Home / Βόλεϊ / Παπαφωτίου: «Το καλύτερο, το πιο απρόβλεπτο, το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα με διαφορά»

Παπαφωτίου: «Το καλύτερο, το πιο απρόβλεπτο, το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα με διαφορά»

Τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας στη φετινή Volley League γυναικών κατέκτησε η Αθηνά Παπαφωτίου.

Η πασαδόρος του Παναθηναϊκού βραβεύτηκε μετά τον τελευταίο τελικό με τον Ολυμπιακό και μίλησε για όλα όσα έγιναν τη φετινή σεζόν, από την αρχή ως την κατάκτηση του τίτλου, αλλά την προσωπική της επιτυχία.

Αναλυτικά, όσα είπε στην επίσημη σελίδα της ΕΟΠΕ (volleyball.gr):

Αθηνά πρώτη φορά ως αρχηγός σήκωσες την κούπα του πρωταθλητή και αναδείχθηκες MVP…

«Είναι, όντως, η πρώτη φορά που κερδίζω πρωτάθλημα ως αρχηγός ομάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα που είναι του Παναθηναϊκού και στη χώρα μου»

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μέσα στη φετινή σεζόν, η οποία πολλές στιγμές θύμισε τρενάκι του τρόμου;

«Το χαρακτηριστικό μας ως ομάδα όλη τη χρονιά ήταν μάλλον η αστάθεια, αλλά καταφέραμε στο πιο κρίσιμο σημείο να είμαστε συνεπείς και συγκροτημένοι. Κι αυτό ήταν ό,τι πιο δύσκολο, κυρίως πνευματικά και γι’ αυτό είμαστε τόσο περήφανοι για αυτό το πρωτάθλημα.

Καταφέραμε όλοι μας, οι παίκτριες, οι προπονητές και το σταφ καθώς κι η διοίκηση, να υψώσουμε ανάστημα ακριβώς τη στιγμή που πρέπει και να διεκδικήσουμε κάθε βήμα μας ώστε να φτάσουμε εδώ σήμερα. Ήταν η προσωπική πίστη και ενέργειες του καθενός μας που δημιούργησαν το ομαδικό αποτέλεσμα και αυτή είναι η ομορφιά του ομαδικού αθλητισμού.»

Παρά το 3-0 στις νίκες η αλήθεια είναι ότι και στους τρεις αγώνες υπήρχε πολύ μεγάλη κόντρα με τον Ολυμπιακό και όπως και οι ημιτελικοί έτσι και οι τελικοί κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ήταν όντως το φετινό το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών;

«Ήταν ένα πρωτάθλημα το οποίο θα μπορούσε να είχε κερδίσει και ο Ολυμπιακός, γιατί είδαμε όλοι πως κρίθηκε κάθε παιχνίδι στον πόντο. Θα μπορούσε να το είχε κερδίσει κι ο ΠΑΟΚ που τελείωσε πρώτος στην κανονική περίοδο, αλλά και η ΑΕΚ που κατέκτησε το κύπελλο. Αλλά είμαστε εμείς στην κορυφή και ακριβώς αυτός ο ανταγωνισμός δίνει τη μεγαλύτερη αξία σε αυτό που καταφέραμε φέτος. Ήταν το καλύτερο, το πιο απρόβλεπτο και πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών με διαφορά!»

Ο τρίτος τελικός ήταν συνάμα και ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ήταν όντως κάτι το διαφορετικό ως συναίσθημα και θα ήθελες να δεις κι άλλα;

«Χαίρομαι που γράψαμε ιστορία όλοι μαζί, παίζοντας για πρώτη φορά μπροστά σε τόσο κόσμο στο ΟΑΚΑ. Ήταν μοναδικό! Αθλήτριες, ομάδες και φίλαθλοι αναδείξαμε τη δυναμική που έχει το γυναικείο βόλεϊ σήμερα στην Ελλάδα. Μακάρι να γίνονται όλο και περισσότεροι αγώνες έτσι, και να αξιοποιηθεί κατάλληλα ώστε να ανεβεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο στην Ελλάδα.»

Πού αφιερώνεις αυτή την προσωπική διάκριση;

«Αφιερώνω την προσωπική μου διάκριση στις συναθλήτριες μου, που δεν εγκαταλείψαμε στιγμή την προσπάθεια μας, ακόμα κι όταν τα πράγματα έμοιαζαν δυσοίωνα και στην οικογένεια μου που ηταν, είναι και θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς μου.»

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*