Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Καλλονή / Οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 4-0 της Καλλονής

Οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 4-0 της Καλλονής

Το πρώτο βήμα του restart μετά την Καμπάλα έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 4-0 της Καλλονής, έβγαλαν αντίδραση κι έδειξαν πως πήραν το μήνυμα του κόσμου για… πρωτάθλημα.

“Με στόχο να εκτιμήσουμε την κατάσταση, τις πολιτικές δράσεις που είναι σε εξέλιξη και να συζητήσουμε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής απάντησης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο” των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Λουξεμβούργο, η χώρα που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

Ξέσπασε κι έβγαλε… σφυγμό μετά το σοκ από την Καμπάλα, ο Παναθηναϊκός.

Πετυχαίνοντας από δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο, οι πράσινοι -ντεμπούτο ο Αμπέντ- επικράτησαν εύκολα της πολύ κακής Καλλονής με σκορ 4-0 κι έκαναν το 2×2.

Καρέλης, Μπεργκ, Ταυλαρίδης και Πέτριτς οι σκόρερ του τριφυλλιού που έβγαλαν αντίδραση κι έδειξαν πως έλαβαν το μήνυμα του κόσμου για κατάκτηση του πρωταθλήματος από ‘δω και πέρα.

«Βουβή διαμαρτυρία» των οργανωμένων ως το 88’, ξεσηκώθηκαν από εκεί κι έπειτα με συνθήματα και χειροκροτήματα.

Το ματς

Δεν ήταν και το πιο ευχάριστο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό, μετά τα όσα έχουν συμβεί από την Πέμπτη. Ο κόσμος ήταν παγωμένος. Άλλοι χειροκροτούσαν χαλαρά, άλλοι δεν έκαναν τίποτα (ως «βουβή διαμαρτυρία»)… Ούτε το γρήγορο τέρμα του Καρέλη (με εν κινήσει σουτ από κοντά) στο 9’, που έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Καλλονής και επωφελήθηκε την ωραία μπαλιά του Ζέκα, άλλαξε ιδιαίτερα την κατάσταση στις εξέδρες, με το τριφύλλι πάντως να διώχνει νωρίς από πάνω του το άγχος. Οι νησιώτες πραγματικά δεν έδειχναν ομάδα Σούπερ Λίγκας και δεν μπορούσαν ούτε πάσα να αλλάξουν…

inner

Τα λεπτά περνούσαν, οι πράσινοι είχαν την υπεροχή, αλλά πέραν ενός δύσκολου τελειώματος του Μπεργκ (από πλάγια θέση) δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσουν, κρατώντας πολύ άνετα βέβαια το προβάδισμα. Κι αν στο πρώτο γκολ η άμυνα της Καλλονής δεν είχε ισορροπία, τότε το δεύτερο το έκανε κανονικά «δώρο». Με τον Ούκα, λοιπόν, να βγάζει… ασίστ στον Μπεργκ, αυτός δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει τον Χογκ και να κάνει το 2-0 στο 32’, με τους οργανωμένους… σταθερά να μένουν «παγωμένοι». Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός είχε εύκολα «κλειδώσει» από νωρίς το τρίποντο απέναντι σε μια κακή ομάδα.

inner

Σε τέτοιες περιπτώσεις –μετά δηλαδή από σοκαριστικούς αποκλεισμούς- δεν είναι εύκολα τα πόδια. Ο Παναθηναϊκός όμως το ‘χε κάνει εύκολο (με τη… βοήθεια της Καλλονής) και το έκανε ακόμα περισσότερο στο 58’ όταν η άμυνα των νησιωτών πέταξε ξανά… αετό κι ο Ταυλαρίδης πήρε το «ριμπάουντ» για το 3-0 (μετά από ασθενή απόκρουση του Χογκ σε κοντινό σουτ του Καρέλη). Οι οργανωμένοι παρέμεναν «κολλημένοι» στο πέταλο, δίχως ουσιαστικά συμμετοχή στο ματς, την ώρα που ο Μπεργκ είχε πολλά κέφια –παίζοντας πιο περιφερειακά- και έδινε έτοιμο… γκολ στον Πέτριτς (δεν του ‘πιασε το διαγώνιο σουτ).

inner

Όσα περισσότερα γκολ βάλεις σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τόσο το καλύτερο… Και στο 80’ (σε φάση που ξεκίνησε πάλι από τον Σουηδό) ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ (με την Καλλονή να ‘χει να επιδείξει μια βολίδα του Καλτσά, στην οποία είπε «όχι» ο Στιλ), με τον Πέτριτς προ κενής εστίας να διαμορφώνει το τελικό 4-0. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν εντελώς διαδικαστικά και το μόνο που ενδιέφερε ήταν η εξέδρα. Εκεί όπου στο 88’ οι οργανωμένοι εξερράγησαν, άρχισαν το τραγούδι κι έστειλαν μήνυμα στην ομάδα πως όταν παίζει σαν Παναθηναϊκός θα ‘ναι εκεί και θα στηρίζουν (όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια)…

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Αμπέντ, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Καρέλης (78’ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Νίνης (16’ Πέτριτς), Πράνιτς (72’ Νάνο)

Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασίαδης, Ούκα (53’ Μάρκοβιτς), Καλτσάς, Κρολ, Κεϊτά, Γιουκάρης (65’ Γεωργίου), Τσαμπούρης, Μανούσος, Ελλακόπουλος (78’ Ξύδας)

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Αποστόλης Σπυρόπουλος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*