Home / Άλλα Σπόρ / Με Σγουρόπουλο 3-1 την Ποντουάζ στον πρώτο ημιτελικό του Europe Cup η Ενεμπόν

Με Σγουρόπουλο 3-1 την Ποντουάζ στον πρώτο ημιτελικό του Europe Cup η Ενεμπόν

Στην τελική τετράδα του Europe Cup πινγκ πονγκ βρίσκονται τόσο ο Γάννης Σγουρόπουλος με τη γαλλική Ενεμπόν, όσο κι ο Παναγιώτης Γκιώνης με την πολωνική Μπογκόρια. Τη Δευτέρα μπήκε πρώτος στον «χορό» των ημιτελικών ο νεαρός Ελευσίνιος και πανηγύρισε απόλυτα θετικό αποτέλεσμα. Στη γαλλική «μονομαχία», η Ενεμπόν κατέβαλε την Ποντουάζ Σερζί εκτός έδρας με 3-1 σετ και πήρε υπέρ της τις πιθανότητες για την είσοδο στον τελικό.

Ο Σγουρόπουλος συνδύασε σπουδαία εμφάνιση και νίκη, μάλιστα για να ενισχύσει την ομάδα του στους δύο ευρωπαϊκούς ημιτελικούς ακύρωσε τη συμμετοχή του στο γερμανικό Feeder του World Table Tennis, που αρχίζει την Τρίτη στο Ντίσελντορφ.

Έτσι, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπηθεί τελικά στο δυνατό τουρνουά μόνο από την Κατερίνα Τόλιου, η οποία έχει δηλώσει να συμμετάσχει και στα δύο Feeder που γίνονται διαδοχικά στη γερμανική πόλη.

Στον πρώτο ημιτελικό του Europe Cup, ο Σγουρόπουλος (νούμερο 209 στον κόσμο) τοποθετήθηκε αυτή τη φορά στη θέση 2 της ομάδας του. Μπήκε πρώτος στο τραπέζι και αντιμετώπισε τον αριστερόχειρα Γάλλο Εστέμπαν Ντορ, ο οποίος με άνοδο εννιά θέσεων ανέβηκε την τελευταία βδομάδα στο νούμερο 235 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με υψηλή αυτοπεποίθηση ύστερα κι από την πρόσφατη πρώτη νίκη του στη γαλλική Λίγκα, ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών έπιασε πολύ καλή απόδοση και επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0 σετ, δίνοντας το προβάδισμα στην Ενεμπόν.

Στο δεύτερο σετ ήταν πίσω 8-10, αργότερα έσωσε κι άλλο σετ μπολ για να επικρατήσει στην παράταση.

Ως πρώτος παίκτης της Ενεμπόν σημείωσε δύο δύσκολες νίκες ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον, ο οποίος όχι απλά έχει θητεύσει στην Ποντουάζ, αλλά έχει κατακτήσει με τη φανέλα της το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Δανός Άντερς Λιντ αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και απλά έπαιξε κάποιους πόντους στην αρχή πριν εγκαταλείψει.

Ο καθοριστικός δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται την Τετάρτη στο αθλητικό κέντρο της Ενεμπόν.

Οι δύο ομάδες απέκλεισαν ιταλικά κλαμπ στα προημιτελικά, η Ενεμπόν την Τοπ Σπιν Μεσίνα και η Ποντουάζ την Απουάνια Καράρα. Να προστεθεί ότι στη γαλλική λίγκα η Ενεμπόν φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Ποντουάζ περιορίζεται στην όγδοη θέση.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ποντουάζ-Ενεμπόν 1-3:

Εστέμπαν Ντορ-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (4-11, 11-13, 6-11)

Εμμανουέλ Λεμπεσόν-Κρίστιαν Κάρλσον 2-3 (11-9, 15-17, 11-6, 5-11, 4-6)

Τριστάν Φλορέ-Άντερς Λιντ 3-0 (6-2 και διακοπή λόγω τραυματισμού)

Ντορ-Κάρλσον 1-3 (3-11, 12-10, 6-11, 11-13)

Πλησιάζουν εξάλλου και οι πολωνικοί «εμφύλιοι» του δεύτερου ημιτελικού. Η Μπογκόρια του Γκιώνη θα δώσει στις 16 και στις 22 του μήνα τους αγώνες της με τη Ντζιάλντοβο αρχικά ως φιλοξενούμενη.

ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ Η ΤΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Σε ατομικό επίπεδο τώρα, το Ντίσελντορφ φιλοξενεί από την Τρίτη ένα ακόμα Feeder, στον νέο θεσμό του WTT, που άρχισε μόλις τον Ιανουάριο του 2022. Η Κατερίνα Τόλιου είχε αγωνιστεί τότε σε δύο τουρνουά στη γερμανική πόλη και το ίδιο είναι να κάνει μέσα στον Φεβρουάριο. Το πρώτο Feeder διεξάγεται από τις 14 έως τις 17/02 και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια περνάει απευθείας στον δεύτερο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών. Εκεί θα συναντήσει την Τρίτη τη νικήτρια της αναμέτρησης Φαν Σουχάν (Κίνα)- Βογκ Σιν Ρου (Σιγκαπούρη).

Συνολικά τρεις είναι οι προκριματικοί γύροι. Η Τόλιου δεν αγωνίζεται στα αγωνίσματα του διπλού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*