Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ματέο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη όσο κι εμείς – Αν κάποιος έπρεπε να πάρει το σουτ, ήταν ο Γιουλ»

Ματέο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη όσο κι εμείς – Αν κάποιος έπρεπε να πάρει το σουτ, ήταν ο Γιουλ»

Την άποψη πως ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη και το τρόπαιο της Euroleague όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης, εξέφρασε ο Τσους Ματέο.

Ο προπονητής της «Βασίλισσας» μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου προχώρησε σε ομιλία στη “Λευκή Εβδομάδα” του Real Madrid Graduate School Universidad Europea και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πλήρως το μέγεθος της επιτυχίας με τη Ρεάλ.

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι καταφέραμε. Βρίσκομαι στη Ρεάλ από τότε που ήμουν μικρό παιδί και οι αξίες της ομάδας είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου. Ξέρω ότι έχουμε πετύχει κάτι μεγάλο. Το να σκέφτομαι ότι είμαι μέρος της ιστορίας και ότι το όνομά μου θα βρίσκεται δίπλα σε αυτά του Πάμπλο Λάσο και Μάνουελ Σάινθ μου προκαλεί ζαλάδα.

Όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης προσπάθησα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου και να δείξω σεβασμό στον αντίπαλο που άξιζε τη νίκη όσο κι εμείς. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές στο χείλος της αβύσσου. Κόντρα στην Παρτίζαν, στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, σε έναν τελικό που έμοιαζε πρακτικά αδύνατος με τον τρόπο που έπαιζε ο Ολυμπιακός. Αλλά τα καταφέραμε. Για αυτό που είμαι περισσότερο περήφανος είναι η χημεία που χτίστηκε στα αποδυτήρια.

Όλοι ξέραμε ότι η τελευταία μπάλα θα πάει στον Σέρχιο Γιουλ. Κοίταξε στα μάτια τους παίκτες. Αν κάποιος έπρεπε να πάρει το σουτ, ήταν ο Σέρχιο. Έβαλε το καλάθι που μας έδωσε δόξα. Έχουμε παίκτες διεθνούς κλάσης, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να χειριστεί την κατάσταση όπως αυτός. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, γιατί το άξιζε περισσότερο από τον καθένα. Είναι μέρος της ιστορίας αυτού του σπουδαίου κλαμπ» ήταν τα λόγια του τεχνικού της «Βασίλισσας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*