Home / Ποδόσφαιρο / Super League / Πανόπουλος: «Έχουμε φτάσει στον πάτο του πάτου»

Πανόπουλος: «Έχουμε φτάσει στον πάτο του πάτου»

«Φταίνε οι 4 μεγάλοι…»

Αθήνα

«Έχουμε φτάσει στον πάτο του πάτου» τόνισε ο Χρήστος Πανόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) για την κατάσταση του ποδοσφαίρου, καθώς και για την απαξίωση του προϊόντος.

«Προσπάθησα να σκεφτώ αυτή τη συνέντευξη Τύπου και θέλω να πω αυτό που αισθάνονται 9.000.000 Έλληνες. Πάντα οι μεγάλοι είχαν διαφορές, αλλά οι κόντρες έμειναν στα θεσμικά όργανα. Υπήρχε ευπρέπεια, πολιτισμός και σεβασμός στην προσωπικότητα του απέναντί μας, του αντιπάλου μας. Ανεξάρτητα με τις όποιες διαφορές υπήρχαν.

Αυτό το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει τελευταία με τις προσωπικές προσβολές, πρέπει να σταματήσει… χθες. Δεν είναι αργά, διότι, αν συνεχιστεί αυτό, κάποιοι από εμάς που έχουμε άδεια οπλοφορίας, θα πάρουμε στα επόμενα παιχνίδια όπλα, άλλοι καραμπίνες, φτυάρια και τσεκούρια» είπε ο «ισχυρός άνδρας» της Ξάνθης και συνέχισε:

«Έχει λεχθεί και έχει γραφτεί ότι εγώ, που είχα σκεφτεί με κάποιους άλλους την συνάντηση όλων των ιδιοκτητών, δεν έδωσα το “παρών”. Στη ζωή μου είμαι απόλυτα συνεπής, διότι αυτό είναι το πιστεύω μου. Την ημέρα που μας έστειλε η Λίγκα την ειδοποίηση για την συνάντηση, στείλαμε επιστολή για το ποιοι ιδιοκτήτες θα είναι εκεί, για να δούμε με ποιους θα μιλήσουμε.

Δεν πήραμε καμία απάντηση. Είχα επίσης αναφέρει ότι, αν δεν ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, δεν θα συμμετείχαμε. Εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρξαν οι παρουσίες δυο ιδιοκτητών και ήμουν συνεπής με την θέση μου από την αρχή».

«Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Έχω ζήσει θετικές και αρνητικές στιγμές. Η πιο θετική στιγμή ήταν όταν η Ελλάδα, η πατρίδα μου, κέρδισε το EURO. Η πιο αρνητική είναι η σημερινή κατάσταση που ζούμε στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το επίπεδο επικοινωνίας των μεγάλων ομάδων. Διαχρονικά πάντα υπήρχε αντιπαράθεση. Αυτά όμως που γίνονται σήμερα, ενέχουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις που δεν θυμάμαι να τα έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Χρήστος Πανόπουλος.

Μιλώντας για τη βία στα γήπεδα σχολίασε: «Δεν μπορούμε να κατηγορούμε το φίλαθλο κοινό για την κακή τους συμπεριφορά, όταν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων έχουν τέτοια συμπεριφορά. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Έχουν μεγάλο φίλαθλο κοινό από πίσω. Το τι θα πει ο μικρός Πανόπουλος που έχει πέντε από πίσω που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, δεν θα του δώσει κανείς σημασία.

Δεν είναι όμως το ίδιο με τους τέσσερις μεγάλους. Να πέσουν οι τόνοι και οι προσωπικές επιθέσεις… χθες. Η κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι καλή. Είναι από κακή ως πολύ κακή. Δεν την ονειρεύτηκα έτσι και δεν την ονειρευτήκαμε έτσι όσοι την ξεκινήσαμε».

Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων τόνισε: «Ποιος φταίει για τα οικονομικά προβλήματα, για την απαξίωση, για τα επεισόδια και για όλα τα προβλήματα; Είναι μηδαμινές οι ευθύνες που έχουν οι μικρομεσαίες ομάδες.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες που έχουν οι τέσσερις μεγάλοι. Πόσα χρόνια έχει να πάρει χορηγία η Σούπερ Λίγκα; Η ασυνεννοησία των μεγάλων φταίει. Από το κακό προϊόν την πληρώνουν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι, μικρός και ο ανταγωνισμός».

Για την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ να μοιραστούν τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ οι μικρές ομάδες επισήμανε: «Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ να μοιραστεί το 40% των εσόδων του Champions League στις μικρομεσαίες ομάδες, είναι δίκαιη. Είναι η ελάχιστη εξιλέωση για το πού έχουν καταντήσει το ποδόσφαιρο οι μεγάλοι όλα αυτά τα χρόνια. Η πρόταση της ΑΕΚ έχει μια θετική πλευρά, θα πρότεινα στην ΑΕΚ και στους άλλους τρεις μεγάλους να σκεφτούν το εξής.

Στα μεγαλύτερα προηγμένα πρωταθλήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεοπτικών, ένα 70% περίπου, πάει ισομερώς σε όλες τις ομάδες και το υπόλοιπο ανάλογα με την βαθμολογική θέση. Στην Γαλλία το 100% πάει ισομερώς σε όλες τις ομάδες».

Για το πώς ξεκίνησε η Super League και το πώς είναι τώρα: «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα βλέπαμε τη Σούπερ Λίγκα σε αυτό το σημείο. Τότε ήμασταν όλοι μαζί, όταν την ξεκινούσαμε. Τα 3-4 πρώτα χρόνια ήταν από καλά ως πολύ καλά. Πάντα οι τέσσερις μεγάλοι συμφωνούσαν μαζί.

Και έσοδα από χορηγίες είχε η Λίγκα και ικανοποιητικά τηλεοπτικά και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και δεν διακόπτονταν τα παιχνίδια. Οι τέσσερις μεγάλοι άρχισαν πάλι να βλέπει ο καθένας από τη σκοπιά του διαφορετικά το ποδόσφαιρο και σιγά – σιγά απαξιώθηκε το προϊόν. Έχουμε φτάσει σε αυτό τον πάτο. Πιο πάτος δεν γίνεται».

Τέλος για τη συνάντηση της άλλης Πέμπτης: «Δεν ξέρω και δεν γνωρίζω πόσοι από τους 12 ιδιοκτήτες των υπολοίπων ομάδων θα εκτιμήσουν να βρεθούν στην συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη. Θα παρουσιάσουμε μια πρόταση στους τέσσερις μεγάλους και η απόλυτη λογική λέει να συμφωνήσουν. Μπορεί και όχι, αλλά είναι σημαντικό να έχουν υπόψιν ότι η πρόταση που θα έχουν στα χέρια τους εκπροσωπεί τη λαϊκή βάση, δηλαδή τις 12 μικρομεσαίες ΠΑΕ».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*