Home / Tennis / Λύγισε τον Τζόκοβιτς ο τρομερός Αλκαράθ μετά από επική μάχη 3,5 ωρών!

Λύγισε τον Τζόκοβιτς ο τρομερός Αλκαράθ μετά από επική μάχη 3,5 ωρών!

Έκανε τη μία έκπληξη μετά την άλλη και έφτασε στον τελικό της Μαδρίτης ο τρομερός Κάρλος Αλκαράθ!

Ο 19χρονος Ισπανός επιβλήθηκε με 7-6(5), 5-7, 6(5)-7 του Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια επική τιτανομαχία διάρκειας 3 ωρών και 38 λεπτών.

Η σπουδαία νίκη του νεαρού τενίστα ήρθε 24 ώρες μετά από μια ακόμα μεγάλη επικράτηση: Αυτή επί του Νάφα Ναδάλ, που του έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Πλέον, ο Ισπανός περιμένει τον αντίπαλό του για τον τελικό, που θα προκύψει από τη μάχη ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το ματς αυτό είναι προγραμματισμένο για σήμερα (7/5) και αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 23:00.

Αλκαράθ και Τζόκοβιτς έδωσαν τιτάνια μάχη μέχρι τον τελευταίο πόντο, με τον Ισπανό να κάνει τη διαφορά στις λεπτομέρειες και, μάλιστα, με ανατροπή.

Στο πρώτο σετ, ο Αλκαράθ μπήκε… φουριόζος και έκανε το μπρέικ με το καλημέρα, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε στο όγδοο γκέιμ και πήρε τα ηνία με 5-4. Το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Σέρβος προηγήθηκε άνετα με 6-2. Ο Ισπανός έκανε τρομερή επιστροφή και μείωσε σε 6-5, όμως ο Νόλε «καθάρισε» το σετ (7-5).

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο. Οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους με σχετική άνεση ως το 5-5. Ο Τζόκοβιτς είχε τρομερή ευκαιρία για το μπρέικ στη συνέχεια, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε. Στον αντίποδα, ο Ισπανός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το σετ και το κατάφερε, με εντυπωσιακό μπρέικ για το 1-1 σετ με 7-5.

Η μάχη πήρε φωτιά στο τρίτο σετ. Ο Τζόκοβιτς κράτησε με δυσκολία το σερβίς του σε δύο γκέιμς και… στρίμωξε τον Αλκαράθ σε ένα. Στο δέκατο γκέιμ ο Ισπανός είχε ματς πόιντ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο και οι δύο παίκτες έλυσαν τις διαφορές τους ξανά στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο 19χρονος έδειξε περισσότερο συγκέντρωση και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με 7-5.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*