Home / Ομάδες / Παναθηναϊκός και Μάριο… μπρος

Παναθηναϊκός και Μάριο… μπρος

Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει και καμία ήττα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αψήφιστα, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει συνήθεια. Όμως με το τρένο για την οκτάδα να έχει χαθεί προ πολλού, ο Παναθηναϊκός ασφαλώς και οφείλει να κοιτάζει περισσότερα πράγματα από απλώς ένα αποτέλεσμα. Πόσω μάλλον όταν «λυγίζει» απέναντι στην καλύτερη ομάδα (τουλάχιστον βαθμολογικά) της Ευρωλίγκας έχοντας δύο βαρβάτες απουσίες (Νέντοβιτς, Παπαπέτρου), πίσω του μια ταλαιπωρία από τον κορωνοϊό και με το νέο αστέρι του να παίζει μετά από μόλις δύο προπονήσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα αφήνει πολλά περισσότερα ελπιδοφόρα μηνύματα από ό,τι τροφή για προβληματισμό.

Ο Μάριο Χεζόνια φρόντισε με επανασυστηθεί στο κοινό με μια εμφάνιση ουδόλως άνιση με τον ντόρο που προκλήθηκε για τη μεταγραφή του. Έχοντας να αγωνιστεί από τις 13 Αυγούστου, δίχως ομάδα από το Δεκέμβριο και μη γνωρίζοντας καλά-καλά τα ονόματα των συμπαικτών του, ο Κροάτης έδειξε-τηρουμένων των αναλογιών-σε εξαιρετική κατάσταση σωματικά και σε αντίστοιχο επίπεδο αγωνιστικά. Δεν ήταν καθόλου «τρακαρισμένος», έδειξε τρομερή διάθεση σε επίθεση και άμυνα, ανέλαβε ευθύνες και παρότι δεν απέφυγε κάποια λάθη και υπερβολές, έδειξε πως θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του «τροφοδοτείται» περισσότερο όσο νιώθει σημαντικός και στη νέα του ομάδα από την πρώτη μέρα αισθάνεται έτσι περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, το ΝΒΑ ή την εθνική Κροατίας.

Ο Όντεντ Κάτας πέρα από μια προσωπικότητα αποκτά κι έναν ακόμη σούπερ αθλητή, που μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο του στις δύο πλευρές του παρκέ, με αυτές τις περίπου ισοϋψείς πεντάδες, που αλλάζουν σε όλα τα μαρκαρίσματα χωρίς να δίνουν εύκολα «στόχο» στην αντίπαλη επίθεση.

Η απίστευτη ποιότητα του ρόστερ της Μπαρτσελόνα έκανε τη διαφορά. Μετρήστε τις επιθέσεις που κρίθηκαν στο τέλος τους από κάποιο προσωπικό καλάθι, πότε του Μίροτιτς, πότε του Χίγκινς, πότε του Καλάθη, αλλά ακόμη και του απίθανου Μπολμάρο. Ίσως σε αυτή την ψυχολογία συνετέλεσε και το ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι το 16’ είχε κάνει μόλις τρία φάουλ, εκ των οποίων τα δύο ήταν επιθετικά. Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός χωρίς τους δύο βασικούς δημιουργούς του, κάνοντας ρεκόρ λαθών με 21 στη φετινή Ευρωλίγκα, αναλώθηκε πολύ στο ένας εναντίον ενός μην έχοντας ποιότητα αντίστοιχη των αντιπάλων του και μοιραία έχασε.

Σε κάθε περίπτωση, η έλευση του Χεζόνια «νοστιμίζει» τον Παναθηναϊκό και αυτές οι τελευταίες αγωνιστικές, που φάνταζαν αγγαρεία για μια ομάδα κι ένα κοινό που είχε μάθει να μη λείπει ποτέ από τα playoffs, απέκτησαν ενδιαφέρον.

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*