Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Με Διαμαντίδη η παρουσίαση της κυπριακής Ομοσπονδίας για τον όμιλο του Ευρωμπάσκετ του 2025

Με Διαμαντίδη η παρουσίαση της κυπριακής Ομοσπονδίας για τον όμιλο του Ευρωμπάσκετ του 2025

Η Κύπρος κατέθεσε υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει έναν όμιλο από το Ευρωμπάσκετ του 2025 και στην παρουσίαση η ομοσπονδία της χώρας είχε για επίτιμο καλεσμένο τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Μάλιστα, εάν η Ελλάδα προκριθεί στη διοργάνωση ο πρόεδρος της ΚΟΚ θέλει να διεξαχθούν εκεί οι αγώνες του γκρουπ.

Αρχικά, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, είπε: «Λόγω των αδελφικών σχέσεων με την Ελλάδα και του επιπέδου της ελληνικής ομάδας, δηλώνουμε ότι θέλουμε να γίνουν στην Κύπρο οι αγώνες της Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα πάρει την πρόκριση δηλώνουμε ότι η Κύπρος επιθυμεί να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων της Ελλάδας γεγονός που θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο», ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης σχολίασε:

«Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Είμαι ενθουσιασμένος και αισιόδοξος γιατί υπάρχει διάθεση από όλους να φέρετε αυτό το εγχείρημα σε ευτυχή κατάληξη».

Από τη πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Πετρίδης είπε: «Η Κύπρος είναι μία χώρα ταυτισμένη με τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Η μεγαλύτερη ανάταση και υπερηφάνεια ήταν το 1987 όταν και ξεχυθήκαμε στους δρόμους ως Κύπριοι να πανηγυρίσουμε την επιτυχία της Ελλάδας. Ήταν η μέρα που σηματοδότησε την εξέλιξη του αθλήματος για τις επόμενες γενιές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Είναι πρόκληση για μία χώρα όπως η Κύπρος και εύχομαι με τη βοήθεια ακόμα μιας χώρας να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση των αγώνων της Επίσημης Αγαπημένης».

Δείτε το βίντεο:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*