Home / Αυτοκίνητο / F1 / Πήρε «σβηστά» το sprint race ο Φερστάπεν και τα… θέλει όλα!

Πήρε «σβηστά» το sprint race ο Φερστάπεν και τα… θέλει όλα!

Τα θέλει όλα και το δείχνει ο Μαξ Φερστάπεν! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε με χαρακτηριστική άνεση το Sprint Race της Αυστρίας και μαζί τους οκτώ βαθμούς της νίκης, εκκινώντας μάλιστα από την pole position και στο Γκραν Πρι της Κυριακής.

Κάπως έτσι, ο Φερστάπεν στοχεύει πλέον στο απόλυτο, θέλοντας να επαναλάβει το περσινό του επίτευγμα όταν πήρε συνολικά 34 βαθμούς, νικώντας σε sprint race και Γκραν Πρι, ενώ έκανε και τον ταχύτερο γύρο (παίρνοντας τον έξτρα βαθμό). Σταθερά στο 2-3 οι δύο Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ αντίστοιχα, είχε επαφή στην εκκίνηση αλλά τερμάτισε στη οκτάδα ο Χάμιλτον.

Ο Φερστάπεν έκανε για ακόμη μια φορά εξαιρετική εκκίνηση, συνέχισε να προπορεύεται μετά την πρώτη στροφή και σταδιακά να ανεβάζει τη διαφορά από τις δύο Ferrari. Ούτε τρεις γύροι δεν πέρασαν και η διαφορά πλησίασε τα δύο δευτερόλεπτα, με τον Ολλανδό να δείχνει πως δεν έχει διάθεση για αστεία.

Πίσω του, οι μάχες μεγάλες, με τον Χάμιλτον να έχει επαφή με τον Γκασλί και ο δεύτερος να φεύγει εκτός πίστας αλλά τελικά να συνεχίζει, ενώ ο Ζου αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα με το μονοθέσιό του αλλά αυτή τη φορά τελείωσε το Γκραν Πρι. Ο Φερστάπεν συνέχιζε την… βόλτα του στη Στυρία και δεν ανησυχούσε για όσα γίνονταν πίσω του, κάνοντας εξαιρετική διαχείριση στα ελαστικά και στο μονοθέσιό του ενόψει του κυριακάτικου αγώνα, με τους Λεκλέρ-Σάινθ να δίνουν μάχη αλλά τον Μονεγάσκο να βγαίνει «νικητής» και να τερματίζει δεύτερος, αφήνοντας πίσω του τον teammate του.

Oι Ράσελ, Πέρες, Οκόν, Μάγκνουσεν και Χάμιλτον μπήκαν στη βαθμολογούμενη οκτάδα, ενώ οι Σουμάχερ, Μπότας συμπλήρωσαν τη δεκάδα, με τους Φέτελ, Αλόνσο να εκκινούν αύριο από την τελευταία σειρά της εκκίνησης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*