Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο Ολυμπιακός 18 κι η Μπάγερν 16!

Ο Ολυμπιακός 18 κι η Μπάγερν 16!

• Η γνωστή ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ιστοσελίδα Goal παρουσίασε ένα πίνακα με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τους τίτλους στα 10 πιο σπουδαία, κατά την εκτίμηση του πάντα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα στον 21ο αιώνα. Μιλάμε για το αγγλικό, το ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό, τα γαλλικό, το πορτογαλικό, το ολλανδικό, το ρωσικό, το τουρκικό και το ελληνικό!

• Από τον πίνακα αυτό, αποτυπώνεται ξέρετε τι; Ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει πάρει μέσα στον 21ο αιώνα τα περισσότερα πρωταθλήματα από κάθε άλλη ομάδα, 18 στα 22! Με τον ΠΑΟ να παίρνει δύο και τους ΑΕΚ αι ΠΑΟΚ άλλα δύο. Ακόμη κι η Μπάγερν είναι πίσω από τον Ολυμπιακό, έχοντας 16 πρωταθλήματα στα 22 χρόνια! Με τη Γιουβέντους και την Πόρτο να έχουν από 11, την Μπαρτσελόνα και την PSV από δέκα, τη Γαλατασαράι εννιά και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ και τον Άγιαξ από οκτώ.

• Ιδού ο πίνακας

• Βέβαια, άλλο τα πρωταθλήματα, που είναι μαραθώνιος, κι άλλα οι μεμονωμένοι αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ τα 12 τελευταία χρόνια, όπως το είχα επισημάνει και πριν τον τελικό. Με το αποτέλεσμα το περασμένο Σάββατο να έρχεται να δώσει μία απίστευτη ισορροπία στα μεταξύ τους 36 παιχνίδια από το 2010 έως και σήμερα: ο Ολυμπιακός έχει 15 νίκες, ο ΠΑΟΚ άλλες 15 και έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα!

• Από την άλλη, αυτή η ισορροπία που σίγουρα είναι πιο τιμητική για τον ΠΑΟΚ, δεν αλλάζει μία πραγματικότητα: ότι σε όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πάρει εννιά πρωταθλήματα κι ο ΠΑΟΚ μόλις ένα…Ακόμη δε και τα Κύπελλα (που κρίνονται επί της ουσίας από ελάχιστα ματς) να πάρουμε αυτά τα 12 χρόνια, έχει ο καθένας από τέσσερα, παρότι ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερα την τελευταία πενταετία, την λεγόμενη και εξυγίανσης.

• Παρεμπιπτόντως, αποδείχθηκε στον τελικό πόση σημασία είχε η επισήμανση μου πριν τον αγώνα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες κρίνεται στο ποιος θα ανοίξει το σκορ. Μετά και τον τελικό, τα νούμερα λένε ότι από τις 30 νίκες τους, τις 24 τις πήρε η ομάδα που άνοιξε πρώτη το σκορ…

Άσχετο:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*