Home / Άλλα Σπόρ / Πρεμιέρα του Τατασόπουλου στο απλό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Πρεμιέρα του Τατασόπουλου στο απλό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Μετά από τα αγωνίσματα του ομαδικού και του διπλού μικτού παίρνει σειρά στην επιτραπέζια αντισφαίριση το απλό, όπου ο Αλέξανδρος Τατασάπουλος θα έχει τη χαρά και την περηφάνια να πάρει μέρος Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην τεχνική καθοδήγηση έχει τον Χρήστο Βατσακλή, ο οποίος ανέλαβε φέτος ομοσπονδιακός προπονητής στην ομάδα κωφών του αθλήματος. Το τουρνουά του αθλήματος γίνεται στην πόλη Caxias do Sul και το κλειστό γυμναστήριο «Cinquentenario» και περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα.

Το καλοκαίρι του 2021, ο Παναγιώτης Γκιώνης μετείχε για πέμπτη συνεχόμενη φορά στους κλασικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, λίγο διάστημα αργότερα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση απόλαυσε την πρώτη συμμετοχή του Μάριου Χατζηκυριάκου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τώρα στη Βραζιλία υπάρχει με τον Τατασόπουλο παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που φυσικά έχει τη δική της σημασία.

Είναι οι 24οι καλοκαιρινοί Ολυμπιακοί Αγώνες για άτομα με κώφωση (Deaflympics), συγκεντρώνουν χιλιάδες αθλητές και συνοδούς σε πολλά αθλήματα, άρχισαν την 1η Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 του μήνα.

Στο απλό ανδρών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μετέχουν 48 αθλητές. Στην αρχική φάση χωρίστηκαν σε 12 γκρουπ των τεσσάρων και οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα θα προκριθούν στο ταμπλό των «32». Αυτός είναι και ο στόχος του Έλληνα αθλητή, ο οποίος βρίσκεται ήδη τέσσερις ημέρες στην πόλη των αγώνων, ολοκλήρωσε με δυνατές προπονήσεις την προετοιμασία του και είχε και την ευκαιρία να προσαρμοστεί στο διαφορετικό περιβάλλον.

Ο Τατασόπουλος κληρώθηκε στο τρίτο γκρουπ και δίνει την Τρίτη όλα τα παιχνίδια του. Αντίπαλοί του είναι ο Βανγκ Γι Σιανγκ από την Ταϊπέι (επικεφαλής), ο Πολωνός Γκρεγκόρζ Νόβακ και ο Ούγγρος Αττίλα Μπουνταβάρι. Η κλήρωση θεωρείται βατή και ο μοναδικός εκπρόσωπός μας στο τουρνουά καλείται να διαχειριστεί το φυσιολογικό άγχος και ν’ αποδώσει το πινγκ πονγκ των δυνατοτήτων του.

Οι συνθήκες στο ξενοδοχείο και το γυμναστήριο είναι πολύ καλές, υπάρχει μεγάλο προθερμαντήριο, ενώ η έντονη βλάστηση στο πάρκο Cinquentenario και γενικά στο Caxias do Sul δημιουργεί πολύ ευχάριστη διάθεση.

Είχε και ορισμένες συναντήσεις-έκπληξη η ελληνική αποστολή. Άνθρωπος από το τεχνικό τιμ της ομάδας της Γαλλίας ήταν πέρυσι ο προπονητής του Γιώργου και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου στη Ρομάν. Ο πολιτογραφημένος Σλοβάκος και πρώην διεθνής, Τόμας Κέιναθ, είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες, καθώς έχει πρόβλημα ακοής σε μεγάλο ποσοστό.

Είχε πολύ φιλική κουβέντα με τον Χρήστο Βατσακλή, καθώς γνωρίζει καλά τον αδερφό του Κώστα, που είναι ο ομοσπονδιακός μας προπονητής στους άνδρες, όπως φυσικά γνωρίζει και Έλληνες πρωταθλητές.

Στο ταξίδι για το Πόρτο Αλέγκρε, εξάλλου, η Φρανκφούρτη ήταν ο πρώτος ενδιάμεσος σταθμός κι εκεί Τατασόπουλος και Βατσακλής άκουσαν αεροσυνοδό να… φωνάζει για την Ελλάδα και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο αεροσυνοδός ήταν ο Απόστολος Μπαξεβανίδης, πρώην πινγκπονίστας εκ Καβάλας, που εδώ και πολλά χρόνια ζει το μεγαλύτερο διάστημα στη Γερμανία.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*