Home / Μπάσκετ / Euroleague / Οι «δήμιοι» των αιωνίων στην πεντάδα της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα

Οι «δήμιοι» των αιωνίων στην πεντάδα της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα

Η 20η αγωνιστική της Euroleague ήταν… εφιαλτική για τις δύο ελληνικές ομάδες. Δύο από τους «δήμιους» των αιωνίων, ο Μάρκο Γκούντουριτς της Φενέρμπαχτσε και ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε της Βιλερμπάν επελέγησαν από τους συντάκτες του sport-fm.gr στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής.

Τους δυο τους πλαισιώνουν οι Κόρι Χίγκινς και Άλεξ Αμπρίνες που πρωταγωνίστησαν στο θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, αλλά και ο Έντι Ταβάρες που κυριάρχησε στη νίκη της Ρεάλ επί της Μπάγερν στο Μόναχο.

Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρμπαχτσε): Δεν είναι τυχαίο πως από τη μέρα που επέστρεψε στη Φενέρ αυτή έχει πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Σέρβος γκαρντ εξελίσσεται σε πυλώνα του παιχνιδιού της ομάδας του Ιγκόρ Κοκόσκοφ και απέναντι στον Παναθηναϊκό είχε 18 πόντους με 7/8 σουτ, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε μόλις 24 λεπτά δίνοντας από νωρίς στο παιχνίδι τον τόνο για την άνετη νίκη της ομάδας του με 100-74.

Κόρι Χίγκινς (Μπαρτσελόνα): Σε έναν αγώνα που η ομάδα του κατέβηκε χωρίς Μίροτιτς και Ντέιβις, ο Αμερικανός βγήκε μπροστά οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ με 88-75. Παίζοντας σε ένα γνώριμο περιβάλλον είχε 25 πόντους με 9/13 δίποντα κι ανάμεσά τους ένα απίθανο ακροβατικό γκολ-φάουλ που «καθάρισε» το ματς. Και φυσικά, ως συνήθως, πρόσφερε σπουδαίες υπηρεσίες και στην άμυνα.

Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα): Όπως και ο Χίγκινς, έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως επιστρέφοντας από το ΝΒΑ έχει μόνο εκλάμψεις πολύ καλής απόδοσης, αλλά στη Μόσχα που η ομάδα του τον χρειάστηκε ήταν εκεί. Είχε 19 πόντους με 5/9 τρίποντα και βοήθησε τους συμπαίκτες του να «σκοτώσουν» το θηρίο της ΤΣΣΚΑ.

Γκερσόν Γιαμπουσέλε (Βιλερμπάν): Θύμισε γιατί βρέθηκε να παίζει στους Σέλτικς. Απέναντι στον Ολυμπιακό έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα. Τέρας αθλητικότητας, έβαλε και τα σουτ (3/6 τρίποντα), πλησίασε το ρεκόρ καριέρας του με 19 πόντους και είχε προσφορά σε όλους τους τομείς για να έρθει η νίκη με 69-63 στο ΣΕΦ.

Έντι Ταβάρες (Ρεάλ): Είναι ο κορυφαίος σέντερ στη φετινή Ευρωλίγκα και το δείχνει κάθε εβδομάδα. Πέρα από τη συνήθη επίδρασή του στην άμυνα, ο γίγαντας της «βασίλισσας» είχε 26 πόντους με 11/14 δίποντα και έπαιξε σχεδόν 38 λεπτά μέχρι να αποβληθεί με πέντε φάουλ στη νίκη επί της Μπάγερν στο Μόναχο στην παράταση με 81-76.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*