Home / Sports / Ο Γκιώνης οδήγησε την Μπογκόρια στη νίκη στον αγώνα κορυφής της πολωνικής Λίγκας

Ο Γκιώνης οδήγησε την Μπογκόρια στη νίκη στον αγώνα κορυφής της πολωνικής Λίγκας

Η συγκεκριμένη αγωνιστική μέρα, μάλιστα, είχε ξεχωριστή σημασία, γιατί περιελάμβανε ματς κορυφής και ο Έλληνας άσος πρωταγωνίστησε με δύο ατομικές νίκες στην επικράτηση της Μπογκόρια Γκρότζισκ εναντίον της Ντζιάλντοβο με 3-2 σετ. Έτσι, στο γκρουπ των έξι ομάδων που αγωνίζονται για τον τίτλο, η Μπογκόρια «έπιασε» στην κορυφή την Ντζιάλντοβο, η οποία, όμως, έχει έναν αγώνα παραπάνω.

Στους αθλητές που ξεχώρισαν στους αγώνες της Τρίτης στο ίδιο πρωτάθλημα, εντάσσεται και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Μπορεί η ομάδα του, η Ζάμος, να έχασε 3-2 σετ από την Τορούν για το γκρουπ των επτά ομάδων που παίζουν για την παραμονή, αλλά ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση, παίρνοντας τη νίκη και στα δύο παιχνίδια του.

Με τη συγκεκριμένη δράση οι δύο αμυντικοί ολοκλήρωσαν το πρώτο κομμάτι των αγώνων τους στο νέο έτος, όπως και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην Bundesliga. Βρέθηκε στη Γερμανία για περισσότερα ματς μέσα στον Ιανουάριο, απλά δεν αγωνίστηκε την Τρίτη στην ήττα της Γκρενζάου από τη Μουλχάουζεν με 3-0 σετ.

Στην Πολωνία, η επιστροφή του Γκιώνη και του Αγγελάκη στις υποχρεώσεις για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα έγινε με δύο αγώνες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. H Μπογκόρια αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ντζιάλντοβο και πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-2 σετ. Οι δύο ομάδες βρίσκονται μαζί πλέον στην πρώτη θέση με 37 βαθμούς, έχουν αποσπαστεί από τους διώκτες τους (η τρίτη Γιάροσλαβ είναι 5 πόντους πίσω) κι έχουν αβαντάζ, εν όψει των πλέι οφ.

Αν στο συγκεκριμένο γκρουπ ομάδων μείνουν στην πρώτη δυάδα, τότε θα περάσουν απευθείας στα ημιτελικά της Λίγκας και θα περιμένουν τους νικητές από τις αναμετρήσεις του τρίτου με τον έκτο και του τέταρτου με τον πέμπτο της βαθμολογίας.

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε ξανά πρώτος παίκτης της Μπογκόρια και τα πήγε τέλεια. Αρχικά, επιβλήθηκε με 3-0 σετ του πολύπειρου Τσέχου Γίρι Βράμπλικ. Στο τέταρτο στη σειρά ματς, υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες του κορυφαίου Πολωνού αθλητή, Γιάκαμπ Ντίζας, με 2-1 σετ (11-8 το τελευταίο) και ισοφάρισε το σκορ ομάδων σε 2-2. Όλα κρίθηκαν στο διπλό, όπου η Μπογκόρια είδε τους Πάβελ Σίρουτσεκ/Μίλος Ρεντίμσκι να ξεπερνούν τους Αντρέι Γκάσινα/Βράμπλικ, επίσης, με 2-1 σετ.

Στα πέντε επί μέρους ματς κρίθηκε και η εντός έδρας αναμέτρηση της Ζάμος. Η ομάδα του Αγγελάκη τα έδωσε όλα για να πάει κόντρα στα προγνωστικά απέναντι στην Τορούν, την ομάδα που προπορεύεται στο γκρουπ για τις θέσεις 7-13, αλλά στο τέλος υπέστη νέα ήττα με 3-2 σετ. Η Ζάμος, πάντως, είναι δεύτερη στο συγκεκριμένο γκρουπ και βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής.

Εδώ δεν ακολουθούν πλέι άουτ μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και μόνο ο τελευταίος της βαθμολογίας θα υποβιβαστεί. Ο Αγγελάκης έκανε το καλύτερο δυνατό με δύο δύσκολες νίκες από τη θέση 1 της ομάδας του.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα της πολωνικής ομοσπονδίας έκανε λόγο για «εξαιρετική παράσταση του Έλληνα πρωταθλητή, που, όμως, δεν αποδείχτηκε αρκετή στη Ζάμος», ενώ σε αυτή στάθηκε και ο προπονητής της Τόρουν, Γκρεγκόρ Αντάμιακ, τονίζοντας πως: «Είμαστε χαρούμενοι που παίξαμε με έναν τόσο καλό παίκτη. Αποτύχαμε σε αυτά τα δύο ατομικά παιχνίδια, αλλά σίγουρα μας έμαθαν κάτι».

Ο σπουδαίος αμυντικός κατέβαλε αρχικά τον Πολωνό διεθνή Τόμας Κοτόβσκι με 3-1 σετ και, στη συνέχεια, το συμπατριώτη του, Κόνραντ Κούλπα, με 2-1 σετ. Αργότερα, στο διπλό υπέστησαν ήττα ο Πάβελ Κόζιελ και ο Μάρσιν Λίτβινιουκ.

Στην Bundesliga, διεξήχθη η 16η αγωνιστική. Ο Σγουρόπουλος δεν ήταν στην τριάδα της εκτός έδρας συνάντησης με τη Μουλχάουζεν. Η ήττα με 3-0 σετ αφήνει την Γκρενζάου στην τελευταία θέση μαζί με τη Χόμπουργκ (2 βαθμοί) και φυσικά πάντα στον μεγάλο κίνδυνο για τον υποβιβασμό.

Ο 21χρονος άσος παραμένει στη Γερμανία, περιμένοντας την επόμενη αναμέτρηση τον Φεβρουάριο, ενώ ο Γκιώνης και ο Αγγελάκης επιστρέφουν στην Αθήνα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*