι), Τιάγκο Μότα, Ντι Μαρία, Ματουϊντί (81΄ Παστόρε), Ιμπραΐμοβιτς

ΤΣΕΛΣΙ (Χίντινκ): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ραχμάν, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μίκελ, Αζάρ (71΄ Όσκαρ), Γουίλιαν, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα

Μπενφίκα – Ζενίτ 1-0

Κακό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους πρωταθλητές Ρωσίας να είναι καλά «διαβασμένοι» και να περιορίζουν στο ελάχιστον τους κινδύνους για την εστία του Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης επενέβη στο 69΄ όταν η Μπενφίκα δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της με τον Γκαϊτάν. Νωρίτερα, η Ζενίτ είχε φτάσει κοντά στο γκολ με τον Βίτσελ να προσπαθεί δύο φορές να νικήσει τον Ζούλιο Σέζαρ στο 52΄, αλλά τον Βραζιλιάνο να είναι καλά τοποθετημένος.

Τελικά στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, από το φάουλ που εκτέλεσε ο Γκαϊτάν (και από το οποίο αποβλήθηκε ο Κρισίτο με δεύτερη κίτρινη), ο Ζόνας με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-0.

Τρεις ποδοσφαιριστές συμπλήρωσαν απόψε και χάνουν τη ρεβάνς. Ο Αντρέ Αλμέιντα για τους Πορτογάλους, οι Χάβι Γκαρθία, Ντομένικο Κρισίτο για τη Ζενίτ.

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Αντρέ Αλμέιντα, Ζαρντέλ, Πίτσι, Ζόνας – Βίτσελ, Χάβι Γκαρθία, Κρισίτο

Κόκκινη: Κρισίτο (90+1΄ -δεύτερη κίτρινη)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Λίντελοφ, Ελιζέου, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιντα, Σάμαρης, Γκαϊτάν, Ρενάτο Σάντσες, Μήτρογλου (63΄ Χιμένες), Ζόνας, Πίτσι (71΄ Καρσελά)

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡ. (Αντρέ Βίγιας Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λομπέρτς, Γκαράι, Ντάνι (87΄ Μαουρίσιο), Σατόφ (81΄ Ζιρκόφ), Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Χουλκ, Τζιούμπα (74΄ Κοκόριν)

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» έχει ως εξής, με ώρα έναρξης στις 21:45:

ΤΡΙΤΗ
Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι 2-1
Μπενφίκα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-0

ΤΕΤΑΡΤΗ
Γάνδη (Βέλγιο)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Ρόμα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν τα ματς:

ΤΡΙΤΗ
Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

ΤΕΤΑΡΤΗ
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

* Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*