Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ομπράντοβιτς: «Γύρισα στην Παρτιζάν λόγω του συναισθήματος»

Ομπράντοβιτς: «Γύρισα στην Παρτιζάν λόγω του συναισθήματος»

Το συναίσθημα επικαλέσθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην παρουσίασή του από την Παρτιζάν θέλοντας να εξηγήσει την απόφασή του να επιστρέψει στην ομάδα και να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

«Γύρισα λόγω του συναισθήματος. Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να βοηθήσω την Παρτιζάν όσο περισσότερο μπορούσα, τώρα θα προσπαθήσω για να επαναφέρω την ομάδα εκεί που ανήκει», ανέφερε ο Σέρβος τεχνικός επισημαίνοντας ότι στη συνάντηση που είχε με τον Όστογια Μιγιάιλοβιτς είχε ήδη πάρει την απόφασή του να επιστρέψει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού:



«Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο για την ευκαιρία να επιστρέψω στην Παρτιζάν. Γύρισα λόγω του συναισθήματος. Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να βοηθήσω την Παρτιζάν όσο περισσότερο μπορούσα, τώρα θα προσπαθήσω για να επαναφέρω την ομάδα εκεί που ανήκει. Η ιστορία του κλαμπ είναι εκπληκτική. Η απόφαση ήταν σχετικά εύκολη».



Για τη νέα σεζόν:



«Την προηγούμενη εβδομάδα όταν συναντήθηκα με τον Όστογια Μιγιάιλοβιτς πήρε περίπου 2-3 ώρες και ήδη είχα πάρει την απόφασή μου. Οι φιλοδοξίες είναι οι υψηλότερες δυνατές. Γνωρίζω τι σημαίνει η επιστροφή στην Παρτιζάν. Θέλω να παίξω στην Euroleague, αλλά όχι μόνο για ένα χρόνο, αλλά να έχουμε σοβαρό ρόλο σε αυτή. Σταμάτησα για έναν χρόνο, οπότε δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στο παρκέ. Είμαι πιο ευτυχισμένος εκεί».



Για την δουλειά που αναμένεται να κάνει στην Παρτιζάν:



«Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά όταν έχεις επιθυμία, μπορείς να κάνεις πολλά. Ο ανταγωνισμός στην ABA Liga είναι ισχυρός και δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα εκτός από το ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε την Παρτιζάν εκεί που ανήκει».



Για την απόφασή του:



«Πάντα έλεγα ότι η Παρτιζάν με έφτιαξε και με βοήθησε. Τα χρόνια που πέρασα ως παίκτης και προπονητής με έκαναν υπόχρεο στην Παρτιζάν. Τώρα η απόφασή μου ήταν ασύγκριτα πιο εύκολη. Όταν έχεις κίνητρο δεν έχεις όριο και μπορείς να κάνεις τα πάντα».



Για το αν μπορεί η Παρτιζάν να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης:



«Στην εποχή που βρισκόμαστε και με την κατάσταση που είμαστε αλλά και το γεγονός πως δεν έχουμε ιδέα πώς θα είναι μια ομάδα, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την κορυφή της Ευρώπης. Η εμπειρία μου λέει ότι πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε μια αξιοσέβαστη ομάδα που θα πολεμάει στις διοργανώσεις που θα παίζει. Πρώτος στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε στην Euroleague και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει παίκτες ικανούς να την φέρουν εκεί».



Για τις περιπτώσεις των Βέσελι και Βέστερμαν:



«Θα σκεφτούμε όλους τους παίκτες που πιστεύουμε πως είναι ρεαλιστικό να παίξουν στην Παρτιζάν. Ο Βέσελι είναι ευτυχισμένος και έχει συμβόλαιο στην Φενέρμπαχτσε και δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάμε γι αυτόν. Ο Βέστερμαν πρέπει να αφήσει το συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα και τότε θα τον τσεκάρουμε».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*