Home / Άλλα Σπόρ / Πέμπτο διαμάντι η Λασίτσκενε, τρίτο η Σπάνοβιτς, μεγάλη βολή από Κράουζερ

Πέμπτο διαμάντι η Λασίτσκενε, τρίτο η Σπάνοβιτς, μεγάλη βολή από Κράουζερ

Εντυπωσιακή ξανά η Μαρίγια Λασίτκσενε. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο ύψος πήρε το πέμπτο συνεχόμενο διαμάντι της στο αγώνισμα στον τελικό του Diamond League της Ζυρίχης. Η Ρωσίδα σταρ ξεπέρασε τα 2.05 και σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση και ρεκόρ μίτινγκ, αφήνοντας δεύτερη τη Γιαροσλάβα Μάχουτσικ με 2.03, ήτοι την καλύτερη φετινή της επίδοση.

Το τρίτο σερί διαμάντι της κατέκτησε η Ιβάνα Σπάνοβιτς στο μήκος γυναικών. Η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο είχε άλμα στα 6.96 στην πέμπτη της προσπάθεια και πήρε την πρώτη θέση από την Καντί Σανιά, που μέχρι το τέταρτο άλμα προηγούνταν με 6.83.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, πρώτος ήταν ο Τομπίας Μόντλερ με άλμα στα 8.17.

Συνέχισε τις μεγάλες επιδόσεις ο Ράιαν Κράουζερ. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν της σφαιροβολίας έριξε βολή στα 22.67, πήρε το πρώτο του διαμάντι και σημείωσε ρεκόρ μίτινγκ, αφήνοντας στην ιστορία το 22.60 του Ματ Ουόλς από τον Αύγουστο του 2018.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Μάγκι Γιούεν με βολή στα 19.41 πήρε την πρώτη θέση και σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση.

Στα 5.000 μέτρα γυναικών, η Φρανσίν Νιγιοσάμπα πήρε το διαμάντι με χρόνο 14.28.98.

Στους άνδρες, ο 20χρονος Μπεριχού Αρεγκάουι πήρε την πρώτη θέση και το διαμάντι με χρόνο 12.56.65.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*