Home / Μπάσκετ / Euroleague / Πήρε νίκη και μαθήματα ο Παναθηναϊκός

Πήρε νίκη και μαθήματα ο Παναθηναϊκός

Στα φιλικά προετοιμασίας το αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα και σημασία έχουν τα συμπεράσματα και στο πλαίσιο αυτό ο Δημήτρης Πρίφτης πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος για την αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να πάρει την τρίτη του νίκη με 78-76 σε ισάριθμα φιλικά χάρη στις δύο εύστοχες βολές του Κασελάκη, αλλά το θετικό για το «τριφύλλι» είναι ότι βρήκε έντονο ανταγωνισμό από την ομάδα του Νίκου Βετούλα, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ και έβαλε πολύ δύσκολα στους «πράσινους».

Το επόμενο φιλικό για τον Παναθηναϊκό στις 7 Σεπτεμβρίου με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό η φιλική αναμέτρηση από τα πρώτα της λεπτά, με τον Απόλλωνα να καταφέρνει να παίρνει μικρή διαφορά με τα τρίποντα των Τσαλμπούρη και Μπάρφιλντ (2-8), ωστόσο με την άμυνά του ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να επιστρέψει άμεσα στο σκορ και να πάρει το προβάδισμα χάρη στις ελεύθερες βολές του Μέικον (11-10), ενώ ο ίδιος παίκτης με τρίποντο από τα 8 μέτρα διαμόρφωσε το 20-18. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με τους Κόλεμαν και Τσαλμπούρη να πληγώνουν την «πράσινη» άμυνα.

Το μοτίβο στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε και μάλιστα ο Απόλλωνας με τις «βόμβες» του Μπάρφιλντ και Ντέιβις πήρε διαφορά έξι πόντων (26-32). Οι φωνές του Πρίφτη είχαν αντίκρισμα, καθώς οι παίκτες του γύρισαν καλύτερα την μπάλα στην επίθεση και έριξαν τη διαφορά στον έναν πόντο με ένα μίνι σερί 5-0 από τους Κασελάκη και Ουάιτ. Ο Μπάρφιλντ πάντως συνέχιζε στον δικό του ρυθμό και με το τέταρτό του τρίποντο έκανε το 36-38, υποχρεώνοντας τον κόουτς Πρίφτη στο τάιμ-άουτ ενώ απέμενε μόλις 1,5 λεπτό. Ο Έλληνας τεχνικός δικαιώθηκε, καθώς το «τριφύλλι» έκλεισε την περίοδο με 6-0 (Μέικον, Μποχωρίδης, Ουάιτ) και μπροστά στο σκορ 42-38.

Το ίδιο ανταγωνιστικό, αλλά όχι το ίδιο ποιοτικό το τρίτο δεκάλεπτο, καθώς ήταν ξεκάθαρο και στις δύο ομάδες ότι δεν υπάρχει χημεία, δεν υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση και ότι γενικότερα υπάρχει μπόλικος δρόμος μπροστά τους. Οι «πράσινοι» διατηρούσαν αυτό το μικρό προβάδισμα (48-43) βρίσκοντας επιθετικές λύσεις είτε με τον Ρος είτε με τον Παπαπέτρου, ωστόσο οι Πατρινοί είχαν τις λύσεις από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Τσαλμπούρης είχε το ελεύθερο να σουτάρει από παντού, ενώ ο Κόλεμαν που ήταν η ατραξιόν του αγώνα, έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα, δίνοντας με τρίποντο εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Βετούλα (54-55) διαμορφώνοντας και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Από τη στιγμή που στην τέταρτη περίοδο το ματς είχε ανταγωνισμό, το γόητρο μπήκε στη μέση με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη. Κόλεμαν και Διαμαντάκος ήταν εκείνοι που διατηρούσαν το προβάδισμα στους Πατρινούς (59-64, 62-66, 64-70), αλλά από τον Παναθηναϊκό βγήκαν μπροστά οι Παπαπέτρου και Ουάιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ με δικό του 5-0 έκανε το 66-71, 71-71, αλλά και πάλι ο Διαμαντάκος με τρίποντο (73-76) έδωσε προβάδισμα για την ομάδα του Βετούλα. Τη λύση έδωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού καθώς με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε (76-76), ενώ με δύο βολές ο Κασελάκης (φάουλ κατόπιν εντολής του πάγκου των Πατρινών) έκανε το τελικό 78-76, αφού στην τελευταία φάση ο Μοντγκόμερι έκανε το λάθος για τους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 42-38, 54-55, 78-76

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Μέικον 15(1), Πέρι, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς 2, Παπαπέτρου 15(2), Κασελάκης 6(1), Ουάιτ 14(1), Φλόιντ 4, Μαντζούκας 2, Σαντ-Ρος 11(2), Έβανς.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Κόλεμαν 19(2), Μοντγκόμερι 1, Μπάρφιλντ 14(4), Τσαλμπούρης 13(3), Διαμαντάκος 10(2), Ζούμπος 2, Δίπλαρος 2, Μολφέτας 3, Ντέιβις 12(2).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*