Home / Βόλεϊ / Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πρώτος τελικός «αιωνίων» στον Άγιο Θωμά

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πρώτος τελικός «αιωνίων» στον Άγιο Θωμά

Ντέρμπι «αιωνίων» πράξη… πρώτη!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν απόψε (21:30, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94.6) στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά για τον πρώτο τελικό της Volley League γυναικών.

Οι δύο ομάδες μετά τις προκρίσεις τους επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα τίθενται αντιμέτωπες για τρίτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, με τις «πράσινες» να μετρούν ισάριθμες νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-0 σετ).

Ο Παναθηναϊκός, έχει το πλεονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας και έφτασε μέχρι τους τελικούς αποκλείοντας αρχικά τη Θέτιδα Βούλας και εν συνεχεία την ΑΕΚ, κάνοντας μάλιστα δύο break στην έδρα της «Ένωσης». Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Καλμαζίδης έχει όλες τις παίκτριες του στη διάθεση του, δηλώνοντας ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει τον τίτλο.

«Όλοι είμαστε χαρούμενοι, γιατί παλεύουμε πολλούς μήνες να φτάσουμε στο σημαντικό στόχο της χρονιάς. Έχουμε δει συναρπαστικά παιχνίδια φέτος. Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος και όσο το δυνατόν πιο ψηλά δηλαδή να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το πλεονέκτημα της έδρας και τα μπρέικ που πήραν και οι δύο ομάδες: «Έχουμε δει στο παρελθόν ότι οι έδρες μπορούν να ανατραπούν. Σίγουρα υπάρχει μια ώθηση από την εξέδρα όταν είσαι στο γήπεδο σου, αλλά αν είσαι συγκεντρωμένος όλα μπορούν να γίνουν»

Για το πρωτάθλημα συνολικά: «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, το ιδανικό θα ήταν να αποφύγουμε περιπτώσεις όπως αυτή του ΖΑΟΝ φέτος. Επίσης το να παίζουμε σε κατάλληλα γήπεδα είναι σημαντικό. Παίξαμε δηλαδή σε γήπεδα που είχαν μέσα μπασκέτες, ήταν ακατάλληλα για το άθλημα. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στις υπόλοιπες ομάδες που δημιούργησαν ένα πολύ καλό επίπεδο στο πρωτάθλημα. Όχι μόνο στις τέσσερις μεγάλες. Είδαμε την πορεία της Σαντορίνης στο Κύπελλο, του Άρη στο πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είχαν συνεισφορά στην άνοδο του επιπέδου».

Για το αν έπαιξε ρόλο η παρουσία του στην… αλλαγή της πορείας του Παναθηναϊκού φέτος: «Δεν ξέρω αν βοήθησε η δική μου έλευση για το να αλλάξει η εικόνα στον Παναθηναϊκό. Αυτό το κρίνουν οι υπόλοιποι. Εγώ όπου πάω προσπαθώ να βοηθάω να υπάρξει βελτίωση και να υπάρχει μία καλή αγωνιστική εικόνα».

Το μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας: «Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας ότι θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Άλλες φορές θα τα καταφέρουμε εμείς, άλλες ο αντίπαλος. Αυτά πάντα συμβαίνουν. Φυσικά θα βγουν μπροστά οι προσωπικότητες και το πάθος, που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Όλοι όμως θα δώσουμε το καλύτερο για την ομάδα μας αλλά και για την εικόνα του αθλήματος».

Aπό την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός, θέλει να κάνει το πρώτο βήμα «σπάζοντας» την έδρα του Παναθηναϊκού και να μεταφέρει τη σειρά στου Ρέντη με πλεονέκτημα. Οι «ερυθρόλευκες» τερμάτισαν στην 4η θέση της κανονικής διάρκειας και έφτασαν στους τελικούς αποκλείοντας αρχικά τον ΑΟ Θήρας και εν συνεχεία τον πρωτοπόρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λορέντσο Μιτσέλι εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αναμέτρηση αλλά και την έκβαση των τελικών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι να έχουμε φτάσει εδώ, δηλαδή στους τελικούς. Είμαστε περήφανοι διότι στο βόλεϊ το πιο σημαντικό είναι τα πλέι οφ και πρέπει να είσαι έτοιμος την κρίσιμη στιγμή. Με έχει εκπλήξει θετικά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα προηγούμενα χρόνια βλέποντάς το από μακριά δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό αλλά πλέον έγιναν επενδύσεις και υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Το επίπεδο όλων των ομάδων ήταν εξαιρετικό, οι διαφορές των τεσσάρων ομάδων είναι πολύ μικρές και κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται εδώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, εύχομαι να γίνουν παιχνίδια εντός αθλητικών πλαισίων. Το πρωτάθλημα ήταν ο στόχος μας και θα παλέψουμε για να το κατακτήσουμε».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας δίνει ένα μικρό αβαντάζ αλλά την ώρα που έρχεται η στιγμή να παίξεις, το επίπεδο του βόλεϊ των δύο ομάδων θα έχει τον σημαντικότερο ρόλο».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών: «Είχαμε προβλήματα στο παρελθόν, όλες οι παίκτριες όμως είναι πλέον έτοιμες να τα δώσουν όλα για τον τίτλο. Οι επιπλέον μέρες ξεκούρασης που είχαμε μπορεί να είναι πλεονέκτημα, αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός έπαιξε έναν παραπάνω αγώνα και σίγουρα μπορεί να έχει καλύτερο ρυθμό».

Θυμίζουμε ότι πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα πετύχει τρεις νίκες.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*