Home / Άλλα Σπόρ / Με δεύτερη νίκη στον τελικό του Europe Cup πινγκ πονγκ η Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Με δεύτερη νίκη στον τελικό του Europe Cup πινγκ πονγκ η Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Με βασικό τον Γιάννη Σγουρόπουλο, η Ενεμπόν νίκησε δεύτερη φορά τη «συμπατριώτισσά» της Ποντουάζ Σερζί, αυτή τη φορά 3-0 σετ, κι προκρίθηκε στον τελικό του Europe Cup πινγκ πονγκ και θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

O Σγουρόπουλος, που αποδίδει εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό, θα γίνει ο τρίτος Έλληνας αθλητής που με φανέλα ξένης ομάδας θα πάρει μέρος σε τελικό ευρωπαϊκού διασυλλογικού Κυπέλλου μετά τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη.

Απέναντι στην Ποντουάζ των τριών ευρωπαϊκών τροπαίων, η Ενεμπόν είχε δείξει από τον πρώτο ημιτελικό ότι είχε τις πιθανότητες με το μέρος της. Στην έδρα της αντιπάλου επιβλήθηκε με 3-1 σετ, παίρνοντας και το θετικό αποτέλεσμα από τον Σγουρόπουλο και το βράδυ της Τετάρτης κλήθηκε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα. Το κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη πίεση, καθώς μάλιστα η Ποντουάζ φάνηκε να ρίχνει …λευκή πετσέτα.

Σε σχέση με το ματς της Δευτέρας, είχε αλλαγμένη την ομάδα κατά τα 2/3 και συμπεριέλαβε στην αποστολή δύο εφήβους. Τον Γάλλο Λαρός και τον Καμπρέρα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, οι οποίοι αντικατέστησαν τους Γάλλους πρωταθλητές Τριστάν Φλορέ, Εμμανουέλ Λεμπεσόν, οι οποίοι μπορεί να είναι δυνατοί για την ηλικιακή κατηγορία τους, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν μπορούν να γίνουν απόλυτα ανταγωνιστικοί.

Έτσι, η Ενεμπόν έφτασε δίχως υψηλά εμπόδια στο τελικό 3-0 με 9-0 επί μέρους σετ και οι 1.100 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο αθλητικό της κέντρο μπορεί να μην απόλαυσαν μεγάλο παιχνίδι, αλλά πανηγύρισαν την εμφατική πρόκριση στον διπλό τελικό του Europe Cup και αποθέωσαν την ομάδα για την ευρωπαϊκή της διάκριση.

Ο Σγουρόπουλος, πάντως, ανέλαβε δύσκολο έργο διότι από τη θέση 2 της Ενεμπόν αντιμετώπισε ξανά, όπως και την περασμένη Δευτέρα, τον Γάλλο Εστέμπαν Ντορ, τον πρώτο παίκτη της Ποντουάζ. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης συνέχισε τις θαυμάσιες εμφανίσεις και με σταθερή απόδοση και πολύ καλή συγκέντρωση πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Ποντουάζ 3-0:

Κρίστιαν Κάρλσον-Τόμας Λαρός 3-0 (11-6, 11-6, 11-5)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Εστέμπαν Ντορ 3-0 (11-8, 11-9, 11-8)

Άντερς Λιντ-Ραφαέλ Καμπρέρα 3-0 (11-6, 11-5, 11-4)

Ο ένας ημιτελικός του Europe Cup ήταν γαλλική υπόθεση, ο δεύτερος θα είναι πολωνική. Με τον Γκιώνη να είναι πάλι στα δυνατά χαρτιά της η Μπογκόρια δίνει την Πέμπτη εκτός έδρας στις 17:40 Ελλάδας, τον πρώτο αγώνα κόντρα στην Ντζιάλντοβο.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 22/02.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*