Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Μπέντο στον Ολυμπιακό που έφερε και Μάρτινς εν όψει Αρούκα

Μπέντο στον Ολυμπιακό που έφερε και Μάρτινς εν όψει Αρούκα

Δηλώθηκε στη λίστα της UEFA

Στη λύση του Πάουλο Μπέντο κατέληξε ο Ολυμπιακός. Μετά το «ναυάγιο» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, λόγω των γνωστών αντιδράσεων από τον κόσμο, η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία της ομάδας στον 47χρονο Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος εκτός απρόοπτου θα ανακοινωθεί αύριο και την Τετάρτη θα παρουσιαστεί επίσημα στον Τύπο.

Ο Μπέντο ήρθε στην Αθήνα κι αφού συζήτησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αποδέχτηκε την πρόταση του πειραϊκού συλλόγου και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Europa League και στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Όπως επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα φέρει μαζί του άλλους τέσσερις συνεργάτες. Ο Μπέντο διετέλεσε στο παρελθόν ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα την τετραετία 2010-2014, όταν και παρέδωσε τα… κλειδιά στον Φερνάντο Σάντος. Τον περασμένο Μάιο ανέλαβε την βραζιλιάνικη Κρουζέιρο, από την οποία απολύθηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Ο Μπέντο θα γίνει ο 4ος προπονητής από την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου που θα αναβάλει τον Ολυμπιακό την τελευταία τριετία, μετά τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα και Μάρκο Σίλβα.


Αντρέ Μάρτινς ο πρώτος…

Στο μεταξύ, η πρώτη μεταγραφή στην νέα εποχή… Μπέντο, ακούει στο όνομα του Αντρέ Μάρτινς. Ο 26χρονος Πορτογάλος μέσος, που είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας του, είχε μείνει ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες και πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ζήτησε την απόκτησή του, ο Σίλβα.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου μέσου Αντρέ Μάρτινς, από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας», αναφέρει η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Ο Αντρέ Ρενάτο Σοάρες Μάρτινς (1.69μ.) γεννήθηκε στις 21/1/1990 στην Σάντα Μαρία ντε Φερέιρα της Πορτογαλίας. Αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου και αποτελεί πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Argoncilhe σε ηλικία μόλις 9 ετών και ακολούθως μεταπήδησε στην Feirense. Ο επόμενος σταθμός του ήταν οι Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας όπου έφτασε ως και την πρώτη ομάδα το 2009.

Η ποδοσφαιρική του ενηλικίωση δεν έρχεται άμεσα στην Σπόρτινγκ αλλά μέσω δανεισμών του σε μικρότερες ομάδες. Σε όλο αυτό το διάστημα πείθει για το ταλέντο του και τους προπονητές των μικρών Εθνικών Πορτογαλίας και καλείται στις ομάδες U16, U17, U19, U20 και U21.

Η πιο σημαντική σεζόν της καριέρας του, ως τώρα, ήταν η σεζόν 2011/12 αφού και 11 συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα πήρε με την Σπόρτινγκ και «γεύση» Ευρώπης αγωνιζόμενος στο UEFA Europa League με την ομάδα της Λισαβόνας να φτάνει ως και τα ημιτελικά.

Ο Μάρτινς, που αυτή τη στιγμή μετέχει με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του στους Αγώνες του Ρίο, έχει φορέσει και τη φανέλα της «μεγάλης» εθνικής της χώρας του. Το έχει κάνει σε δύο διεθνείς φιλικούς αγώνες (με Κροατία και Ολλανδία) ενώ ήταν στην αποστολή και σε 3 αγώνες (με Β.Ιρλανδία, Ισραήλ και Λουξεμβούργο) της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Στη λίστα της UEFA

Από εκεί και έπειτα, χωρίς εκπλήξεις δηλώθηκε η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για τα ματς με την Αρούκα, στην οποία έχει συμπεριληφθεί και ο Αντρέ Μάρτινς. Να σημειωθεί πως κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για μια έξτρα προσθήκη ή αντικατάσταση μέχρι και μια μέρα πριν το πρώτο ματς.

Αναλυτικά:

ΛΙΣΤΑ Α
Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Χουτεσιώτης, Ντα Κόστα, Σεμπά, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Πουλίδο, Σιόβας, Μάρτινς, Βούρος, Ζντιέλαρ.

ΛΙΣΤΑ Β
Ανδρούτσος, Μανθάτης, Ρέτσος, Τσιμίκας.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*