Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Νέα προσφορά στο Μουσείο της ΑΕΚ: Ο Γιώργος Δέδες κατέθεσε το έπαθλο του πρώτου σκόρερ

Νέα προσφορά στο Μουσείο της ΑΕΚ: Ο Γιώργος Δέδες κατέθεσε το έπαθλο του πρώτου σκόρερ

Τη συνεισφορά ιστορικών κειμηλίων στο Μουσείο της ΑΕΚ συνέχισε ο Γιώργος Δέδες. Μετά τον Θωμά Μαύρο (που προσέφερε το ασημένιο παπούτσι) ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» κατέθεσε το έπαθλο που κατέκτησε το 1976 για την πρωτιά στους σκόρερ της Α’ Εθνικής.

Η σχετική ανάρτηση της «Ένωσης» αναφέρει:

«Μια νέα τεράστια προσφορά στο Μουσείο της ΑΕΚ από τον παλαίμαχο διεθνή άσο του Πανιωνίου και της ομάδας μας, Γιώργο Δέδε!

Μετά από μία μεγάλη καριέρα στη Νέα Σμύρνη με τη φανέλα του Πανιωνίου, ο Έλληνας επιθετικός με συνολικά 429 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 182 γκολ, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1974 από τη μεγάλη ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου, αγωνίστηκε για τρεις σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα και ήταν μέλος της ομάδας που την περίοδο 1976-77 έφτασε στους 4 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!

Ο Γιώργος Δέδες αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική και πρόσφερε στο Μουσείο της ΑΕΚ το χρυσό παπούτσι που κατέκτησε με την ομάδα μας την περίοδο 1975-76 με 15 γκολ σε 27 αγώνες!

Επιστρέφοντας στον Πανιώνιο για να κλείσει την καριέρα του τιμήθηκε και από τις δύο ομάδες στο μεταξύ τους παιχνίδι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 1978 και παρέδωσε για το Μουσείο της ΑΕΚ το πολύτιμο κειμήλιο καριέρας, την ασημένια τιμητική πλακέτα με την υπογραφή του Λουκά Μπάρλου.

Ο Γιώργος Δέδες προσήλθε στα γραφεία της ΠΑΕ μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του όπου, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, παρέδωσε μαζί με τα δύο αυτά πολύτιμα κειμήλια και άλλα προσωπικά αντικείμενα της κιτρινόμαυρης καριέρας του.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί θερμά τον μεγάλο Έλληνα επιθετικό, που τίμησε τη φανέλα της ομάδας μας, για τη μεγάλη του προσφορά.

Ευχαριστούμε πολύ τους παλαίμαχους άσους της ομάδας μας, αλλά και τους απλούς φίλους της ΑΕΚ για την τεράστια επιθυμία τους να προσφέρουν ενθύμια ζωής και θυμίζουμε ότι το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία συλλογής εκθεμάτων!

Όσοι παλαίμαχοι ή φίλαθλοι διαθέτουν αντικείμενα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν, παρακαλούνται να επικοινωνούν στο email aekmuseum@aekfc.gr υπ’ όψιν των κ.κ. Γεράσιμου Γασπαρινάτου και Γιάννη Μπίλιου».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*