Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ο Πανιώνιος καταγγέλλει «νόμιμη αρπαγή» παίκτη του «φωτογραφίζοντας» τον Ολυμπιακό

Ο Πανιώνιος καταγγέλλει «νόμιμη αρπαγή» παίκτη του «φωτογραφίζοντας» τον Ολυμπιακό

Με τον 19χρονο Άγγελο Αργυρίου να τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στη Β’ ομάδα των Πειραιωτών, ο Πανιώνιος, στον οποίο αγωνιζόταν μέχρι φέτος, εξέδωσε καταγγελτική ανακοίνωση, «φωτογραφίζοντας» τους «ερυθρολεύκους» για «νόμιμη αρπαγή» του ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανιωνίου:



«Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ. Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ για την σωστή ενημέρωση του φίλαθλου κοινού διευκρινίζει σχετικά με την “νόμιμη αρπαγή” του ποδοσφαιριστή Άγγελου Αργυρίου.

Το σχετικό άρθρο του παραρτήματος Β’ του κανονισμού ιδιότητας και μεταγραφών της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Η μετεγγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή σε Π.Α.Ε. ως επαγγελματία πραγματοποιείται ελεύθερα χωρίς να απαιτείται η συγκατάθεση της ομάδας στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Η προηγούμενη ομάδα ή ομάδες δικαιούνται αποζημίωση κατάρτισης, η οποία υπολογίζεται και καταβάλλεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Παράρτημα Δ του παρόντος».

Η αποζημίωση του ΠΑΝΙΩΝΊΟΥ Γ. Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοια που να αποτελεί και “επιβράβευση” για το σύλλογο που δημιούργησε και πρόσφερε τελικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έναν ακόμα ποδοσφαιριστή, από τους εκατοντάδες που ήδη έχει αναδείξει στην 132χρονη ιστορία του.

Ως εκ τούτου και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ. Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ δεν μπορεί να προβάλλει καμία αντίσταση, σε τέτοιου είδους ενέργειες, όταν μάλιστα γίνονται και με τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Εμείς στον ποδοσφαιριστή Αργυρίου θα ευχηθούμε καλή συνέχεια στην καριέρα του, από κει και πέρα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε το “ανήθικο” της υπόθεσης και να θεωρούμε την κίνηση αυτή ως “αρπαγή”. Ίσως τώρα να εξηγούνται κάποια πράγματα και να γίνεται εύκολα αντιληπτό το “γιατί” κάποιοι κόπτονταν τα προηγούμενα χρόνια για «το καλό του συλλόγου».

Αυτό εννοούσατε κύριοι; Πως όταν έρθει η ώρα θα παίρνετε τους παίκτες με «ψίχουλα»;

Όταν κάποιοι θέλουν να λένε και να το εννοούν πως «δεν θα πειράξουμε παίκτη από τον ΠΑΝΙΏΝΙΟ στην κατάσταση που βρίσκεται» ή κάνουν προτάσεις για παίκτες προσφέροντας περισσότερα χρήματα, ή δεν «αγγίζουν» κάποιον παίκτη για να βοηθήσουν έμπρακτα την ομάδα που τους ανέδειξε, τότε κι εμείς αυτούς θα μνημονεύουμε ως γνήσια τέκνα του συλλόγου.

Τους υπόλοιπους τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου μας.

Υ. Γ. Η προσπάθεια επιστροφής του ΠΑΝΙΩΝΊΟΥ στη θέση που του ανήκει και του αρμόζει θα συνεχιστεί με τους παίκτες που δηλώνουν περήφανοι που φορούν την φανέλα της ομάδας και την ευγνωμονούν για την ευκαιρία που τους έδωσε.

Αυτονόητο είναι δε, πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, θα δουν και τον σύλλογο να στέκεται στο πλευρό τους για να τους βοηθήσει να κάνουν την καριέρα που έχουν ονειρευτεί».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*