Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Με Ιωνικό στο… Λαύριο και έφυγε για Ηράκλειο ο Ολυμπιακός

Με Ιωνικό στο… Λαύριο και έφυγε για Ηράκλειο ο Ολυμπιακός

Συνέχεια στην… περιοδεία μακριά από το ΣΕΦ θα δώσει ο Ολυμπιακός.

Σε ρόλο γηπεδούχου στο κλειστό του Λαυρίου, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Ιωνικό (12/2, 15:45, www.sportfm.gr, ΕΡΤ3), για τη 16η αγωνιστική της Basket League. Το αξιοσημείωτο με τη συγκεκριμένη έδρα είναι πως μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε αναβληθεί το ματς της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με εκείνη του Χρήστου Σερέλη, καθώς έσταζε η οροφή.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με 14-0, ενώ από την άλλη ο Ιωνικός είναι στο 4-11. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν νικήσει με το εντυπωσιακό 107-81, στη Νίκαια.

Αυτή την στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν ένα σερί εννιά νικών σε όλες τις διοργανώσεις και θέλουν να το διευρύνουν, ενόψει και της συμμετοχής τους στο Final 8 του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο τελευταίο τους παιχνίδι ήταν εντυπωσιακοί, καθώς συνέτριψαν 93-60 την Άλμπα, στο Βερολίνο. Παράλληλα, το ΣΕΦ θα τους… δει ξανά στις 7 Μαρτίου και στο ματς της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα, αφού μέχρι τότε όλες τους υποχρεώσεις, εγχώριες και μη, θα είναι μακριά από τον Πειραιά.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να έχει στη διάθεσή του ξανά τον Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από ένα διάστρεμμα το τελευταίο διάστημα, αλλά πλέον το έχει ξεπεράσει και αναμένεται να αγωνιστεί. Αντίθετα, εκτός θα παραμείνει ο Κώστας Σλούκας, καθώς ακόμη ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, αλλά και ο Τζορτζ Πάπας, ο οποίος δεν είναι σε θέση να συμμετέχει στις προπονήσεις, λόγω του προβλήματος στο γόνατο.

Στον αντίποδα, ο Ιωνικός έρχεται από ένα μεγάλο αποτέλεσμα που του «εκτόξευσε» την ψυχολογία. Την προηγούμενη αγωνιστική, φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε 74-71 χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Κάπελαν, κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Απόλλων Πάτρας υποδέχεται τον Άρη (19:15, ΕΡΤ3). Nέο πρόσωπο για τους γηπεδούχους θα είναι ο Αμερικανός φόργουορντ (2,01μ.) Τέβιν Μακ. Οι Ίσμαελ Σανόγκο, Βασίλης Καββαδάς και Ρισόντ Πακ θα λείψουν από τους Θεσσαλονικείς.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*