Home / Μπάσκετ / Euroleague / Με Άλμπα για να… τριτώσει το καλό ο Ολυμπιακός

Με Άλμπα για να… τριτώσει το καλό ο Ολυμπιακός

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει αποκλειστεί από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όμως στόχος είναι να τελειώσει την σεζόν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας 13 νίκες και 16 ήττες ως τώρα, αντιμετωπίζουν την Άλμπα στο Βερολίνο (21:30, bwin ΣΠΟΡ FM 94,6, sprotfm.gr και Novasports2) για την 30η αγωνιστική, και θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα, μετά τα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Ζενίτ στο ΣΕΦ. Αδιάφορη βαθμολογικά με ρεκόρ 11-18 είναι και η γηπεδούχος, που μετράει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν λοιπόν για το γόητρο και στόχο να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών των Παπανικολάου και Μάρτιν, ενώ επιστρέφει στην δράση ο Χαραλαμπόπουλος, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Αίτο Ρενέσες από πλευράς Άλμπα, δεν έχει στην διάθεσή του τον Μάουντο Λο. Η Αλμπα, παρότι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, είναι η κορυφαία ομάδα σε δημιουργία στην Ευρωλίγκα (σ.σ. 20,2 ασίστ μέσο όρο), σκοράρει μέσο όρο 75,5 πόντους και δέχεται 79,9 στην έδρα της, στοιχείο όπου πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ψάχνουν την πρώτη νίκη τους μακριά από το ΣΕΦ από τις 19 Ιανουαρίου και έπειτα, οπότε και νίκησαν την Βιλερμπάν στην Γαλλία. Έκτοτε μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες, από Ζαλγκίρις, Αρμάνι Μιλάνο, Εφές και Μπασκόνια. Κομβικό ρόλο για τον Ολυμπιακό, θα παίξει ο περιορισμός των Σίβα, Έρικσον, Σίκμα, Φοντέκιο και Λέιμερς.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ράι Πεεράντι (Εσθονία) και Μίκολα Αμπρόσοφ (Ουκρανία).

Παράδοση:

Οι δύο ομάδες τίθενται απόψε αντιμέτωπες για δέκατη φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο κυπέλλου πρωταθλητριών και Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει επτά φορές και η Αλμπα δύο, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το απόλυτο νικών ως φιλοξενούμενοι. Συγκεκριμένα, σε τέσσερις αγώνες επί γερμανικού εδάφους έχουν ισάριθμα θετικά αποτελέσματα.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*