Home / Άλλα Σπόρ / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ: Η κλήρωση για Γκιώνη και Τόλιου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ: Η κλήρωση για Γκιώνη και Τόλιου

Η Ντουρμπάν φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ 20-28 Μαΐου και συγκεντρώνει την «αφρόκρεμα» του αθλήματος, υποσχόμενη καλή οργάνωση και συναρπαστικές αγωνιστικές στιγμές. Ο Παναγιώτης Γκιώνης κι η Κατερίνα Τόλιου, που βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης στον τόπο διεξαγωγής του μεγάλου event, έμαθαν το πρωί της ίδιας μέρας τους αντιπάλους τους στο απλό, το μοναδικό αγώνισμα, στο οποίο θα πάρουν μέρος.

Στο «νοκ άουτ» σύστημα το ταμπλό είναι των «128» κι ο Γκιώνης θ’ αντιμετωπίσει τον Ιρανό Αμίρ Χοσεΐν Χοντάι και στο απλό γυναικών η Τόλιου τη Λι Γιου Τζουν από την Ταϊπέι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις συναντήσεις του απλού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, πάντως το αγώνισμα αρχίζει το πρωί του Σαββάτου. Ο Γκιώνης είναι ψηλά στο ταμπλό και πέφτει γρήγορα σε …μεγαθήριο αν αποκλείσει τον Χοσεΐν Χοντάι. Συγκεκριμένα, θα τον περιμένει ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών, Φαν Ζεντόνγκ. Ο Κινέζος είναι πρώτο φαβορί και, καθώς έχει το μοναδικό bye, περνά απευθείας στους «64».

Ματς του δεύτερου γύρου εμφανίζονται στο ανεπίσημο πρόγραμμα και για την ερχόμενη Κυριακή και για τη Δευτέρα 22/05.

Η Τόλιου, αν επικρατήσει κόντρα στη Λι Γιου, θα βρει μπροστά της στις «64» τη νικήτρια από τον αγώνα Ρέιτσελ Μορέ (Ελβετία)-Χάνα Γκόντα (Αίγυπτος).

Όλα σχεδόν τα πρώτα φαβορί στο ITTF World Table Tennis Championships Finals είναι από την Κίνα. Στους άνδρες, η πρώτη τετράδα περιλαμβάνει, μετά τον Φαν Ζεντόνγκ, τους συμπατριώτες του Βανγκ Τσουκίν, Μα Λονγκ και τον Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο.

Στις γυναίκες, οι τοπ αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης, που έχουν και τις πρώτες θέσεις στα seeding, είναι κατά σειρά η Σουν Γινγκσά, η Βανγκ Μανγιού, η Τσεν Μενγκ και η Βανγκ Γιντί, όλες από την Κίνα.

Στη διαδικασία των κληρώσεων μετείχε φυσικά η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα, η οποία θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό έγινε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

OΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ YOUTH CONTENDER

Κληρώσεις, στο μεταξύ, είχαμε και για τις κατηγορίες των κοριτσιών στο World Table Tennis Youth Contender της Βουλγαρίας, που συνεχίζεται στην Παναγκιούριστε.

Μετά τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη, που πέτυχε και τη διάκριση της τρίτης θέσης στο απλό της κατηγορίας Under 13 υπό τις οδηγίες του Γκεόργκι Δασκάλοφ, παίρνουν σειρά για τα ελληνικά χρώματα, από την Παρασκευή 19/05, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα.

Στην κατηγορία Under 19 έγιναν 11 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου είναι στο δέκατο και θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στη Ρουμάνα Μπιάνκα Μέι Ρόζου (επικεφαλής) και τη Σέρβα Έμα Πόποβιτς.

Η Κρεάνγκα κληρώθηκε στο έκτο γκρουπ με αντιπάλους τη Ρουμάνα Ιοάννα Σινγκεορζάν (επικεφαλής) και τη Βελγίδα Τζούλι Βαν Χαουβάερτ.

Στην κατηγορία Under 17 των κοριτσιών σχηματίστηκαν 14 γκρουπ και, πλην του τελευταίου, όλα είναι των τριών αθλητριών. Η Κρεάνγκα κληρώθηκε στο έβδομο γκρουπ και αντιμετωπίζει τη Γιαπωνέζα Μάο Τακαμόρι (επικεφαλής) και τη Ρουμάνα Βιβιέν Τάμας.

Το κοουτσάρισμα έχει αναλάβει ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα, πατέρας της Μαρίας-Ιωάννας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*