Home / Άλλα Σπόρ / Οι μικροί μετρούν δυνάμεις από την Πέμπτη σε δύο Youth Contender πινγκ πονγκ

Οι μικροί μετρούν δυνάμεις από την Πέμπτη σε δύο Youth Contender πινγκ πονγκ

Διεξάγονται παράλληλα, από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου, στο κομμάτι των αγοριών και των κοριτσιών αντίστοιχα, τα τουρνουά πινγκ πονγκ της Ιταλίας και της Ουγγαρίας, όπου στο ένα θα πάρουν μέρος τέσσερις αθλητές μας από τις κατηγορίες παμπαίδων και παίδων και στο άλλο μία νεάνιδα.

Με τελικό προορισμό το Λινιάνο της Ιταλίας αναχώρησαν το πρωί της Τετάρτης ο 14χρονος Γιάννης Κούτρα, ο 13χρονος Κώστας Φάκαρος και οι 12χρονοι Γιάννης Κιοσελόγλου και Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Οι τρεις πρώτοι είναι αθλητές του Ποσειδώνα Λουτρακίου και θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του προπονητή του σωματείου, Χρήστου Τσαρσιταλίδη.

O Αλεξούδης ανήκει στη Φιλία Ορεστιάδας και θα τον κοουτσάρει ο Εμμανουήλ Αλαρούπι από το τεχνικό τιμ του ΑΣΕΑ Καβάλας.

Στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας θα βρεθεί η 16χρονη Δέσποινα Άμπα. Είναι αθλήτρια του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας και τη συνοδεύει ο Ούγγρος προπονητής του σωματείου, Μαρκ Πινκ.

Τα συγκεκριμένα Youth Contender συγκεντρώνουν εκατοντάδες αθλητές από όλες τις ηπείρους και μόνο αυτό το στοιχείο μαρτυρά το πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Είναι, συνεπώς, μία καλή ευκαιρία για τα παιδιά να κάνουν γερά τεστ και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα με τους προπονητές τους. Όλα έχουν πλέον έστω μία συμμετοχή σε αυτή τη σειρά του World Table Tennis, ωστόσο ακόμα παίρνουν τις πρώτες εμπειρίες κι έχουν να μάθουν αρκετά.

Ο Κούτρα, που αναδείχτηκε νικητής στους παίδες πριν από λίγες ημέρες στο εναρκτήριο αναπτυξιακό όπεν της σεζόν στον Βόλο, βρίσκεται στο νούμερο 6 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας. Ο Κιοσελόγλου, νούμερο 1 των παμπαίδων, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία.

Μαζί πριν από 13 μήνες είχαν πάρει μέρος στο Youth Contender του Βελιγραδίου, μάλιστα, ο Κιοσελόγλου είχε πάρει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Under 11. Σήμερα δεν εμφανίζονται στους διεθνείς πίνακες επειδή συμπλήρωσαν μεγάλο διάστημα χωρίς διεθνείς αξιολογημένους αγώνες, αλλά θα επανέλθουν μετά το Λινιάνο.

Στο Bella Italia EFA Village Sports Hall θ’ αγωνιστούν στις κατηγορίες έως 15 και έως 17 ετών ο μεν, έως 13 και έως 15 ετών ο δε.

Ο Φάκαρος είναι στην Ελλάδα νούμερο 11 στην κατάταξη της κατηγορίας των παίδων και διεθνώς πραγματοποιεί την τελευταία του συμμετοχή στο ηλικιακό όριο των παμπαίδων. Τον Σεπτέμβριο στην Τιφλίδα έκανε το ντεμπούτο του σε Youth Contender, πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του Under 13 και σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 180 του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης. Στο Λινιάνο μετέχει στις κατηγορίες έως 13 και έως 15 ετών.

Ο Αλεξούδης δίνει συνέχεια σε σημαντικές παραστάσεις που έχει αποκομίσει από το εξωτερικό τους τελευταίους μήνες. Το νούμερο 2 της χώρας στους παμπαίδες πήρε μέρος σε δύο προπονητικά καμπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτραπέζιας αντισφαίρισης, πρώτα στην Ουγγαρία (προεπιλογών) κι έπειτα στη Σλοβενία (επιλογών).

Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, έφτασε κοντά στο να επιλεγεί και από το τελικό ευρωπαϊκό καμπ για την ομάδα των Eurotalents. Ενδιάμεσα αγωνίστηκε στο καθιερωμένο Euro Mini Champs της Γαλλίας. Στο Λινιάνο, επίσης, θ’ αγωνιστεί στις κατηγορίες Under 13 και Under 15.

Η Άμπα, σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό νεανίδων, βρίσκεται στο νούμερο 9 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας. Στο πρόσφατο τουρνουά του Βόλου, κατέκτησε στις νεάνιδες την τέταρτη θέση. Εμπειρίες από τον θεσμό του WTT είχε αποκτήσει μέσα στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και τώρα δεν βρίσκεται στους δημοσιευμένους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης.

Στο «Arena Savaria Szombathely» της Ουγγαρίας θα μετάσχει στη δική της κατηγορία (Under 17) και την επόμενη, απλά δεν έγινε ακόμα η κλήρωση στην Under 19 επειδή τα γκρουπ διεξάγονται την Παρασκευή.

ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠ

Οι δύο πρώτοι και πρώτες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στα «νοκ άουτ» ταμπλό. Στο Λινιάνο, κατ΄αρχάς, στην κατηγορία αγοριών Under 13 οι συμμετοχές είναι 35 και σχηματίστηκαν συνολικά εννιά προκριματικά γκρουπ. Ο Φάκαρος κληρώθηκε στο δεύτερο και θα βρει απέναντί του τον Πορτορικανό Ενρίκε Ρίος (επικεφαλής), τον Ελβετό Κέναν Έγκλι και τον Βραζιλιάνο Μουρίλο Τάσι Μπακαλίνε.

Ο Κιοσελόγλου βρέθηκε στο έκτο γκρουπ με αντιπάλους τον Τυνήσιο Γιουσέφ Αϊντλί (επικεφαλής), τον Γάλλο Ρίγια Βαρέν και τον Μεξικανό Αλβάρο Μαγκάνα. Ο Αλεξούδης είναι στο έβδομο γκρουπ και θα συναντήσει τον Ισπανό Κριστιάν Σάντσεθ (επικεφαλής), τον Ιταλό Νίκολας Φάμα και τον Κορεάτη Μα Γεονγκίν.

Στην κατηγορία Under 15 αγωνίζονται 63 αθλητές και δημιουργήθηκαν 21 γκρουπ. Ο Φάκαρος πήγε στο πρώτο γκρουπ και αντιμετωπίζει τον Κορεάτη Κβον Χιουκ (επικεφαλής) και τον Ισπανό Ραφαέλ Πεντρεγκόζα. Ο Αλεξούδης παίρνει μέρος στο 14ο γκρουπ και κοντράρεται με τον Αυστραλό Αντίτα Σάρεεν (επικεφαλής) και τον Ολλανδό Ιβάν Καν.

Ο Κιοσελόγλου μετέχει στο 17ο γκρουπ και τίθεται αντιμέτωπος με τον Αυστριακό Πάτρικ Σκέρμπιζ (επικεφαλής) και τον Κροάτη Γκάμπριελ Μαργιάνοβιτς. Ο Κούτρα είναι στο επόμενο γκρουπ, το 18ο, και αναμετράται με τον Ιταλό Φραντσέσκο Τρεβιζάν (επικεφαλής) και τον Ούγγρο Άνταμ Τσέρι.

Στην κατηγορία Under 17 είναι 86 οι συμμετοχές και 28 τα προκριματικά γκρουπ. Ο Κούτρα κληρώθηκε στο 25ο και θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον Άγγλο Τομπίας Έλις και τον Αυστριακό Μαρκ Τζουάζ.

Στο Σομπάτελι και στην κατηγορία κοριτσιών Under 17 είναι 94 οι αθλήτριες κι έχουν σχηματιστεί 32 προκριματικά γκρουπ. Η Άμπα κληρώθηκε στο 24ο και θ’ αντιμετωπίσει την Ινδή Σαγιάλι Ράγες Βάνι (επικεφαλής) και τη Γιαπωνέζα Μάο Τακαμόρι. Στην παραπάνω κατηγορία πρόκειται ν’ αγωνιστούν 79 αθλήτριες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο Youth Contender της Ουγγαρίας θα βρεθεί και η 17χρονη πρωταθλήτρια Κύπρου, Φωτεινή Μελετιέ, η οποία φέτος έχει συμφωνήσει και με την ΑΕΚ για την ελληνική Α1.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*