Home / Μπάσκετ / Euroleague / Μυθικά πράγματα από τον Μπουρούση!

Μυθικά πράγματα από τον Μπουρούση!

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έκανε απλά όργια στον τρίτο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (32π.). Σκόραρε σε νεκρό χρόνο στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ στο έξτρα πεντάλεπτο έκανε ό,τι χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη η Λαμποράλ Κούτσα (89-83).

Απίστευτο! Απίθανο! Μυθικό! Αυτά που έκανε απόψε (8/6) ο Γιάννης Μπουρούσης στον τρίτο ημιτελικό της Liga Endesa ανάμεσα σε Λαμποράλ Κούτσα και Μπαρτσελόνα, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δεν είναι ότι οδήγησε την ομάδα του στη νίκη (89-83), είναι ό,τι έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο με δικό του καλάθι σε νεκρό χρόνο, όσο και ότι δήλωσε “παρών” κάθε φορά που οι “μπλαουγκράνα” επιχειρούσαν να ξεφύγουν στο σκορ.

Ο διεθνής σέντερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, έχοντας 32 πόντους με 7/12 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 0/1 βολές, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 32’38” συμμετοχής. Το ξαναλέμε όμως: δεν είναι μόνο αυτά. Πάνω απ όλα είναι το καλάθι που πέτυχε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

Για την ακρίβεια, απάντησε σε ένα πολύ δύσκολο καλάθι του Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στους “μπλαουγκράνα” με 0.9” να μένουν στην αναμέτρηση. Κι εκεί που αυτός κι οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν, ήρθε το καλάθι του Γιάννη Μπουρούση.

Πριν από αυτό βέβαια είχε κάνει κι άλλα. Πολλά και σπουδαία. Όπως οι δύο τάπες στους Τόμας Σατοράνσκι και Σέιν Λαουάλ, ή το φόλοου με το οποίο μειώνει τη διαφορά στον πόντο, με λιγότερο από ένα λεπτό να μένει στο παιχνίδι. Απολαύστε!

Κι ύστερα ήρθε το τρίποντο (το 6ο αποψινό του) για να “σφραγίσει” τη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα στη Fernando Buesa Arena, απέναντι στην Μπαρτσελόνα που βρισκόταν “αγκαλιά” με τη νίκη για κάτι λιγότερο από σαράντα λεπτά. Να είναι καλά ο διεθνής σέντερ όμως, για τους Βάσκους, που μείωσαν τη σειρά σε 2-1 και έχουν ακόμη ελπίδες για πρόκριση στους τελικούς της Liga  Endesa.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 32-37, 45-54, 76-76 (κ.α.), 89-83.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Περάσοβιτς): Ρολ 2, Τζέιμς 17 (8/10 δίπ.), Πλάνινιτς 5, Σενγκέλια 8 (1), Χάνγκα 2, Μπουρούσης 32 (6 τρίπ., 10 ριμπ.), Ντιόπ, Τιγί 4, Άνταμς 11 (2), Μπερτάνς 8 (2).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόλμαν 6 (2), Ρίμπας 8 (2), Λαουάλ, Αμπρίνες 14 (2), Ναβάρο 8 (1), Σατοράνσκι 19 (1), Βεζένκοφ, Σάμουελς 13, Όλεσον 2, Αρόγιο, Περπέρογλου, Τόμιτς 13.

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*