Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Πίεση προς Κοντονή για την ΕΠΟ ή… σκάει «βόμβα» αποχώρησης

Πίεση προς Κοντονή για την ΕΠΟ ή… σκάει «βόμβα» αποχώρησης

Από ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Αθήνα
Με δεδομένη τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας, οι τρεις «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που θεωρούν ότι τα συμφέροντά τους θίγονται παρασκηνιακά από τον Ολυμπιακό, συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής με φόντο τις εξελίξεις και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος «συνάντησαν» μέσω τηλεδιάσκεψης τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ στο ίδιο γραφείο με τους «ισχυρούς» άνδρες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, αντίστοιχα, βρέθηκε ο πρόεδρος των Θεσσαλονικέων, Λούμπος Μίχελ, ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος και ο γενικός διευθυντής της «Ένωσης», Αλέξης Δέδες.

Στη συνάντηση τέθηκαν ανοιχτά όλες οι προτάσεις με κυρίαρχη αυτή του ΠΑΟΚ που επιθυμούσε να προκληθούν οι ενέργειες για άμεση διακοπή και του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός ήταν θετικός -υπό προϋποθέσεις- προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η πλευρά της ΑΕΚ ήταν πιο διαλλακτική, θεωρώντας πως προτού ληφθεί μια τέτοια ριζοσπαστική απόφαση θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεργασίας με την Πολιτεία.

Ουσιαστικά, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ αντιπρότεινε την άσκηση πίεσης προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή για άμεση ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου και σε περίπτωση που αυτό δεν εφαρμοστεί, τότε να επανεξεταστεί η αποχώρηση των τριών «μεγάλων» από το πρωτάθλημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τρεις ΠΑΕ δηλώνουν έτοιμες να «σηκώσουν» το οικονομικό βάρος του αποκλεισμού από την Ευρώπη σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση – σταθμός της αποχώρησης.

Αυτό που επίσης πέρασε ως κοινή θέση των ομάδων προς την κυβέρνηση είναι πως δεν μπορεί να επιτραπεί η συμμετοχή των ποινικά διωκόμενων στο ποδόσφαιρο προκαλώντας αίσθημα ανισονομίας και συνέχιση της διαφθοράς.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και οι τρεις ομάδες να δώσουν το «παρών», διά των «ισχυρών» ανδρών των ΠΑΕ στη συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ που κάλεσε για την προσεχή Τρίτη ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά…

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*