Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναθηναϊκός / Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με στόχο

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με στόχο

Φέτος, ο πήχης έχει ανέβει. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με στόχο, για πρώτη φορά έπειτα από μια τριετία, τον τίτλο και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί.

Του Διονύση Δεσύλλα

Όταν οι Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Αναστασίου έδιναν τα χέρια τον Μάιου του 2013, το πλάνο ήταν ξεκάθαρο και σαφές. Εκανε λόγο για μια διετία χτισίματος και με μεγάλο στόχο την τρίτη σεζόν το πρωτάθλημα. Ε, λοιπόν, ήρθε η στιγμή που φτάνουμε σ’ αυτή την περίφημη χρονιά. Τη χρονιά, την οποία οι «πράσινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν επιστρέψει, ότι είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Κι όπου «μεγάλο βήμα», βάλτε τη λέξη «κούπα». Όχι σαν κι αυτή που πήραν πριν από δυο χρόνια, στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Την άλλη. Τη μεγάλη…

Ο Εσιέν και οι άλλοι…

Για να συμβεί αυτό, η υπέρβαση, δηλαδή, με την κατάληψη της πρώτης θέσης ή καλύτερα με τη διεκδίκησή της, ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στα χρόνια της δικής του λιτότητας και του… αναγκαστικού μνημονίου, έβαλε το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να φέρει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Παίκτες που θεωρητικά θα δώσουν το κάτι παραπάνω και θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου. Πρώτος και καλύτερος όλων ο Μάικλ Εσιέν.

inner

Ο «βούβαλος» που αναμένεται να αποτελέσει το «ά και το ω» του «τριφυλλιού» στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κάτι που περιμένουν άπαντες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και φίλαθλοι με ανυπομονησία. Η έκπληξη έγινε, καθώς παρά τις προβλέψεις ο ποδοσφαιριστής συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ματς με τον Παναιτωλικό και, αν όλα πάνε καλά, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με την Καλλονή θα είναι έτοιμος για όλα!

Από κοντά και η επιστροφή του Μεχντί Αμπέντ, που αποτέλεσε από τη στιγμή που έφυγε κιόλας, τον διακαή πόθο του Αναστασίου. Εν τέλει, ο Αλγερινός αποκτήθηκε έστω και στις… καθυστερήσεις κι απ’ αυτόν οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν πολλά. Ισως και περισσότερα απ’ ότι την πρώτη σεζόν που έπαιξε στο «τριφύλλι». Ειπαμε, οι στόχοι φέτος είναι υψηλοί…

inner

Στις πιο hot μεταγραφές του Παναθηναϊκού συγκαταλέγεται και ο Σέρχιο Σάντσεθ, ο έμπειρος και ποιοτικός στόπερ που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Γκόρντον Σίλντενφελντ και μαζί με τον Στάθη Ταυλαρίδη θα αποτελέσουν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της νέας σεζόν.

inner

Αποκτήθηκαν, επίσης, ο δεξιός μπακ Γιενς Βέμερ, ο νεαρός περιφερειακός επιθετικός και μια από τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, Νίκος Καλτσάς, ο Φινλανδός μέσος, Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην προετοιμασία, ο Δανός στόπερ, Ράσμους Τελάντερ και ο πρώην γκολκίπερ του Πανιωνίου, Νίκος Γιαννακόπουλος.

Οι «παλιοί»…

Κοντά στους «νέους», φυσικά, αν και τον Αμπέντ μόνο τέτοιον δεν μπορείς να τον πεις υπάρχουν και οι «παλιοί», που φιλοδοξούν μαζί με το… φρέσκο πράγμα να «παντρέψουν» ένα ρόστερ έτοιμο να πρωταγωνιστήσει. Πρώτος ο αρχηγός Κάρλος Ζέκα που επιθυμεί, επιτέλους, ένα πρωτάθλημα με το «τριφύλλι».

inner

Το «βαρύ πυροβολικό» Μπεργκ θέλει να αφήσει πίσω του την περσινή χρονιά που τον άφησε από νωρίς εκτός, για μεγάλο διάστημα, λόγω του κατάγματος της κλείδας σ’ εκείνο το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο πιο βελτιωμένος παίκτης της ομάδας, ο Νίκος Καρέλης φιλοδοξεί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Στα γκολ…

inner

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Σωτήρη Νίνη, που τελείωσε τη σεζόν με εντυπωσιακές εμφανίσεις στα πλέι οφ και θέλει να δείξει ότι όχι μόνο δεν έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά, αλλά είναι έτοιμος να αναγεννηθεί στην αγαπημένη του ομάδα. Από κοντά σ’ αυτό το «παρεάκι», ποδοσφαιρικό πάντα, των «παλιών», ο έμπειρος και ποιοτικός Μλάντεν Πέτριτς, ο Στάθης Ταυλαρίδης, ο Τάσος Λαγός, ο Ντάνιελ Πράνιτς και ο Νάνο Γκονζάλες.

Το στοίχημα…

Ο μεγάλος στόχος, λοιπόν, είναι φέτος το πρωτάθλημα. Και το στοίχημα του Γιάννη Αλαφούζου να πετύχει σ’ αυτό που είχε θέσει εξ’ αρχής, κάνοντας φέτος προγραμματισμό με διαφορετικά πρόσωπα, τα οποία χαίρουν της εμπιστοσύνης τους. Ο λόγος για τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο, οι οποίοι συνεργασία, πάντα, με τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά και τον Δημήτρη Σαραβάκο, έκαναν τον φετινό σχεδιασμό του «τριφυλλιού».

inner

Το «χαστούκι» από την Μπριζ και αποκλεισμός από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μια πρώτη απογοήτευση και αν θέλετε μια πρώτη… χασούρα οικονομική, καθώς χάθηκε η ευκαιρία να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ πάνω από 7 εκατ. Ευρώ «ζεστά». Πλέον, περιμένουν οι όμιλοι του Europa League, αλλά και η Σούπερ Λίγκα που αρχίζει σήμερα για το «τριφύλλι» με πρώτη στάση το Αγρίνιο και τον πάντα επικίνδυνο Παναιτωλικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*