Home / Άλλα Σπόρ / Παπαγεωργίου: “Ο Σγουρόπουλος θ’ αφήσει εποχή”

Παπαγεωργίου: “Ο Σγουρόπουλος θ’ αφήσει εποχή”

Μόνο από τις θαυμάσιες εμφανίσεις του Γιάννη Σγουρόπουλου ουσιαστικά προήλθαν χαμόγελα για την Εθνική ανδρών στο κλείσιμο της φάσης των γκρουπ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κουάλα Λουμπούρ.

AdTech Ad

Μόνο από τις θαυμάσιες εμφανίσεις του Γιάννη Σγουρόπουλου ουσιαστικά προήλθαν χαμόγελα για την Εθνική ανδρών στο κλείσιμο της φάσης των γκρουπ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κουάλα Λουμπούρ. Η ομάδα μπορεί ν’ απέτυχε στην προσπάθειά της να προκριθεί για δεύτερη σερί φορά στην κορυφαία 12άδα της διοργάνωσης και να συνεχίζει πια στις θέσεις 13-24, όμως ο νεαρός πρωταθλητής ενθουσιάζει με την αγωνιστική του εικόνα.

Διεκδίκησε πράγματα και στους τέσσερις έως τώρα αγώνες του (ακόμα και με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Ζανγκ Τζικέ), σήμερα με την Ταϊπέι δημιούργησε τις προϋποθέσεις για νίκη και δικαιώνει την επιλογή του Κώστα Βατσακλή στο πρόσωπό του. Με αφορμή την ολοκλήρωση των αγώνων στο γκρουπ μίλησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Κώστας Παπαγεωργίου. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας έδωσε την εξήγησή του για τις ήττες στο 1ο γκρουπ και φυσικά μίλησε για τον Σγουρόπουλο, τον οποίο γνωρίζει καλά και από τον Ολυμπιακό, ενώ θυμίζουμε ότι τον καθοδήγησε τον Οκτώβριο στην πορεία του μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων.

«Αν συνεχίσει έτσι θα γράψει ιστορία στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση», υπογράμμισε για τον 16άχρονο διεθνή. Όσο για την αρνητική παρουσία της εθνικής στην πρώτη φάση τόνισε ουσιαστικά ότι για διάφορους λόγους η ομάδα δεν ήταν απόλυτα έτοιμη για την πρόκριση στις θέσεις 1-12 από έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

Με εμπειρία στα Παγκόσμια πρωταθλήματα από το μακρινό 1999 ο πρωταθλητής Ελλάδας κλήθηκε αρχικά να καταθέσει τη βαρύνουσα άποψή του για τον αρνητικό απολογισμό στο γκρουπ: «Στην πρώτη κατηγορία είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Άμα δεν είσαι στο εκατό τοις εκατό και φορμαρισμένος δυσκολεύεσαι να φέρεις αποτέλεσμα. Ακόμα και ο Παναγιώτης, με την τεράστια αξία του, τώρα που είναι λίγο ντεφορμέ δυσκολεύεται πάρα πολύ να βρει νίκη. Το ίδιο ισχύει και με τον Καλλίνικο και βλέπετε πόσοι παίκτες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι ότι έχουν τραυματισμούς, που δεν τους επιτρέπουν να παίξουν. Είναι ότι αν δεν είσαι εκατό τοις εκατό έτοιμος κανονικά δεν πρέπει να παίζεις σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Εμείς όμως, δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια», δήλωσε ο Παπαγεωργίου και συνέχισε στο ίδιο πνεύμα:

«Παίζει ο Παναγιώτης, παλεύει όσο μπορεί, αλλά δεν του βγαίνει το παιχνίδι. Σε καλή κατάσταση μπορεί να τους κερδίσει αυτούς τους παίκτες. Δεν είναι κάτι περίεργο όταν υπάρχουν τόσες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ειδικά για τον Παναγιώτη, που έχει συνέχεια σημαντικά παιχνίδια, είναι πολύ δύσκολο να είναι πάντα έτοιμος. Εγώ δηλαδή, που έχω λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις και μπορώ και κανονίζω κάπως καλύτερα το πρόγραμμά μου, μπόρεσα να είμαι σε λίγο πιο καλή κατάσταση. Δεν βγήκε στα παιδιά, συμβαίνει αυτό, αλλά βέβαια πρέπει να ξαναπούμε ότι είχαμε και πολύ δύσκολο γκρουπ. Όταν η 6η ομάδα στη σειρά της κλήρωσης παίρνει τη 2η θέση και κερδίζει 3-0 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αυστρία, καταλαβαίνεις για τι γκρουπ μιλάμε. Βλέπουμε μπροστά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να φορμαριστούμε, αυτή είναι η σημερινή μας αγωνιστική κατάσταση, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχίσουμε νικηφόρα».

Ο Παπαγεωργίου έσταξε μέλι μιλώντας για τον Σγουρόπουλο. «Ήταν και σήμερα πολύ καλή ευκαιρία ν’ αγωνιστεί, αφού το αν θα τερματίσεις 5ος ή 6ος μικρή σημασία έχει. Ο Γιάννης συνεχίζει να δείχνει τα τεράστια προσόντα του, μάλιστα όλοι εδώ έρχονται και μας ρωτάνε γι’ αυτόν. Ποιος είναι, πόσο χρονών είναι. Προπονητές και αθλητές άλλων ομάδων έχουν ενθουσιαστεί και τον χαρακτηρίζουν πολύ καλό παίκτη. Οι εμφανίσεις του Γιάννη είναι πολύ σημαντικό κέρδος για το μέλλον. Εντάξει, θα μπορούσε να παίξει ο Καλλίνικος και να νικήσει, αλλά έπαιξε ο Γιάννης, πήρε την εμπειρία του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Επιπλέον, στέκεται πολύ καλά στο τραπέζι και του μένουν μερικές λεπτομέρειες να φτιάξει. Αν συνεχίσει έτσι σίγουρα θ’ αφήσει εποχή στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Πρώτα ο Θεός να είναι καλά, να είναι γερός κι από κει και πέρα αν δουλέψει σωστά και προσεχθεί έχει τα προσόντα και θα πάει πολύ καλά. Είμαι βέβαιος».

Πηγή : Sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*