Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναθηναϊκός: Δουλειά στο 4-2-3-1 και φωνές από Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Δουλειά στο 4-2-3-1 και φωνές από Γιοβάνοβιτς

*Η απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Χορστ της Ολλανδίας είχε μπόλικη τακτική με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει το βάρος στην επιθετική ανάπτυξη και το 4-2-3-1.

Αποστολή στην Ολλανδία, Διονύσης Δεσύλλας

*Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ. Το ένα έκανε τελειώματα, έπειτα από σέντρες από τα πλάγια και το άλλο δούλεψε στην τακτική υπό τις οδηγίες και τις παρατηρήσεις του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος δούλεψε στην ανάπτυξη, ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα κυρίως από τους χαφ. Επικεντρώθηκε build up από τον άξονα, με ταχύτητα, αλλά ταυτόχρονα και υπομονή.

*Στη συνέχεια, επί της ουσίας, η προπόνηση πέρασε στο επόμενο level, των δυο πρώτων ασκήσεων. Οι ποδοσφαιριστές απλώθηκαν σε όλο το γήπεδο, η άσκηση αφορούσε την επιθετική τακτική και ανάπτυξη σε 4-2-3-1, με την μπάλα να πηγαίνει στα πλάγια και από εκεί σέντρα ή μεταβίβαση προς την αδύναμη πλευρά για να ακολουθήσει το τελείωμα.

*Ο Γιοβάνοβιτς ζητούσε γρήγορες κινήσεις στον χώρο και μεταβιβάσεις, αλλά και υπομονή. Καθαρό μυαλό, προκειμένου η μπάλα να κυκλοφορεί προς τα εμπρός με σωστό τρόπο και με βάση τα δικά του «θέλω». Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που διέκοψε το πρόγραμμα για να κάνει παρατηρήσεις και να φωνάξει, ώστε οι παίκτες του να κάνουν αυτά που ζητούσε.

*Από κάποιο σημείο της προπόνησης, κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο Σέρβος μετρούσε πάσες. Ηθελε, όπως αναφέραμε υπομονή, αλλά η μπάλα να πηγαίνει προς την επίθεση και όχι προς τα πίσω. Μάλιστα, όταν μέτρησε 17 πάσες, αλλά μόνο στο αμυντικό μισό, σήκωσε τα χέρια ψηλά! Η άσκηση ολοκληρώθηκε, ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς δεν έμεινε ικανοποιημένος και είπε: «17 πάσες, αλλά μόνο στο μισό γήπεδο. Η μπάλα να πηγαίνει μπροστά, πάμε», φώναξε νωρίτερα ο Γιοβάνοβιτς.

*Ένα άλλο στοιχείο που θέλει ο 59χρονος είναι η μπάλα να κυκλοφορεί χωρίς πολλές… γιόμες. Οταν ο Βέλεθ έκανε ένα γέμισμα για να βρει συμπαίκτη του στο αριστερό άκρο, ο Σέρβος φώναξε: «I dont like this», στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμά του: Κάτω η μπάλα.

*Κάποιες φορές οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν σε μεγάλο βαθμό αυτό που ήθελε ο προπονητής του. Οταν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Γιοβάνοβιτς μοίραζε «μπράβο» και φώναζε «good» και «very nice».

*Ο Γιοβάνοβιτς δε θέλει με τίποτα να βλέπει παράλληλες πάσες. Ειδικά όταν η μπάλα είναι στο μισό γήπεδο προς την άμυνα και επί της ουσίας κάτι τέτοιο δεν προσφέρει το παραμικρό. Οταν το είδε αυτό, εξερράγη και φώναξε: «Τι Τι σκ…α να την κάνω την παράλληλη πάσα εκεί». Στη συνέχεια, βέβαια, εξήγησε με ήρεμο τρόπο τι θέλει και τι πρέπει να γίνεται.

Δημήτρης Κουρμπέλης συμμετείχε για πρώτη φορά σε ασκήσεις με μπάλα. Συγκεκριμένα, έβγαλε το πρώτο κομμάτι της προπόνησης. Ο Γιασίν Αγιούμπ ήταν εκτός λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*