Home / Ομάδες / Παναθηναϊκός: Πάει για Ευρώπη με… ρεκόρ σερί εκτός έδρας νικών! (videos)

Παναθηναϊκός: Πάει για Ευρώπη με… ρεκόρ σερί εκτός έδρας νικών! (videos)

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-2 τον Ατρόμητο προχθές και πέτυχε στο Περιστέρι την τέταρτη του διαδοχική νίκη εκτός έδρας. Κάτι ανάλογο, να πάρει δηλαδή τη νίκη σε συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» του μέσα στην ίδια σεζόν, το «τριφύλλι» είχε να το καταφέρει εδώ και πέντε χρόνια

Όταν η τότε ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι είχε κερδίσει ξανά τέσσερα κολλητά ματς μακριά από το «Απόστολος Νικολαϊδης», και μάλιστα κατά σύμπτωση… τέτοια εποχή, στο ξεκίνημα του 2016!

Μάλιστα τα οκτώ συνολικά εν τέλει «διπλά» που έκανε στο πρωτάθλημα είχαν, μεταξύ άλλων, σαν αποτέλεσμα την έξοδο του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά Κύπελλα την επόμενη σεζόν, αν αυτό… λέει κάτι.

Μέσω της παρουσίας του αρχικά στα προκριματικά και μετέπειτα στους ομίλους του Europa League της περιόδου 2016-17! Στόχο, δηλαδή, που έχει θέσει και για φέτος η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, μέσω της επιστροφής της στο Europa Conference League

Επιστρέφοντας στο… σήμερα, αν οι «πράσινοι» κερδίσουν στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, στο παιχνίδι της 21ης Φλεβάρη για την 23η αγωνιστική της Super League, τότε θα κάνουν ρεκόρ δεκαετίας σε ό,τι αφορά στα… back to back «τρίποντα» μακριά από το γήπεδό τους.

Παράλληλα, θα φτάσουν τις επτά εκτός έδρας νίκες, έχοντας πάρει από νωρίς αυτές απέναντι σε Λαμία και ΑΕΚ, αλλά και ένα βήμα πιο κοντά στην ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοσης τους αυτά τα χρόνια, που είναι τα οκτώ «διπλά».

Το sport-fm.gr καταγράφει αναλυτικά τι συνέβη κάθε χρονιά της τελευταίας δεκαετίας:

2011-12

Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την κορυφαία του επίδοση με εννιά εκτός έδρας νίκες. Το αξιοσημείωτο; Το… καλό για αυτόν δεν μπόρεσε να τριτώσει σε καμία εξ αυτών, με τις δύο συνεχόμενες επικρατήσεις να είναι το «ταβάνι» του! Τα ζευγάρια; Ξάνθη (2-3) και ΠΑΟΚ (1-3), ΠΑΣ Γιάννινα και Δόξα Δράμας (0-1 αμφότερες), αλλά και ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης (0-1 και 0-2 αντίστοιχα).

2012-13

Πέντε «διπλά», αλλά όλα… διάσπαρτα έκανε το «τριφύλλι», με… κορυφαίο βάσει ονόματος και πρεστίζ αναμφίβολα αυτό στο Ολυμπιακό στάδιο επί της ΑΕΚ, με 0-2, στις 3 Μαρτίου του 2013, χάρη στα τέρματα των Βιτόλο και Σο.

2013-14

Πολύ καλή η εκτός έδρας συγκομιδή του Παναθηναϊκού, με οκτώ νίκες, αλλά μόνο οι τρεις από αυτές ήταν διαδοχικές. Με… highlight αναμφίβολα όχι μόνο της σεζόν αλλά και στα… βάθη της ιστορίας, να είναι το εκκωφαντικό 03 μέσα στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, στις 2 Μαρτίου. Είχε προηγηθεί το 0-2 στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού, ενώ ακολούθησε το πέρασμα από τα Γιάννινα, με 0-1 επί του ΠΑΣ.

