Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ολυμπιακός: Σωκράτης και Μασούρας πρέπει να ανεβάσουν στροφές

Ολυμπιακός: Σωκράτης και Μασούρας πρέπει να ανεβάσουν στροφές

• Στα δικά μου μάτια, ο Παπασταθόπουλος κι ο Μασούρας, είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού. Ο μεν πρώτος γιατί δίνει σιγουριά και σταθερότητα στην άμυνα με την ποιότητα και την εμπειρία του, ο δε δεύτερος με την όσφρηση του για τη φάση και την μεγάλη βελτίωση του δημιουργικά, γιατί δίνει τα πρώτα ζητούμενα για ένα ακραίο κυνηγό, δηλαδή γκολ και ασίστ, σε βαθμό που κανείς άλλος «ερυθρόλευκος» σε αυτή τη θέση δεν έχει δώσει την τελευταία διετία.

• Η εικόνα τους, όμως, στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού, με τον Άρη, αλλά και σε κάποια ακόμη, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Και νομίζω ότι θα πρέπει να ανεβάσουν, αρκετά έως πολύ, ταχύτητα ενόψει των πρώτων προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ απλά γιατί η ομάδα τους έχει ανάγκη, πόσο δε μάλλον τώρα που υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συγκυρίες, ειδικά αναφορικά με τον Μασούρα-εννοώ την πολύμηνη απουσία του Φορτούνη και την έλλειψη και του Βαλμπουενά, που δεν ξέρει ακόμη ο Πέδρο Μαρτίνς πότε ακριβώς θα τον έχει στη διάθεση του.

• Αλλά και για τον Σωκράτη υπάρχουν ιδιαιτερότητες, καθώς ο μεν Σισέ έχει χάσει όλη την προετοιμασία, ο δε Μπα μόλις επέστρεψε κι όχι στο 100% μετά από επέμβαση στη μέση και τουλάχιστον τρεις μήνες στα πιτς. Κι από εκεί και πέρα, ο Αβραάμ κι αυτός έχει γυρίσει από πολύ μεγάλη απουσία, ενώ ο Μάρκοβιτς είναι ένα παιδί που εντυπωσίασε στην προετοιμασία, αλλά ακόμη ουσιαστικά δεν έχει φορέσει σε επίσημο παιχνίδι την φανέλα του Ολυμπιακού. Και δεν ξέρουμε και πόσο γρήγορα θα γίνει, αφού π.χ. στο φιλικό με τον Άρη χρησιμοποιήθηκαν κι οι τέσσερις άλλοι στόπερ (πλην του Σισέ, που μόλις ξεκίνησε προπονήσεις), αλλά όχι ο Σέρβος-κάτι που για να είμαι ειλικρινής μου έκανε μία εντύπωση.

• Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι για τη θέση δίπλα στον Παπασταθόπουλο, υπάρχει κατά βάση ο Σεμέδο, ένα παιδί με εντυπωσιακά προσόντα, ωστόσο χωρίς να ξέρεις πριν από ένα ματς τι μπορείς να περιμένεις από αυτόν, το καλύτερο η, το χειρότερο. Στο τελευταίο φιλικό, ήταν ξεκάθαρα ο καλύτερος αμυντικός του Ολυμπιακού. Με πραγματικά καλές άμυνες, καλές επεμβάσεις, αλλά και καλές πάσες για να ξεκινήσουν επιθέσεις από πίσω, παρότι μάλιστα με τον Σωκράτη παρόντα στην ενδεκάδα ο Πορτογάλος παίζει αριστερά, ενώ το καλό του πόδι είναι το δεξί.

Ολυμπιακός: Σωκράτης-Μασούρας πρέπει να ανεβάσουν στροφές

• Ακόμη, όμως, και σε ένα παιχνίδι στο οποίο έδειξε τις δυνατότητες του, ο Σεμέδο έκανε και σοβαρά λάθη (όπως εκεί που χωρίς να πιέζεται καν, γύρισε την μπάλα σε…παίκτη του Άρη και πήγε να δημιουργηθεί φάση), αλλά είχε και στιγμές που έδειξε τις αγωνιστικές του αδυναμίες (όπως στη φάση του Μήτρογλου που έδιωξε ο Τζολάκης, όπου πήγε φανερά δεύτερος πάνω στην μπάλα κι όπως στη φάση του δοκαριού του Μπρούνο Γκάμα, όπου δεν πήγε καν στη φάση ο στόπερ του Ολυμπιακού).

• Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός χρειάζεται δίπλα στον Σεμέδο ένα κεντρικό αμυντικό που να κρατάει τα μπόσικα και να έχει διάρκεια και συνέπεια στο παιχνίδι του, κάτι που δεν το είδαμε από τον Σωκράτη. Με τρία πολύ χαρακτηριστικά στιγμιότυπα: το ένα να του κλέβουν την υπό κατοχή του μπάλα μέσα στην περιοχή του Τζολάκη κι εκ τύχης να μην δημιουργείται ευκαιρία από τον Άρη…το άλλο να προωθείται στην επίθεση, να τον κόβουν κι επιστρέφοντας πίσω να κάνει ένα φάουλ διαρκείας τραβώντας συνεχώς τη φανέλα ενός αντίπαλου, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ανάγκη να συμβεί κάτι τέτοιο…και το τρίτο να έχει πολύ κακή τοποθέτηση στο του πρώτο δοκάρι του Άρη, αφού αντί να βγει πάνω στη φάση, έμεινε καρφωμένος στη θέση του.

• Δεν είναι ότι δεν είχε και καλές ενέργειες ο «Πάπα», όπως στην αρχή του ματς που με ένα τάκλιν διόρθωσε λάθος συμπαίκτη του, έστω κι αν χρειάστηκε να δώσει φάουλ γιατί η μπάλα βρήκε το χέρι του. Δεν ξέρω πόσο έχει επηρεαστεί από την προετοιμασία και τα πόδια του είναι βαριά, και διότι την περασμένη σεζόν έπαιξε ξαφνικά πολλά παιχνίδια μετά από πολλούς μήνες εκτός δράσης, ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές δεν ήταν εικόνα Παπασταθόπουλου αυτή, στα 79 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ολυμπιακός: Σωκράτης-Μασούρας πρέπει να ανεβάσουν στροφές

• Όπως δεν ήταν εικόνα και για τον Μασούρα, στο ημίχρονο, α΄, στο οποίο αγωνίστηκε στο ίδιο ματς. Δεν ήταν και…τυχερός που έπαιξε στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός έως το 35’, αλλά κι εκείνος δεν έκανε κάτι να αλλάξει την κατάσταση. Με τον διεθνή κυνηγό να χάνει μπάλες, να μην απειλεί καθόλου, να μη δημιουργεί καθόλου και κάποια στιγμή να πετάει την μπάλα επιπόλαια προς τα πίσω και να δίνει τελική στον Άρη από καλή θέση.

• Δεν γνωρίζω αν ο Μασού δεν είναι ακόμη στα καλά του γιατί έπαιζε μέχρι κι αρχές Ιουνίου φιλικά με την Εθνική, και δη με πολύ καλή απόδοση, και μπήκε λίγο απότομα στα βαθιά της προετοιμασίας, παίζοντας στα φιλικά της Αυστρίας χωρίς προπόνηση, όμως πρέπει ξεκάθαρα να ανεβάσει στροφές ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων. Στο προηγούμενο φιλικό είχε βάλει ένα ωραίο γκολ, είχε κάποιες καλές ιδέες κι ενέργειες, αλλά ακόμη και τότε ήταν αρκετά πίσω από τον γνωστό του καλό εαυτό.

Άσχετο: Επειδή ο Ολυμπιακός πράγματι αδυνατεί μέχρι στιγμής να υλοποιήσει τον βασικότερο μεταγραφικό στόχο του, την απόκτηση ενός εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά, ας δούμε με τι οικονομικά δεδομένα παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη-ο Άγιαξ αγόρασε από τη Φέγενορντ τον εξτρέμ Μπεργκίς, που σε λίγους μήνες μπαίνει στα 30 χρόνια του, με 5,5 εκ. Ευρώ..

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*