Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Με γκολάρα του Βάργκας, που είχε σύμμαχο τον δυνατό άνεμο

Με γκολάρα του Βάργκας, που είχε σύμμαχο τον δυνατό άνεμο

Μάτια δεν… έβγαλε όμως τον στόχο της τον πέτυχε. Με γκολάρα του Βάργκας, που είχε σύμμαχο τον δυνατό άνεμο, η ΑΕΚ έφυγε με το «διπλό», 1-0, απ’ την Λιβαδειά κι αγκάλιασε απ’ το πρώτο ματς την πρόκριση.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, λένε, και οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ το εφάρμοσαν άριστα στην Βοιωτία. Η ΑΕΚ με γκολ του Ρόναλντ Βάργκας πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στον Λεβαδειακό κι έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το μοναδικό τέρμα στο ματς ήρθε σε ένα σημείο όπου οι κιτρινόμαυροι δεν ήταν καλύτεροι (30’), έπειτα από εξαιρετικό σουτ του Βενεζουελάνου, που είχε σύμμαχο και τον θυελλώδη αέρα. Από εκεί και πέρα, η Ένωση διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι, δεν κινδύνεψε και θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς στην μεγάλη ευκαιρία του Μπακάκη στο 86’, ή λίγο πριν την εκπνοή όταν ο Αραβίδης είδε το τετ-α-τετ να κόβεται, λόγω λανθασμένης υπόδειξης του βοηθού για οφσάιντ.

inner

Το ματς:

Επιθετικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες, όμως τελικά ο Λεβαδειακός έγινε η ομάδα που πήρε τα ηνία στα πρώτα λεπτά. Με επιθέσεις κυρίως από την δεξιά πλευρά και στημένες φάσεις, οι Βοιωτοί πίεσαν αρκετά την άμυνα της ΑΕΚ, που οφείλει τη διατήρηση του «μηδέν» στην απόκρουση του Ανέστη στο 12ο λεπτό (ωραίο σουτ Μερεμπασβίλι). Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην επίθεση, χωρίς βέβαια να δημιουργούν μεγάλους κινδύνους, όμως παράλληλα κρατούσαν τον Τσιντώντα σε ρόλο θεατή.

inner

Τα λεπτά κυλούσαν με τα δυνατά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο στον χώρο του κέντρου και τον Γιάχο να αναγκάζεται να βγάλει αρκετές φορές απ’ το τσεπάκι του (οι περισσότερες απ’ τις έξι σωστές) την κίτρινη κάρτα. Παράλληλα, η Ένωση ζωήρεψε από την στιγμή, που ο Τζεμπούρ άρχισε να παίζει σε πιο ελεύθερο ρόλο. Έτσι, και με σύμμαχο τον αέρα η ομάδα του Πογέτ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Βάργκας (30’), έπειτα από συνδυασμό με τους Μπαρμπόσα-Μπουονανότε. Μετά το 1-0 τα πράγματα πήγαν ρολόι για την ΑΕΚ, που ανέβασε για πρώτη φορά τις γραμμές της, δεν ενοχλήθηκε καθόλου στα μετόπισθεν και κράτησε εύκολα το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για τα αποδυτήρια.

Περισσότερο δυσκόλεψε παρά βοήθησε τον Λεβαδειακό το ότι η φορά του ανέμου στο δεύτερο 45λεπτο ήταν με το μέρος του. Η Ένωση έκλεισε με πολύ σωστό τρόπο τους χώρους προς την εστία του Ανέστη κι έψαξε τις αντεπιθέσεις για να «καθαρίσει» το ματς αλλά και την πρόκριση. Παρότι η ανασταλτική γραμμή δούλεψε καλά, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να τελειώσουν το παιχνίδι, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα στην τελική πάσα.

inner

Το πέρασμα των λεπτών είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να χάσει κάθε ίχνος ρυθμού με τα λάθη στην μεσαία γραμμή να κυριαρχούν. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου, μάταια, προσπαθούσαν να πλησιάσουν την αντίπαλη εστία καθώς τα γεμίσματά τους δεν δημιουργούσαν τον παραμικρό κίνδυνο, την στιγμή που η ΑΕΚ με ηρεμία στο παιχνίδι της έβλεπε τον χρόνο να κυλάει υπέρ της. Στο φινάλε οι γηπεδούχοι ανέβασαν πολύ τις γραμμές τους και στάθηκαν τυχεροί, αφού ο Μπακάκης θα μπορούσε να τελειώσει την πρόκριση, όμως ο Τσιτώντας (ήταν πάλι πολύ καλός) του είπε «όχι».

Οι συνθέσεις:


Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος):
Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Μανωλάς (78’ Μεντί), Στάθης, Νικολάου (67’ Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Ντομοβίτσκι (46’ Μπεν), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος

Στον πάγκο: Βερέμκο, Καψάσκης, Χατζηλάμπρος, Μίνγκας

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (75’ Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (73’ Σιμόες), Τζεμπούρ (67’ Αραβίδης)

Στον πάγκο: Ντούνης, Σβάρνας, Ντίντακ, Μάνταλος

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

http://www.sport-fm.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*