Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Άρης άρπαξε τα διαβατήρια από το χέρι της ΑΕΚ που απέτυχε!

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Άρης άρπαξε τα διαβατήρια από το χέρι της ΑΕΚ που απέτυχε!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» με δύο γκολ του Γκαρσία, ωστόσο ο Άρης με μία μυθική ανατροπή μετά το 78′, επικράτησε 3-2, τέζαρε την «Ένωση» κι έκλεισε θέση για την Ευρώπη!

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από το παιχνίδι:

Ο Άρης άρπαξε τα διαβατήρια από το χέρι της ΑΕΚ: Ήταν ο δικός τους «τελικός» που όλα έδειχναν πως θα έκρινε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όπως και έγινε τελικά, αφού μόνο με ισοπαλία θα έμενε ανοιχτό ως την τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΚ βρήκε δύο γκολ και έμοιαζε με τα διαβατήρια στο χέρι, αλλά ο Άρης της τα… άρπαξε από το χέρι.

Γλύκανε η σεζόν για τον Άρη, αποτυχία σε όλα τα επίπεδα για ΑΕΚ: Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν στο φινάλε να σώσουν τη χρονιά και να γλυκάνουν τους οπαδούς τους, ενώ έχουν την ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική να τερματίσουν ψηλότερα από την 4η θέση αφού ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται. Aν έρθει ισόπαλο το ματς στην Τούμπα και κερδίσει ο Άρης, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία με δεύτερη την ομάδα του Μπούργος (με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ να ακολουθούν). Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ απέτυχε φέτος σε όλα τα επίπεδα. Η χρονιά ξεκίνησε θλιβερά με τον αποκλεισμό από την Βελέζ, ακολούθησε το γεγονός πως έμεινε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ και έχασε και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι αλλαγές του Μπούργος το έφεραν… τούμπα: Βλέποντας τον Λιβάι να σκοράρει δις, ο Άρης βρισκόταν στα σχοινιά. Ο Μπούργος έριξε στο 62ο λεπτό τους Πάλμα, Γκαρσία και Σάκιτς, με τους δύο πρώτους να έχουν μεγάλη συμμετοχή στην ανατροπή και στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Συνέβαλε τα μέγιστα για να μπει ξανά στο ματς ο Άρης ο προπονητής του, ενώ κέρδισε κατά κράτος τη μάχη του πάγκου σε σχέση με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

Ο Οφρυδόπουλος άργησε ξανά να φρεσκάρει την ομάδα του: Όπως στα περισσότερα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος άργησε αρκετά να επέμβει στο ματς. Η αλήθεια είναι πως δεν του το επέτρεπε και ο πάγκος, αλλά και οι περιορισμένες επιλογές που έχει. Με τραυματία τον Αραούχο, τον Ανσαριφάρντ να μην μπορεί να παίξει αρκετά, ενώ αν κοίταζε στον πάγκο δεν θα έβλεπε και πολλές επιλογές. Ίσως τον Τάνκοβιτς ή έναν εκ των Λε Ταλέκ, Σάκχοφ για να φρεσκάρει την ομάδα του μεσοεπιθετικά. Γενικότερα, το ρόστερ δεν είναι δική του ευθύνη, αλλά ευθύνεται ότι η πρώτη αλλαγή έγινε στο 82’, βάζοντας Μοχαμάντι αντί Μάνταλου σε μια άστοχη τελικά κίνηση…

Τραγική αμυντική λειτουργία ΚΑΙ από τους δύο: Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να βγάζουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς τέρματα, αλλά στο δεύτερο μέρος φάνηκε η κακή αμυντική λειτουργία αμφότερων. Διότι ο Άρης στα δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία εκτέθηκε τρομερά και κυρίως κοντά στο κέντρο της άμυνάς του, ενώ η ΑΕΚ και στα τρία τέρματα είχε κάκιστη συμπεριφορά στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο πρώτο, ο Πάλμα κάνει ανενόχλητος το σόλο και σκοράρει, στο δεύτερο οι Φαμπιάνο, Μαντσίνι είναι αμαρκάριστοι στη μικρή περιοχή, στο τρίτο δεν υπάρχει καμία συνοχή και άπαντες μαρκάρουν με τα μάτια. Πέντε γκολ μπήκαν, αλλά η κάκιστη αμυντική λειτουργία αμφότερων φάνηκε ξεκάθαρα…

Τώρα… τι για την ΑΕΚ; Η Ένωση ξεκινάει τη νέα σεζόν με καινούργιο προπονητή (τον Ματίας Αλμέιδα), μπαίνει στην «Αγια-Σοφιά Opap Arena» αλλά χωρίς να παίζει στην Ευρώπη. Οι παίκτες, το επιτελείο, ακόμη και η διοίκηση βιώνουν στιγμές έντονης αμφισβήτησης. Η ΑΕΚ χρειάζεται ένα μεγάλο λίφτινγκ, εκκαθαρίσεις και πολλές προσθήκες, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως στο νέο πρωτάθλημα πρέπει να φανεί ανταγωνιστική στους δύο στόχους της (Super League και Κύπελλο).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*