Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Νίκη για Ιωνικό με σούπερ ανατροπή επί του Απόλλωνα Σμύρνης

Νίκη για Ιωνικό με σούπερ ανατροπή επί του Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Ιωνικός ήταν ο μεγάλος νικητής (1-3) -και μάλιστα με ανατροπή– κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (31/7) στη Ριζούπολη. Με τους Νικαιώτες να μπαίνουν με το… δεξί στις επίσημες φιλικές τους αναμετρήσεις (είχε προηγηθεί και εκείνη πάλι με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, η οποία όμως ήταν προπονητικού χαρακτήρα).

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη δίχτυα με σουτ του Ντάουντα στο 19′, ο οποίος αξιοποίησε την εξαιρετική κάθετη του Παμλίδη. Για να έρθει η απάντηση των Νικαιωτών λίγο αργότερα (35′) με τον Μπουένο για το 1-1. Σκορ, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων -ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημά του έδειξε ελαφρώς καλύτερο πρόσωπο- έφτασε μια… ανάσα από τον 2-1, όμως ο Ιωαννίδης στο 67′ στάθηκε αρκετά άτυχος, με την κεφαλιά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Ό, τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Έλληνας φορ, το έπραξε για τον Ιωνικό ο Άοσμαν, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος Σύριος μεσοεπιθετικός στο στο 81′, ύστερα από κλέψιμο της μπάλας και ασίστ του Μπάσα, έκανε το 1-2, φέρνοντας τούμπα το ματς, ενώ πέντε λεπτά αργότερα μετά από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Βαφέας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Πετράκης): Κότσαρης (60′ Κυρίτσης), Μπαξεβανίδης (80′ Γκούφας), Βιτλής (65′ Ντεντάκης), Ραΐλι (80′ Δούμας), Λισγάρας (46′ Ντόμινγκες), Φατιόν (85′ Μουστάκας), Κάστρο (46′ Σλίβκα), Κραγιόπουλος (65′ Ρώσση), Παπαγεωργίου (46′ Γιαννάκη), Παμλίδης (65′ Ιωαννίδης), Ντάουντα (46′ Τσιλούλης).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Σάντσεζ, Λουάν, Μύγας, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Μπουένο, Ματσούκας, Ντελγκάδο, Μάναλης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Χουτεσιώτης, Ρόκου, Τσιριγώτης, Βαφέας, Μουστάκης, Κιάκος, Μπάσα, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Πογοσιάν, Μπονέτι και Ιατρούδης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*