Home / Ποδόσφαιρο / Super League / Παναθηναϊκός / Μαμούτε: «Θα έλεγα ότι μοιάζω με τον Σισέ»

Μαμούτε: «Θα έλεγα ότι μοιάζω με τον Σισέ»

Ψηλά έβαλε τον πήχη -από την πρώτη του κιόλας δήλωση ως παίκτης του Παναθηναϊκού- ο Μαμούτε. Αφού σημείωσε ότι επέλεξε το «τριφύλλι» γιατί έχει όλο το «πακέτο», παρομοίασε τον εαυτό του με τον Σισέ.

Γεμάτος όρεξη και αυτοπεποίθηση παρουσιάστηκε ο Μαμούτε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Μιλώντας στο επίσημο site του συλλόγου λίγο μετά την ανακοίνωση του δανεισμού του, ο Βραζιλιάνος χαρακτήρισε όνειρο το να παίξει στην Ευρώπη.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι επέλεξε τους «πράσινους» επειδή έχουν όλο το πακέτο (θερμούς οπαδούς, όμορφη χώρα για να ζήσει και τον Ζέκα με τον οποίο γνωρίζεται), έδειξε ότι έρχεται… διαβασμένος.

Κι αυτό διότι ερωτώμενος για το πώς θα περιέγραφε αγωνιστικά τον εαυτό του, σημείωσε ότι βρίσκει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαμούτε

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού; Ποια στοιχεία μέτρησαν έναντι πιθανώς άλλων προτάσεων από ομάδες της χώρας σου;

«Κοίταξα στο διαδίκτυο και έμαθα την ιστορία της ομάδας, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό Σύλλογο, με μεγάλη παράδοση και πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο σας. Ένας άλλος λόγος ήταν και ότι μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι οπαδοί! Στα βίντεο που είδα, παρατήρησα ότι είναι πολύ “θερμοί” και με “κέρδισαν”… Γνωρίζω και τον Ζέκα, επίσης πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ ωραίο μέρος να ζήσεις, με καλό φαγητό και καιρό ίδιο με την Βραζιλία. Άρα είχε όλο το “πακέτο” η πρόταση».

-Θα κληθείς να παίξεις για πρώτη φορά στην καριέρα σου εκτός Βραζιλίας. Πως αντιμετωπίζει αυτή την προοπτική ένας άνθρωπος που δεν έχει καν συμπληρώσει τα 21 χρόνια ζωής;

«Είναι ένα όνειρο μου που θα γίνει πραγματικότητα, το να παίξω στην Ευρώπη! Από όταν ήμουν παιδί ήθελα να παίξω μακριά από την χώρα μου. Κοίταζα στην τηλεόραση τα μεγάλα παιχνίδια και ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου κι εγώ. Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα…».

-Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου ποδοσφαιρικά; Τι να περιμένει από εσένα ο κόσμος του Παναθηναϊκού;

«Θα έλεγα ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας παίκτης με τον οποίο βρίσκω πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά. Είμαι γρήγορος, δυνατός, μου αρέσει να σκοράρω και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Συνήθως δίνω και την ψυχή μου στο γήπεδο και να είναι σίγουροι οι φίλαθλοί μας ότι αυτό θα κάνω και τώρα! Άλλωστε, είναι μέρος του χαρακτήρα μου».

-Στην ομάδα που έρχεσαι, έχουν αγωνιστεί αρκετοί συμπατριώτες σου, μεταξύ άλλων και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον οποίο συνυπήρξατε στην Γκρέμιο. Αισθάνεσαι κάποια επιπλέον πίεση, λόγω αυτού;

«Καταρχήν, ήμουν μαζί και με τον Γκάμπριελ, όμως δεν έχω μιλήσει πρόσφατα μαζί του. Ωστόσο και οι δυο πάντα μου έλεγαν ότι η εμπειρία τους στην ομάδα και την χώρα σας ήταν φοβερή! Έπαιξε, λοιπόν, σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου αυτό και μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω την παράδοση που “έχτισαν” όλοι αυτοί οι σπουδαίοι Βραζιλιάνοι… Είμαι νέος, άλλωστε, έχω χρόνια μπροστά μου κι ελπίζω να έχω την επιρροή του Ζιλμπέρτο στον Παναθηναϊκό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*