Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Μπάσκετ: Πέρασε από Ρόδο ο Ολυμπιακός, 73-53 τον Κολοσσό

Μπάσκετ: Πέρασε από Ρόδο ο Ολυμπιακός, 73-53 τον Κολοσσό

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο (30-30) στην Ρόδο, αλλά στο δεύτερο μέρος βρήκε ρυθμό και έφτασε εύκολα στη νίκη με 73-53. Ξεχώρισε ο κορυφαίος Στρόμπερι (16π), πολύτιμοι οι Σπανούλης (10π, 4ασ) και Μιλουτίνοβ (11π, 6ρ).

Κακός στο πρώτο ημίχρονο αλλά βελτιώνοντας τις επιλογές του στην επίθεση στην επανάληψη, με τον Στρόμπερι να «τραβά» το σκορ και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, ο Ολυμπιακός νίκησε 73-53 στη Ρόδο τον Κολοσσό, σημείωσε τη 13η νίκη σε 14 αγώνες και ετοιμάζεται για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον αήττητο Παναθηναϊκό.

Επί της ουσίας, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παίζουν το μπάσκετ που ξέρουν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ένιωσαν να πιέζονται από το ισόπαλο 30-30 στο πρώτο μισό της αναμέτρησης στο «Βενετόκλειο» γυμναστήριο.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν επηρεασμένη από την ήττα απέναντι στην Μπάμπεργκ και τις απουσίες των Χάντερ, Πρίντεζη, Λοτζέσκι αλλά όταν αφοσιώθηκε στο παιχνίδι και ο Στρόμπερι -κυρίως- «έλυσε» τη σφιχτή αντίπαλη άμυνα βάζοντας τα μακρινά σουτ, όλα έγιναν πιο εύκολα.

Στο ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεφύγει με 8 πόντους (5-13), όμως δεν είχαν συνέχεια καθώς άρχισαν να παίζουν ένα αποστειρωμένο μπάσκετ, χωρίς καλή οργάνωση, με βιαστικές επιλογές και αστοχία. Ο Κολοσσός λοιπόν βρήκε την ευκαιρία να ακολουθεί και να ισοφαρίσει σε 30-30 στην εκπνοή του 20λεπτου με τρίποντο του Λιούις.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο, αποφάσισε δηλαδή να εκμεταλλευτεί την υψομετρική διαφορά του Μιλουτίνοφ από τους αντιπάλους του, έφτασε με επιμέρους σκορ 18-3 στο 48-33 στο 27΄ και δρομολόγησε τις εξελίξεις για το υπόλοιπο του αγώνα, που ολοκληρώθηκε με ηρεμία για την πειραϊκή ομάδα χάρις στον «καυτό» Στρόμπερι.

Naftemporiki

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*