Home / Άλλα Σπόρ / Πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στο «θηρίο» η Εθνική χάντμπολ

Πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στο «θηρίο» η Εθνική χάντμπολ

Η Εθνική χάντμπολ ανδρών έχασε 31-40 από την πανίσχυρη Γαλλία στο ΕΑΚ Κορυδαλλού στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2022 και δυσκόλεψε την υπόθεση πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης με τους «τρικολόρ» και του ματς με τη Σερβία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωσε μέχρι το -4 στα τελευταία λεπτά, όμως δεν άντεξε για να κάνει την υπέρβαση.

Η Ελλάδα ξεκίνησε «μουδιασμένα» στην αναμέτρηση κόντρα στους ποιοτικούς και ταχύτατους «τρικολόρ» και τα σκορ «άνοιξε» από νωρίς.

Παρόλα αυτά, η Εθνική με γκολ του Τσίλη έφτασε στο -2 στο δεύτερο μισό. Οι Έλληνες παίκτες προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους, το πάλεψαν επιθετικά, με πρωταγωνιστή τον Ηλιόπουλο, που πέτυχε 7 τέρματα, τον Μάλλιο με 5, αλλά και τους Καραμπουρνιώτη, Μυλωνά και Αραπακόπουλο με 3.

Η Γαλλία έβρισκε συνεχώς γκολ, οπότε και προηγήθηκε στο ημίχρονο 22-16. Στο 53’, η Εθνική μείωσε στο -4, όμως κάποια χαμένα πέναλτι, δεν άφησαν περιθώρια να γίνει η υπέρβαση.

O ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε πως: «Για εμάς, ότι καταφέραμε και παίξαμε κόντρα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα είναι σημαντικό, γιατί πλέον ότι βλέπουμε που είναι η κορυφή του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Είμαστε πιο κοντά από ότι είχαμε στο μυαλό μας ότι απέχουμε από αυτές τις ομάδες, δεν μας έβγαλαν έξω από το γήπεδο, παίξαμε αρκετά καλά.

Στην άμυνα είχαμε θέματα. Τα πίβοτ έχουν γίνει πάρα πολύ καλά πια, το είδαμε και με τη Σερβία και σήμερα. Θα πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα, γιατί και οι περιφερειακοί είναι πάρα πολύ καλοί. Από εκεί και πέρα, τρέξαμε και, όπου βρήκαμε την ευκαιρία, κάναμε αντεπίθεση. Η επίθεσή μας ήταν αρκετά καλή, με κάποια λάθη, λογικό είναι. Στην αρχή είχαμε άγχος, έκαναν δύο λάθη, δύο δίλεπτα, λάθος αλλαγή δεν επιτρέπεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Θεωρώ ότι είχαν και μια ιδιαίτερη προστασία από τη διαιτησία σήμερα οι Γάλλοι. Μπορούμε να έχουμε ικανοποίηση για κάποια κομμάτια του παιχνιδιού απέναντι σε μια τέτοια δύναμη. Σήμερα παίξαμε με το πρώτο “σκαλί” του παγκόσμιου χάντμπολ, οι Σέρβοι είναι ένα δυο “σκαλιά” πιο κάτω και εμείς ακόμα λίγο πιο κάτω, αλλά έχουμε αρχίσει να πλησιάζουμε έντονα».

Τα πεντάλεπτα: 2-5, 4,9, 8-11, 9-15, 13-19, 16-22 (Ημχ), 20-26, 22-27, 24-30, 26-33, 30-36, 31-40

Ελλάδα (Αρβανίτης): Μωραϊτης 1, Αραμπατζής 1, Νικολαϊδης, Μυλωνάς 3, Μάλλιος 5, Μπουκοβίνας, Κεδέρης 2, Καραμπουρνιώτης 3, Τζηράς 2, Τσίλης 2, Κανδύλας 2, Ηλιόπουλος 7, Παπαδιονυσίου, Κρητικός, Αραπακόπουλος 3, Κοτανίδης

Γαλλία: Ρεμιλί 4, Λαγκάρντ 1, Μεμ 3, Τουρνά 5, Ζεράρ, Μαέ 6 Ζαντί, Ν’ Γκεσάν 2, Αμπαλό 4, Γκιγκού 4, Φάμπρεγκας 6, Ντεσά 1, Κλερ, Πόρτ 4, Κουνκούντ, Ακεβιλό

Η βαθμολογία του πρώτου προκριματικού ομίλου:

Σερβία 9 (5 αγώνες)

Γαλλία 7 (5 αγώνες)

Ελλάδα 4 (4 αγώνες)

Βέλγιο 0 (6 αγώνες)

*Το Βέλγιο έχει αποχωρήσει από τη διοργάνωση.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*