Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ολυμπιακός: Το status με Λαντέιλ, προτάθηκε ο Χάντερ

Ολυμπιακός: Το status με Λαντέιλ, προτάθηκε ο Χάντερ

Δύο εβδομάδες μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διεργασίες ενόψει της νέας σεζόν. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε πολλά θέμα, που αφορούν τον σχεδιασμό του ρόστερ, αλλά και πολλά εξωαγωνιστικά. Οι εκλογές της ΕΟΚ που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση των «ερυθρόλευκων» για τις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά κυρίως οι εξελίξεις στην Ευρωλίγκα και τα οικονομικά της θέματα, είναι δύο από τα κυριότερα.

Ξέχωρα από αυτά, που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν το πώς θα σχηματιστεί το ρόστερ (ποιοτικά, ποσοτικά και δομικά) διοίκηση και Γιώργος Μπαρτζώκας δουλεύουν για τις περιπτώσεις παικτών που ενδιαφέρουν. Όπως έχει παραδεχθεί δημόσια ο προπονητής, θα αποκτηθούν παίκτες που έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα και δεν θα είναι «στοιχήματα». Το sportfm.gr έχει αναφέρει από νωρίς ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι, χωρίς να σημαίνει πως αυτοί αποκλείεται να μεταβληθούν αν προκύψουν καλύτερες περιπτώσεις ή και δυσκολίες σε αυτές που είναι στην πρώτη θέση της λίστας.

Στο θέμα του βασικού σέντερ πάντως, τα πράγματα δείχνουν εξ’ αρχής όπως είχαμε αναφέρει να είναι ξεκάθαρα. Σε αντίθεση με τις περιπτώσεις περιφερειακών που αρέσουν, αλλά έχουν περισσότερες δυσκολίες. Ο Τζοκ Λαντέιλ αποτελεί τον νο.1 στόχο του Ολυμπιακού και παρότι δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό (όπως και για άλλους παίκτες διότι πολύ απλά έχουν ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους), δείχνει η περίπτωση του Αυστραλού να είναι η πιο προχωρημένη απ’ όλες. Ο ύψους 2.11μ. 25χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Melbourne Victoria με μονοετή θητεία στην Ζαλγκίρς, δεν έχει αποφασίσει οριστικά για το μέλλον του, ούτε έχει συμφωνήσει με τους πειραιώτες, όμως φαίνεται πως υπάρχουν καλές πιθανότητες για να γίνει τελικά αυτό.

Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για κάτι πολύ προχωρημένο, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αναζήτηση που κάνουν οι ατζέντηδές του στο ΝΒΑ, που είναι προτεραιότητά του για την νέα σεζόν, δεν έχει καρποφορήσει. Αυτό, δεν αποκλείεται αργά ή γρήγορα να τον οδηγήσει στον Ολυμπιακό, που του έχει εκφράσει «ζεστό» ενδιαφέρον και καλύπτει και τις οικονομικές του απαιτήσεις για διετές συμβόλαιο. Στην ΚΑΕ περιμένουν τις επόμενες ημέρες την απόφαση του Λαντέιλ, που αν είναι θετική, θα κλείσει με επιτυχία τον πρώτο στόχο για την φροντ λάιν.

Ασφαλώς και ο Ολυμπιακός δεν μένει μόνο στον Αυστραλό σέντερ και εξετάζει και εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει συμφωνία. Ονόματα βασικών στόχων δεν έχουν διαρρεύσει, όμως παίκτες προτείνονται συνεχώς και σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr, ένας εξ’ αυτών είναι ο Οθέλο Χάντερ. Ο 35χρονος σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έφτιαξε για τα καλά την καριέρα του στην διετή θητεία του στον Πειραιά, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στο Ισραήλ και ψάχνει την επόμενη ομάδα του. Για την ώρα, δεν προκύπτει όμως πως ο Χάντερ θα απασχολήσει, καθώς τα χαρακτηριστικά του αθλητικού σέντερ που διαθέτει, καλύπτονται από τον Χασάν Μάρτιν, ο οποίος θα συνεχίσει κανονικά στην ομάδα και την νέα σεζόν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*