Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ο Άρης ισοφάρισε τον ΠΑΟ, η πρόκριση θα κριθεί σε 5ο ματς στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης ισοφάρισε τον ΠΑΟ, η πρόκριση θα κριθεί σε 5ο ματς στο ΟΑΚΑ

Ο δρόμος για τον τελικό…

Με ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και εκτελεστές τους Τζερέλ ΜακΝίλ, Ντόμινικ Γουότερς, ο Αρης επικράτησε απόψε στο Αλεξάνδρειο, στον τέταρτο ημιτελικό για τα πλέι οφ της Α1, επί του Παναθηναϊκού με 56-50. Αποτέλεσμα με το οποίο ισοφάρισε σε 2-2 τις νίκες κόντρα στους «πράσινους» και πλέον οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος το Σάββατο (14/5, 18.00), στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ.

Ο ΜακΝίλ είχε 16 πόντους (από 4 στο ημίχρονο), 8 ριμπάουντ, ο Γουότερς 12 πόντους (από 5 στο ημίχρονο) και 5 ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ελιοτ Ουίλιαμς, με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

Απόλυτος κυρίαρχος, με πάθος και αποφασιστικότητα, στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, με τον Αρη, στο ίδιο διάστημα, αποσυντονισμένο και τραγικά άστοχο. Με εξαιρετική άμυνα και ελέγχοντας τη ρακέτα (31 ριμπάουντ, 13 εκ των οποίων επιθετικά, έναντι 21 για τους γηπεδούχους), οι «πράσινοι» είχαν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ (2’ 0-6, 5’ 5-10, 12’ 8-16), με βασικούς εκφραστές τους Ουίλιαμς, Ραντούλιτσα.

Στο 13’ , με το πρώτο τρίποντό του στο ματς (είχε μέχρι τότε 0/12), από τον Φλιώνη, ο Αρης μείωσε στους 5 πόντους (11-16), με τον Παναθηναϊκό να «απαντά» άμεσα και με σερί 3-13 να πηγαίνει στο +13 (16-29), λίγο πριν φύγουν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια.

Οσο τα… έσπασε από την περιφέρεια στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, άλλο τόσο αποτελεσματικός ήταν στην τρίτη περίοδο ο Αρης. Με 4/4 τρίποντα (ΜακΝίλ 2/2, Γουότερς 1/1, Μούρτος 1/1), έφερε το ματς στα ίσια στο 23’ (31-31) και πήρε τα ηνία στο σκορ ένα λεπτό αργότερα (33-32). Διεύρυνε την απόσταση του από τον… χαμένο στο παρκέ Παναθηναϊκό, στο 28’ (38-32) και πήγε στο +8 στο 33’ (45-37), με νέο τρίποντο από τον ΜακΝίλ.

Με την εμπειρία των Φώτση, Ουίλιαμς, οι «πράσινοι» ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά, προηγήθηκαν στο 36’ με 45-48, ο Αρης, εντούτοις, δεν έχασε την ψυχραιμία του. Με σερί 6-0 έγινε εκ νέου… αφεντικό στο παρκέ (38’ 51-48) και με άνεση έφτασε στο τελικό 56-50.

*Εκτός αποστολής για τον Παναθηναϊκό (δεν ήταν καν στο γήπεδο), οι Τζέιμς Γκιστ, Τζέιμς Φελντέιν, Μαρκ Χέινς, «πληρώνοντας» έτσι το τίμημα της νυχτερινής εξόδου τους στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας (9/5), με το τέλος του τρίτου ημιτελικού. Επιστρατεύτηκε, μάλιστα, από την Αθήνα, ο Μιχάλης Λούντζης, προκειμένου να συμπληρωθεί 10αδα από τους «πράσινους»

*Εντονότερες ήταν οι αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Αρη σε κάθε προσπάθεια του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Ελιοτ Ουίλιαμς

*Αγώνας επίδειξης από την ομάδα μπάσκετ του Αρη με αμαξίδιο υλοποιήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης, οι αθλητές της ομάδας εισέπραξαν «θερμό» χειροκρότημα από την κερκίδα, αλλά και τους καλαθοσφαιριστές του Αρη και του Παναθηναϊκού

*Θεατής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος, μετά την πολυήμερη νοσηλεία του σε ιδιωτική κλινική, λόγω οξείας αμυγδαλίτιδας. Ο γκαρντ του Αρη αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα στη συνέχεια των υποχρεώσεών της στα πλέι οφ. Στο γήπεδο και ο τραυματίας, Τζαμέλ Χάγκινς, όπως επίσης ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αρη, Θόδωρος Καρυπίδης και ο προπονητής των «κίτρινων», Νίκος Αναστόπουλος

*Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Αρη, δε χρησιμοποιήθηκε, όμως, καθόλου ο Θόδωρος Ζάρας, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες από ενοχλήσεις στον προσαγωγό

Διαιτητές: Πηλοϊδης Μητσόπουλος, Δεσλής

Τα δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-34, 56-50

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Γουάιτ 10, Γουότερς 12 (2), Κοέν 3, Μούρτος 7 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 16 (3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Ουίλιαμς 19 (2), Χάντερ.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*