Home / Ποδόσφαιρο / Οι Κινέζοι κορυφαίοι χορηγοί της FIFA, με στόχο το Μουντιάλ 2030

Οι Κινέζοι κορυφαίοι χορηγοί της FIFA, με στόχο το Μουντιάλ 2030

Εισβολή στο ποδόσφαιρο

Aθήνα

Η Wanda Group, η εταιρεία που ελέγχεται από τον Κινέζο επιχειρηματία Γουάνγκ Γιανλίν, προτίθεται να έχει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 στην Κίνα. Ένας ρόλος που, σύμφωνα με την ίδια κινέζικη εταιρεία, θα στηριχθεί στην ανανεωμένη σχέση χορηγίας με τη FIFA, που πλέον έχει στην ηγεσία της, τον Τζάνι Ινφαντίνο.

«Ως συνεργάτες της FIFA, η Wanda Group θα είναι σε θέση να παίξει ένα ρόλο στη διαδικασία που οδηγεί στην ανάθεση των αθλητικά γεγονότων όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, γεφυρώνοντας το χάσμα με το διεθνές ποδόσφαιρο και επιτρέποντας στους Κινέζους να ακουστεί η φωνή τους,» δήλωσε ο Γουάνγκ Γιανλίν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

«Δύο ή τρία χρόνια πριν », σημείωσε ο Γιανλίν , που έχει και το 20% της Ατλέτικο Μαδρίτης, «οι κινεζικές εταιρείες πιθανότατα δεν θα είχαν την ευκαιρία να υποστηρίξουν τη FIFA, ακόμη και αν ήθελαν να το κάνουν. Όμως τώρα που ορισμένες δυτικές εταιρείες έχουν αποφασίσει να μην ανανεώσουν τη χορηγία τους, είχαμε αυτή την ευκαιρία. Μία άλλη κινεζική εταιρεία θα γίνει κορυφαίος χορηγός της FIFA σύντομα. Και αν δεν υπάρχουν εκπλήξεις, θα υπάρξουν τρεις χορηγοί υψηλού επιπέδου από την Κίνα , αργότερα αυτό το έτος. Και αν περισσότερες κινεζικές επιχειρήσεις γίνουν χορηγοί της FIFA, όπως η Wanda, θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των συμφερόντων του ποδοσφαίρου στην Κίνα».

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου στη Ζυρίχη, στο τέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, ο νέος πρόεδρος Τζάνι Ινφαντίνο ανακοίνωσε τη συμφωνία χορηγίας των 15 ετών, με την Wanda. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η χορηγία της Wanda θα αποφέρει «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια».

Ο Γουάνγκ εξήγησε ότι η χορηγία αυτή κατέστη δυνατή ως αποτέλεσμα των σκανδάλων που χαρακτήρισαν τη διαχείριση του Ζεπ Μπλάτερ, με συνέπεια πολλές δυτικές εταιρείες να προτιμήσουν να μην ανανεώσουν τις υφιστάμενες συμφωνίες με Fifa. «Δεν έχει έχει σημασία τι έχει συμβεί στο ποδόσφαιρο, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρόεδρος της FIFA, και δεν έχει σημασία τι μεταρρυθμίσεις θα συμβούν ,» πρόσθεσε ο Γουάνγκ, ο οποίος επανέλαβε ότι το τελικό νόημα της χορηγίας είναι να βοηθήσει να γίνει η Κίνα μια δύναμη παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*