Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Να… ΠΑΣ να προκριθείς!

Να… ΠΑΣ να προκριθείς!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε μια ολιγωρία στην άμυνα και ηττήθηκε με 1-0 από την Άλκμααρ στην Ολλανδία, ωστόσο εάν είναι αυτός που πρέπει στον επαναληπτικό στο Περιστέρι, μπορεί να περάσει!

Κι όμως μπορείς να προκριθείς! Ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι ηττήθηκε με 1-0 από την Άλκμααρ στην Ολλανδία (που δεν τον… φόβισε) χάρις σε ένα γκολ του Λούκασεν (36’), εάν παίξει σωστά στον επαναληπτικό στο Περιστέρι μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League!

Το ματς

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε μουδιασμένα στο ματς, με την Άλκμααρ να παίρνει τον έλεγχο εξ αρχής, να απειλεί στα 30 δευτερόλεπτα με το διαγώνιο σουτ του Γιάχανσμπαχ να περνάει άουτ. Στο 7’ οι Ολλανδοί λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Μιχαήλ με αυτοθυσία έσωσε το σουτ σε κενή εστία του Βαν Όβερεμ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι Ηπειρώτες είχαν την πρώτη τους στιγμή στο ματς αλλά ο Ροσέ μπλόκαρε την κεφαλιά του Κοζορώνη. Το επόμενο τέταρτο πέρασε… χαλαρά για τον ΠΑΣ, ενώ με τη συμπλήρωση 25 λεπτών ο Ναδάλες βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και κόπηκε από τους αμυνόμενους των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες της Άλκμααρ ανέβασαν ταχύτητα και σε μια ανύποπτη φάση άνοιξαν το σκορ. Ο Βάουτενς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάκος έχασε τον Λούκασεν και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια, το γήπεδο… έγειρε, οι Ολλανδοί είχαν δύο μεγάλες φάσεις σε δύο λεπτά (39’, 40’), αλλά ο Πασχαλάκης «έβγαλε» τα πολύ καλά σουτ των Βαν Όβερεμ και Γιάχανσμπαχ μέσα από την περιοχή. Τέλος, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπέριος έδιωξε με την πλάτη το σίγουρο γκολ του από το κοντινό σουτ του Γιάχανσμπαχ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα μέτρα του! Αμυνόταν εξαιρετικά, με τον Μιχαήλ να κάνει -σίγουρα- ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του και τους έτερους στόπερ, Τζημόπουλο-Μπέριο να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση, τον Λίλα να… δαγκώνει στο κέντρο και γενικότερα οι Ηπειρώτες ήταν πειθαρχημένοι και άριστοι τακτικά. Αποτέλεσμα αυτού, να μην κινδυνέψει σε ούτε μια στιγμή. Βέβαια, ούτε ο «Άγιαξ» της Ηπείρου κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα, πέραν μιας σέντρας-σουτ του Ακόστα, που έδιωξε ο Ροσέ πριν ο Μαμπουλού σκοράρει.

Το τελικό 1-0 υπέρ των Ολλανδών δίνει πολλές ελπίδες στον ΠΑΣ, αφού η Άλκμααρ δεν είναι ομάδα που… φοβίζει -με βάση τα όσα έδειξε- ενόψει του επαναληπτικού στο Περιστέρι! Εάν είναι άριστος αμυντικά και πειθαρχημένος, όπως στο δεύτερο μέρος, τότε το γκολ μπορεί να το βρει και είτε να στείλει το ματς στην παράταση, είτε να ψάξει και δεύτερο γκολ για την πρόκρισή του.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης, 3-5-2): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61’ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74’ Δώνης), Φερφελής (50’ Μαμπουλού).

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Κολιοφούκας, Κόντε, Σκόνδρας.

Άλκμααρ (Γιον βαν ντε Μπρομ, 4-3-3): Ροσέ- Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς- Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ (87’ Σέουντιενς), Βάουτενς- Γιάχανμπαχ (63’ Γκαρσία), Βέγκορστ (63’ Φράιντεϊ), Ντος Σάντος.

Στον πάγκο: Κουτίνιο, Βαν Άιντεν, Μπρένζαντσιτς, Μούρεν.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φιλανδία)

Γιώργος Τσανάκας

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*