Home / Nations League / Ξέσπασε με εξάρα πάνω στην Πολωνία των Κριχόβιακ, Σιμάνσκι το Βέλγιο

Ξέσπασε με εξάρα πάνω στην Πολωνία των Κριχόβιακ, Σιμάνσκι το Βέλγιο

Προ ημερών είχε δεχτεί τέσσερα γκολ από την Ολλανδία! Τώρα, διέλυσε την Πολωνία! Ο λόγος για το Βέλγιο που δεν είχε όρεξη αυτή τη φορά για… παιχνίδια, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φιλοδωρούν με έξι γκολ (6-1) την Πολωνία των Κριχόβιακ, Σιμάνσκι για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στον 4ο όμιλο του League A του Nations League.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους Βέλγους, πάντως, αφού είδαν την Πολωνία να τους… σοκάρει στο 28ο λεπτό όταν ο Λεβαντόφσκι με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό ανάγκασε τους γηπεδούχους να βγουν μαζικά μπροστά, τους Πολωνούς να οπισθοχωρήσουν και το πλήρωσαν. Ήταν το 42ο λεπτό όταν ο Καστάνιε μοίρασε στον Βίτσελ το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Μίχνιεβιτς άλλαξε τον «κιτρινισμένο» Γκρέγκορζ Κριχόβιακ στο ημίχρονο με τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Ντάμιαν Σιμάνσκι, αλλά το Βέλγιο ήταν καταιγιστικό στην επανάληψη και η Πολωνία όχι απλά δεν μπορούσε να αντιδράσει, αλλά ούτε και να… φρενάρει τους αντιπάλους της.

Ο Αζάρ έφτιαξε το γκολ της ανατροπής που πέτυχε ο Ντε Μπρόινε στο 59’, με τον Τροσάρ να παίρνει τη σκυτάλη και να σκοράρει δις στη συνέχεια (73’, 80’) για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Ο Ντεντόνκερ στο 83’ έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, για να έρθει δέκα λεπτά αργότερα ο Οπέντα να διαμορφώσει το τελικό 6-1.

Η βαθμολογία

Βέλγιο-Πολωνία 6-1

Η 2η αγωνιστική

Ουαλία-Ολλανδία 1-2

Βέλγιο-Πολωνία 6-1

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Σάββατο 11/06

Ολλανδία-Πολωνία (21:45)

Ουαλία-Βέλγιο (21:45)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*