Home / Stoiximan Super League / Μποροβήλος: «Καμαρώνουμε για τις ακαδημίες μας και ευελπιστούμε πως είναι από τις καλύτερες»

Μποροβήλος: «Καμαρώνουμε για τις ακαδημίες μας και ευελπιστούμε πως είναι από τις καλύτερες»

Ο αντιπρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Μποροβήλος, μίλησε στο Action 24 και αναφέρθηκε στην αρκαδική ΠΑΕ, καθώς επίσης και στις ακαδημίες της ομάδας.

Επιπλέον, ο κ. Μποροβήλος μίλησε και για την πρόταση που κατέθεσε ο Αστέρας για περισσότερους Έλληνες στο πρωτάθλημα.

Για την πρόταση του Αστέρα για περισσότερους Έλληνες στο πρωτάθλημα: «Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως ο προπονητής της Εθνικής, Γκουστάβο Πογιέτ, παρακολουθεί παιχνίδια για να βρει ταλέντα που μπορούν να στελεχώσουν τις εθνικές και βλέπει ομάδες, οι οποίες χρησιμοποιούν κυρίως παίκτες αλλοδαπούς. Έτσι καταθέσαμε την πρόταση στη Super League για υποχρεωτική παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για τις ακαδημίες του Αστέρα: «Εμείς εδώ στον Αστέρα όπως ξέρετε έχουμε δημιουργήσει εδώ και 20 χρόνια ένα κλαμπ με το όραμα του κυρίου Μπάκου και του κυρίου Καϋμενάκη, οι οποίοι ήρθαν στην πόλη μας για να δημιουργήσουν, στον τόπο καταγωγή του ο ένας και ο άλλος τον αγάπησε περισσότερο από τον τόπο καταγωγής του, ο κύριος Καϋμενάκης, μια καλή ποδοσφαιρική ομάδα.

Το όραμα τους, επειδή είναι αυτοδημιούργητοι, ήταν κάποτε η ομάδα αυτή να στέκεται στα δικά της πόδια και να μην έχει ανάγκη τα χρήματα των ιδιοκτητών. Έτσι δημιουργήσαμε την ακαδημία, η οποία μετά από τόσα χρόνια καμαρώνουμε και ευελπιστούμε πως είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα».

Για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ακαδημίες για τα παιδιά: «Κακά τα ψέματα το ταλέντο δεν υπάρχει στην Αρκαδία για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε τις ακαδημίες του Αστέρα που είναι μια ομάδα Super League και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ένα παιδομάζωμα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά στοχεύουμε κυρίως στην Ελλάδα. Έχουμε 60 – 70 παιδιά που φιλοξενούμε στην πόλη μας και αντιμετωπίζουμε προβλήματα λόγω της απόστασης με την οικογένεια τους, το σχολείο και την ψυχολογία του παιδιού που μερικές φορές ένα ταλέντο είναι υποχρεωτικό από μικρή ηλικία να έρθει στην πόλη. Ο Αστέρας παρέχει όλες τις δυνατότητες για να υποστηρίξει το παιδί. Έχουμε μια διοικητική μέριμνα στην ομάδα από εξειδικευμένους ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν το παιδί στο σχολείο, στην ψυχολογία του και βεβαίως στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για να εξελιχθεί στο ποδόσφαιρο και να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Για τη χρησιμοποίηση Ελλήνων που μπορούν να στελεχώσουν τα κλιμάκια της Εθνικής: «Ο Αστέρας προσπαθεί να το κάνει αυτό. Αυτή τη στιγμή παίζουν στην Εθνική ανδρών τέσσερα – πέντε παιδιά από τον Αστέρα. Όμως υπάρχει το πρόβλημα το ανταγωνιστικό και οι προπονητές λόγω του σκοπού, των βαθμών και την αγωνία για τη θέση στο πρωτάθλημα που έχουν διοίκηση και προπονητές αναγκάζονται να παραγκωνίσουν αυτά τα παιδιά. Ο Αστέρας προσπαθεί και το είδατε στους τελευταίους αγώνες με τον κύριο Μάντζιο πως έχουμε βάλει πολλά νέα παιδιά και θα μπουν περισσότερα στη συνέχεια».

Για την ανταπόκριση των άλλων ομάδων στην πρόταση του Αστέρα για περισσότερους Έλληνες: «Ομόφωνα το δέχτηκαν και τώρα περιμένουμε τις λεπτομέρειες για να διαμορφώσουμε το σχέδιο για του χρόνου αλλά όλες οι ομάδες το δέχτηκαν ομόφωνα. Τώρα αν θα είναι ένας ή δύο θα το δούμε. Όταν φυτρώνεις έναν σπόρο σιγά σιγά γίνεται δέντρο».

To μήνυμα του στους γονείς των νέων ποδοσφαιριστών: «Θα ήθελα να πω στου γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους, να τα συμβουλεύουν αλλά να μην τα γεμίζουν με άγχος και μη βιάζονται να κάνουν τη μεγάλη καριέρα. Πολλές φορές βλέπουν τα παιδιά τα δικά τους όνειρα. Να αφήσουν τα παιδιά να έχουν δικά τους όνειρα και να είναι κοντά στην προσπάθεια τους».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*