2014-15

Οι «πράσινοι» καταφέρνουν να κάνουν έξι «διπλά» μέσα στην σεζόν, φτιάχνοντας ξανά μια… τριάδα σερί επικρατήσεων εκτός Λεωφόρου. Αν και η πρώτη ήρθε στα… χαρτιά, με το 0-3 άνευ αγώνα επί της Νίκης Βόλου που είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησε το διπλό πέρασμα από την Κρήτη με το 2-3 επί του ΟΦΗ και το 0-2 επί του Εργοτέλη, αμφότερα στο Ηράκλειο.

2015-16

Ο δεύτερος καλύτερος απολογισμός του Παναθηναϊκού με τις οκτώ εκτός έδρας επιτυχίες στο πρωτάθλημα και τις τέσσερις εξ αυτών να είναι διαδοχικές. «Θύματα» του, η Καλλονή με 0-2, στις 11 Γενάρη, ο Λεβαδειακός με το ίδιο σκορ, ενώ ακολούθησε η νίκη στα Χανιά, με 3-2 επί του Πλατανιά και ο… περίπατος στα Γιάννενα, με το 3-0 απέναντι στον ΠΑΣ, στις 14 Φλεβάρη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι είχαν προηγηθεί και οι νίκες στο Αγρίνιο, με 2-1 επί του Παναιτωλικού, στην Ξάνθη με 1-0 απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, το 1-2 στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο και τέλος το 1-0 στην Βέροια, με την τοπική ομάδα.

2016-17

Κακή χρονιά για τον ΠΑΟ, που κέρδισε μόνο τρεις φορές μακριά από το γήπεδό του συνολικά. Η τρίτη βέβαια ήταν και η… καλύτερη, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να… συνθλίβει τον Αστέρα, με 5-0 μέσα στην Τρίπολη, στις 18 Φεβρουαρίου! Νωρίτερα, κέρδισε στη Λιβαδιά με 3-0 και τον Ατρόμητο με 1-0.

2017-18

Ακόμα χειρότερος ο απολογισμός αυτή την φορά, με το… ταβάνι του Παναθηναϊκού να είναι οι δύο όλες κι όλες εκτός έδρας νίκες. Μια στην Λάρισα, στις 19 Φεβρουαρίου, με 1-0 απέναντι στην ΑΕΛ κι άλλη μια πιο εντυπωσιακή, με 3-0 στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, στις 22 Απριλίου.

2018-19

Διπλασιασμός και… τέσσερα «διπλά» για το «τριφύλλι» με μια νικηφόρα δυάδα στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών του στο πρωτάθλημα. Καθώς επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης και νίκησε με 3-1 την ΑΕΛ στη Λάρισα στο… καπάκι, ενώ η σεζόν του έκλεισε με νίκη 1-0 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού και το 1-3 στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

2019-20

Ξανά τέσσερα «τρίποντα» εκτός έδρας από πλευράς Παναθηναϊκού αυτή την φορά σε… δυο δυάδες, με το πρώτο μέρος να περιλαμβάνει το 0-1 επί του Πανιωνίου και το 0-1 επί του Ατρόμητου και το δεύτερο τις επικρατήσεις ξανά με 1-0 απέναντι στην Ξάνθη και 2-0 μέσα στην Λάρισα.

2020-21

Για να φτάσουμε αισίως στη φετινή σεζόν, όπου η ομάδα του Μπόλονι μετράει ήδη τέσσερα «διπλά»: με 1-0 στην Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης χάρη στο γκολ του Ιωαννίδη, με το ίδιο σκορ απέναντι στον Άρη και το τέρμα του Καμπετσή, με 2-0 μέσα στον Βόλο από τα γκολ των δύο προαναφερθέντων και, φυσικά στο προχθεσινό 3-2 μέσα στο Περιστέρι.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*