Home / Μπάσκετ / Euroleague / Με… φόρα από την Μπαρτσελόνα για το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

Με… φόρα από την Μπαρτσελόνα για το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

Ακόμη ένα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο ΣΕΦ την Μπάγερν Μονάχου (9/3, 21:00, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports Prime), για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στην κορυφή με ρεκόρ 19-8 είναι η ομάδα του Πειραιά, ενώ από την άλλη οι Βαυαροί απέχουν από την οκτάδα, αφού είναι στη 15η θέση με 11-16. Στο ματς του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 82-71, μέσα στη Γερμανία.

Η «διαβολοβδομάδα» ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έπειτα από τη συντριβή στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι και τη δύσκολη νίκη στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό για την Basket League, ο Ολυμπιακός έδωσε μία εξαιρετική παράσταση στο κατάμεστο ΣΕΦ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Με «όπλο» την άμυνά τους και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 77-70 τους «μπλαουγκράνα». Μία νίκη που αφενός τους επανέφερε μόνους στην κορυφή της Ευρωλίγκας και παράλληλα τους διατήρησε γερά στο «κόλπο», ώστε να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Το άλλο πολύ θετικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έτσι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Από την άλλη, με νίκη ξεκίνησε και η Μπάγερν στη διπλή εβδομάδα. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι φιλοξένησε τη Βιλερμπάν στο Μόναχο. Η εμφάνιση των Βαυαρών δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της ASVEL, επικρατώντας 76-72. Βέβαια, γνωρίζουν ότι με το ρεκόρ που έχουν δεν μπορούν να κυνηγήσουν πολλά, οπότε παίζουν κυρίως για το γόητρο.

Από ‘κει και πέρα, τα προβλήματα δεν λείπουν από την Μπάγερν. Εκτός είναι οι Όγκουστιν Ρούμπιτ και Ελίας Χάρις, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βλάντιμιρ Λούτσιτς, ο οποίος έχει χάσει τα τελευταία ματς εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση. Αντίθετα, δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός ψηλός, Ζίλαν Τσίταμ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Μαξίμ Μπουμπέρ (Γαλλία).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*